Basit bir eğlenceden mobil bir fenomene dönüşen Angry Birds, önce uzaya çıktı, ardından Yıldız Savaşları ile yolu kesişti ve şimdi de tüm bu eğlenceyi eğitim amaçlı kullanmaya karar verdi. Oyunun geliştiricisi ve yayımcısı Rovio Entertainment, dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarına sahip CERN ile bir araya gelerek, “Angry Birds Playground” adı altında çocuklara fizik eğitimi vermek için kolları sıvadı.
Bizzat CERN’ü ziyaret ettiğini ve bu deneyimden memnun kaldığını belirten Rovio CMO’su Peter Vesterbacka, “Playground ürünleriyle çocuklara geleneksel yöntemlerden daha eğlenceli ve yenilikçi biçimde fizik eğitimi sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
3 ila 8 yaş aralığındaki çocukların hedeflendiği eğitim çerçevesinde, kuvantum fiziğinin temelleri eğlenceli ve kolay anlaşılır biçimde çocuklara aktarılacak.
:: Angry Birds ile fizik eğitimi olur mu?
kuvantum? kuantumdu sanki
Çocuklar derken ? üniversite kkonusu bunlar:)
kuvantum değil de kuantum olacak…
Mantıklı bir hareket. Çocuklar bıkmadan usanmadan oyun oynayabiliyor, madem öyle oyunlardan yararlanmamak büyük kayıp olur zaten.
olur hatta cok guzel olurr
saygıdeğer moderatör imla hatası oluşmuş kuvantum yazılmış kuantum olacak 3 ila 8 yaş aralığındaki çocukların hedeflendiği eğitim çerçevesinde,kuvantum fiziğinin temelleri eğlenceli ve kolay anlaşılır biçimde çocuklara aktarılacak.@alengirli
Sadece çocuklar değil eğitim gören tüm bireyler belki oyun olmasa da benzer uygulamalarla öğrenim görmeli. Ezbere dayalı öğretimde tüm bilgiler hatta dersin en baskın konuları dahi sınav sonrası yerini birazcık dahi olsa korumuyor.Ancak kişi ilgisini çeken animasyon kullanılan belgeselde öğrendiği bilgiyi ömrü boyunca çevresine anlatacak kadar aklına yer edebiliyor. Gönül ister ki tüm müfredat sadece yazılarla tek boyuttan çıkarılıp, algının tümüne hitap eden kıyaslayabileceği, görebileceği hatta sorgulayabileceği bir sisteme geçse. Akıllı tahta uygulamasını tanıtım videolarından izledim ve bu sistem için hazırlanmış görsel dersler gösterildiği kadar değilde güncel tutuluyorsa nerdeyse tam da bunu karşılıyor.
bende öğrenirim 😀
3-8 yaşındaki çocuğa kuantum fiziği öğretmekde ayrı bir olay çocuk konuşmayı yeni öğrenmiş kuantum fiziği öğreniyo 😀
Arkadaşlar evet orijinali kuantum ama turkceye gecerken belki kuvantum diye gecmis olabilir.bunun ornekleri var.simdi konu bu mudur yani 🙂
saçmalık, zaten bizim burda 60 aylık cocuk okula baslıyo bıde kuantum fızıgı mı ogrenecek. cocuk cocuk oldugunun farkına bıle varamıyor maalesef. bız cok sanslıymısız valla cocuklugumuzda. en azından sokakta teknolojık sacmalıklardan uzak bızzat reel arkadaslık ılıskılerı ıle oyunlar oynayıp bırseyler ogrenmısız. sımdıkı cocuklar cok sanssız.
Eğitimin kuantumla alakası olduğunuda sanmıyorum. Anrgy birds ile kuantumun ne alaka. Angry birds sapanla kuş fılatıp bina yıkılan bir oyun. Kuşlar ve sapanlarla Hesinberg’in belirsizlik ilkesini canlandıracak değiller herhalde. Dolayısıyla fiziğide atışlar ve kinematik üzerine olur, moment ve momentum üzerine canlandırlamar olabilir. Aklıma başka şeylerde geliyor ama hepsi klasik Newton fiziğinin konuları.
Valla ben de şaşırdım, ama kuvantumun temelleri de neticede klasik dinamiğe dayandığı için ilk deneylerle belki bir bağ kurabilirler. Bekleyip görmek lazım.
Bu arada sevgili @emekçi biz babadan "kuvantum" diye gördük, o yüzden öyle kullanıyorum. Size de onu tavsiye ederim