Reklam
    Reklam
    Haberler

    İşte yeni Corona haritası: 16 ilin rengi değişti

    Corona haritası, Bakanlar Kurulu'nun ardından gündem oldu. 20-26 Şubat verilerine göre, normalleşme ile beraber Corona haritası alarm verdi. İşte son durum:
    Corona haritası

    Tüm dünyada Covid-19 ile olan mücadele son hız devam ediyor. Aşılama çalışmalarının devam ettiği Türkiye’de pandemi (salgın) ile mücadelede tedbirlerin gevşetilmesinin ardından Corona haritası gündem olmaya devam ediyor. 20-26 Şubat tarihleri arasındaki verilerle elde edilen yeni Corona haritasına (koronavirüs haritası) göre normalleşme adımı salgını yeniden alevlendirdi.

    Dün yapılan kabine toplantısının ardından da “Türkiye Corona haritası”, “Koronavirüs risk haritası” aramaları patladı. Vatandaşlar illerin kırmızı, turuncu, sarı, mavi olarak sınıflandırdığı haritada değişiklik olup olmadığını merak etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tedbirlerde bir değişiklik olmadığını açıklamasıa rağmen Corona risk haritası vatandaşlar tarafından merak edildi.

    Reklam
    Reklam

    Koronavirüs risk haritası nedir?

    Normalleşme adımları ile beraber koronavirüs risk haritası da açıklanmış, iller, mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılmıştı. İllerde uygulanan tedbirler bu renklere göre gevşetiliyor ya da arttırılıyor.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona risk haritasının iki haftada bir güncelleneceğini açıklamıştı. İlk haritada son durum böyle şekillenmişti.

    Koronavirüs risk haritasında düşük riskli iller mavi, orta riskli iller, sarı, yüksek riskli iller turuncu ve çok yüksek riskli illerin kırmızı rengi temsil ediyor. Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haritanın iki haftada bir güncelleneceğini açıklanmıştı. Buna göre korona haritasında 100 binde 10’un altındaki iller ”düşük”, 11-35 arası ”orta” , 36-100 arası ”yüksek” 100’ün üstündeki iller ise ”çok yüksek” kabul ediliyor.

    Reklam
    Reklam

    İlk haritaya göre illerdeki durum şöyle: 

    Corona haritası: Düşük riskli iller

    Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır düşük riskli (mavi) iller kategorisinde.

    Corona haritası: Orta riskli iller

    Ankara, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars orta riskli (sarı) iller kategorisinde.

    Reklam
    Reklam

    Corona haritası: Yüksek riskli iller

    İstanbul ve İzmir’in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan yüksek riskli (turuncu) iller kategorisinde.

    Corona haritası: Çok yüksek riskli iller

    Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ise çok yüksek riskli (kırmızı) iller kategorisinde.

    100 bin nüfusta vaka görünme oranları 

    Yukarıdaki bilgilere ek olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçen haftaya göre illerdeki 100 bin nüfusta vaka görünme sayılarını paylaştı. Buna göre Samsun, Kilis, Balıkesir, İstanbul, YalovaIğdır, Konya, Kastamonu, Kayseri ve Çanakkale‘nin yükselişe geçtiği kaydedildi.

    Reklam
    Reklam

    Geçen haftaya göre 100 binde vaka sayısı en çok artan iller

    Aynı nüfus oranında vaka sayıları azalan iller ise Sakarya, Ordu, Amasya, RizeBurdur, Gümüşhane, Bitlis, Bartın, Siirt ve Artvin olarak açıklandı. Bakan Koca vatandaşlara, “Birlikte tedbirlere uyarak kontrollü normalleşmeye destek olalım,” mesajı verdi.

    Geçen haftaya göre 100 binde vaka sayısı en çok azalan iller

    Risk kategorilerine göre kısıtlama tedbirleri

    Risk kategorisine göre kısıtlama tedbirleri.

    Corona haritası son durum

    Normalleşme adımlarının ardından dün yapılan ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda sonra yapılan açıklamaya göre tedbirler konusunda bir değişiklik olmayacak. Ancak artan vaka sayıları Corona haritası için alarma neden oldu. Habertürk’ün son veriler ışığında yaptığı yeni corona haritasında mavi il kalmadı.

    Corona haritası (Kaynak: Habertürk)

    Yeni Corona haritası: 16 ilin rengi değişti

    Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısı ile hazırlanan yeni koronavirüs risk haritasının rengi değişti. 20-26 Şubat tarihleri için hazırlanan haritaya göre, haritanın batısındaki tek mavi il olan Uşak sarıya döndü. Doğu ve Güneydoğu’da sadece Siirt, Şırnak ve Hakkari mavi kaldı.

    Marmara’nın tamamına yakını kırmızı. Karadeniz, Kastamonu’dan Artvin’e kadar yüksek riskli yani kırmızı renkte.

    Batıdaki tek mavi il olan Uşak ise yeniden sarıya döndü. Vaka sayıları üç büyükşehirde de yükselişte. Geçen haftaki Corona haritası verilerine göre (111,57) kırmızıya dönen İstanbul, bu hafta da yükselişini (178,25) sürdürdü. Turuncu kategorideki Ankara ve İzmir artışın kaydedildiği büyükşehirler arasında.

    Corona haritasında 16 ilin rengi değişti. Ancak sadece 4 il önceki haftaya göre daha iyi bir konuma geldi. Artvin, Burdur ve Sakarya kırmızıdan turuncuya döndü. Siirt de sarıdan en düşük riski ifade eden maviye dönerek bu kategorideki üç ilden bir oldu.

    Koronavirüs ile ilgili güncel verileri Sağlık Bakanlığı’nın sitesinden takip edebilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Beceriksiz hükümet

    2. Teknoloji Dostu

      Bize bir şey olmaz bak Ukraynalı turistler gelmeye başladı kötü bir şey olsa gelirlermiydi.

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap