Uzun bir yolculuk sırasında cebinizden çıkardığınız telefonunuz sayesinde, savaşın tüm gerçekliğini solumak ister miydiniz? Öyleyse, bir video oyunu fenomeni olan Command & Conquer 3 ile, GDI ve NOD arasındaki savaşa dahil olmaya ne dersiniz?
Funclub.tr.samsungmobile.com adresinden ulaşabileceğiniz Command & Conquer 3 Mobile, sade bir menü ile açılıyor. Eğer daha önce bu serinin herhangi bir oyununu denemediyseniz, öncelikle menüde bulunan “Yardım” seçeneğini kullanmanızı tavsiye ederim. İçeriğinde, yapımda takılacağınız hemen hemen her konunun çözümü mevcut.
{pagebreak::Yalnızca GDI}
Yalnızca GDI
Eğer deneyimli bir komutansanız, “Seferberlik” başlığına tıklayarak Command & Conquer 3 serüvenine başlayabilirsiniz. Öncelikle zorunlu olarak “Eğitim” seçeneğini seçip oyuna adım atıyoruz. Burada sık sık zaman duruyor ve ekrana çeşitli uyarı yazıları geliyor. Tamamen Türkçe olan oyunda, hem uyarıları hem de görev bilgilerini anlamakta zorluk çekmiyorsunuz.
Oyun başladığında yalnızca Construction Yard‘ınız var. Çevrede silüet halinde gözüken kareler ise, inşaat yapabileceğiniz yerleri gösteriyor. Onlara tıkladığınızda, Power Plant, Kışla ve Fabrika gibi binalar inşa edebiliyorsunuz. Bunların her birinin kendine ait özellikleri var. Örneğin kışladan asker çıkarabildiğiniz gibi, fabrikadan tank ve benzeri araçları üretebiliyorsunuz. Power Plant ise tüm birliğinize enerji sağlıyor. O olmazsa ne radarınız çalışıyor, ne de fabrikanız…
{pagebreak::NOD’lar Sadece Düşman}
NOD’lar Sadece Düşman
Birimleri seçerek ilerlediğiniz yapımda, birkaç ünite bir araya gelince bir birlik haline geliyor. Bu sayede tek tek askerleri seçip yönetmek zorunda kalmıyorsunuz. Birlik değişikliği, ekranın sol altında çıkan “Değiştir” ibaresiyle yapılıyor. Böylelikle haritada birlik arama zahmetinden de kurtuluyoruz. Zaten haritanın yegane yararı, düşman ünitelerini kırmızıyla gösteriyor olması. Daha NOD birlikleri yaklaşırken, önlem almak için birkaç saniyeniz oluyor ve derhal birkaç biriminizi onların olduğu yöne çekiyorsunuz.
Genel olarak bakıldığında Command & Conquer 3, tamamen Türkçe olması ve serinin bilindik birim ve binalarını içermesinden dolayı göze hoş gelse de, oynanış açısından biraz zorlu. Hele ki ekrandaki birim sayısı arttıkça, düşman saldırıları da yoğunlaştıkça, o küçük cep telefonu ekranınız tam bir kaos görüntülüyor! Kısa sürede yapılacak onlarca şeyle boğuşabilirim diyorsanız, Command & Conquer 3’ün cep telefonu versiyonuna bir göz atabilirsiniz. Oyunla ilgili satın alma bilgisine ulaşmak için Funclub.tr.samsungmobile.com adresine tıklamanız yeterli.
Puan: 10/6
:: Command & Conquer’de en sevdiğiniz birim hangisi?