Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon yatırımlarını genişletmeye devam ediyor. Son yıllarda dijital içeriklerden yapay zekaya kadar pek çok farklı alanda karşımıza çıkan şirket bu sefer de Clubhouse ve Twitter Spaces‘a gibi uygulamalara rakip olacak bir platform geliştirdiğini duyurdu. Ancak planlanana göre şirket, bu hizmetlerden çok daha fazlasını yapabileceğiniz özellikler sunmayı hedefliyor. İşte detaylar…
Amazon’dan hastane ve huzurevlerine yapay zeka desteği!
Amazon, hastaneler, yaşlılar ve hasta bakıcıları için yeni Alexa programları üzerinde çalıştığını söyledi. İşte detaylar...Amazon tarafından geliştirilen uygulama: Kod adı “Project Mic”
Amazon‘un, şarkı ve müziklerin de dahil olacağı ve dileyen herkesin kendi radyo şovunu açarak DJ olabileceği bir uygulama üzerinde çalıştığı söyleniyor. Henüz ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor olsa da platformun isminin Project Mic olması ve başlangıçta ABD pazarına, ardından dünyaya açılması bekleniyor.
Platform, kullanıcıların isteğine göre Audible, Amazon Music, Twitch ve Alexa ile entegre bir şekilde çalışabilecek. Ayrıca Alexa‘yı kullananların, cihaz üzerinden sesli bir şekilde şova katılabileceği de söyleniyor. Üstelik yalnızca dijital medyaya değil, arabalarda bulunan radyolara da rakip olması hedefleniyor.
Şirketin, geliştirmiş olduğu bu yeni platformla birlikte radyoyu yeniden icat etmek gibi bir fikri olduğu söyleniyor. Uygulamayı kullanan hiç kimse için bir kısıtlama bulunmayacak. Yani dileyen her kullanıcı radyo programı gibi yayın açabilecek. Bu sayede ister canlı, isterse de önceden planlanmış bir şekilde şarkı, müzik ve podcast paylaşımında bulunabilecek.
Gerçek bir radyo deneyimi yaşatmayı planlayan Amazon, tanıtım öncesinde pek çok yeni isimle anlaşmaya çalışıyor. Bunlara ünlü isimlerden, tanınmış içerik üreticilerine kadar pek çok kişi dahil olacak. Platformun, başlangıçta sadece pop kültürü, komedi ve spor üzerinde yoğunlaşacağı ve zamanla kullanıcıların da katkısıyla bunları genişleteceği söyleniyor.
Ayrıca platform, Echo gibi cihazlarla da entegre edilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar da yayını yapan kişinin onayıyla, direkt olarak şova katılabilecek. Bu özelliğin en çok sohbet ve podcastler sırasında dinleyicilerle etkileşimi arttırmak isteyenler tarafından kullanılması bekleniyor. Amazon bu noktada belli bir kısıtlama getirmiyor. Dolayısıyla isteyen kişiler kendi ana haber bültenini bile sunabilir veya canlı performans sergileyebilir.
Tahminlere göre Amazon, bu uygulamayla birlikte kullanıcıların gelir elde etmesine de olanak sağlayacak. Yapmış olduğunuz yayın içerisine reklam almanızı, hatta bu reklamları bulunduğunuz konum veya dinleyenlerin konumuna göre özelleştirmenize dolayısıyla kazancınızı belli bir oranda arttırmanıza da izin verecek.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Gelecek dönemde Amazon bu uygulamasını ülkemize getirirse yayın açmayı düşünür müsünüz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!