Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Clubhouse rekabeti artırıyor: Yeniden oynat butonu geldi!

Ana sayfa / Sosyal Medya

Pandemi döneminin en popüler uygulamalarından Clubhouse, getirdiği yeni özellik sayesinde kullanıcılarını heyecanlandırmayı başardı. Uzun zamandır yalnızca canlı yayınlara ve anlık katılımcılara izin veren platform, sonunda tekrar oynatma butonunu aktif etti.

Bu yeni özellik sayesinde, bir konu üzerine veya yalnızca sohbet amaçlı açtığınız canlı yayını ve katılımcıların konuşmalarını kaydedebilir, daha sonra tıpkı bir podcast gibi sayfanıza ekleyebileceksiniz. Ardından dileyen herkes oynat butonuna basarak o günkü yayının tekrarını dinleyebilecek.

Amazon’dan Clubhouse ve Twitter Space’e rakip uygulama!

Amazon bombayı patlattı! Bilinen radyoculuğu baştan yaratarak, dileyen herkesin DJ olarak yayın açmasına olanak sağlayacak.

Clubhouse’un podcast dinleyicisini hedefliyor!

Bir podcast yayıncısıysanız veya Clubhouse‘da normal bir oda sunucusuysanız, muhtemelen bu özellik hoşunuza gidecektir. Sona eren oturumların kaynak ses dosyasını indirebilirsiniz. Böylece bu yayınları da podcast paylaşımlarınızda, YouTube kliplerinizde, Instagram hikayesinde veya TikTok videonuzda kullanabilirsiniz.

Bu özelliğe ek olarak, içerik oluşturucular odalarının toplam katılımcı sayısını detaylı bir şekilde görebilecek. Daha önce de aslında buna benzer bir şekilde anlık katılımcı sayısı görülebiliyordu. Ancak yeni gelen bu özellik sayesinde, canlı yayınların haricinde de ne kadar kişinin sizi ve konuşmalarınızı dinlediğini görebileceksiniz. Buna YouTube‘da bulunan izlenme sayıları örnek gösterilebilir.

Bilgilendirme panosunda da bir takım geliştirmeler oldu. Artık tıpkı Twitter‘da bulunan ileti dizisinde olduğu gibi, dinleyicilerin oda içerisinde okumasını istediğiniz şeyleri sabitleyebileceksiniz. Ayrıca hoparlöre geçme, sesi kırpma ve 1,5x veya 2x hızında dinleme gibi bazı özellikler de sisteme eklendi.

Clubhouse, uzun zamandır rakip platformlarla sağlam bir rekabet içinde gidiyor. Bir süredir de geriye düştüğü yönündeki görüşler artıyordu. Ancak yapılan geliştirmelerin ardından yalnızca var olan kullanıcılara daha fazla imkan sunulmakla kalmayacak, özellikle podcast odaklı dinleyicileri de arasına katacak gibi gözüküyor.

Tabii bu canlı sohbet odalarına kullanıcılar tarafından artan katılım oranları sebebiyle pek çok büyük platform geliştirmelerini bu yöne kaydırmaya başladı. Bu sebeple gelecek dönemde Facebook‘tan Amazon‘a, Apple Müzik‘ten Spotify‘a kadar pek çok yerde benzer gelişmeleri görebiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sosyal medya üzerinde canlı yayınlara bir dinleyici veya konuşmacı olarak katılıyor musunuz? Öyleyse popüler uygulamanız hangisi? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Ekleyin