Oyun

    Counter-Strike Oyuncuları Doping mi Yapıyor?

    Milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapan ve milyon dolarlar değerinde öldüllerin dağıtıldığı turnuvalarla karşımıza çıkan Counter-Strike: Global Offensive oyununda profesyonel oyuncuların doping yaptığı iddia edildi.

    Özellikle Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika‘da bir meslek haline gelen, oyuncuların maaş alarak oynadıkları profesyonel video oyun oyunculuğu devamında da birçok problemi getirebiliyor. 

    Geçtiğimiz günlerde Kuzey Amerikalı profesyonel CS:GO oyuncusu Kory “Semphis” Friesen, Kanada’da düzenlenen ESWC 2015 organizasyonunda verdiği röportajla ortalığı karıştırdı. Semphis‘in söylediklerine göre, çoğu oyuncu LAN turnuvasına çıkmadan önce uzun süreli dikkat toplamayı sağlayan Adderall ilacı aldığını söyledi.

    #video_9312#

    Dikkat toplamanın yanı sıra beyin fonksiyonlarını da hızlandıran bu ilaç, ayrıca fazla kullanımda performans arttırmakla birlikte bağımlılığa kadar yol alıyor. 

    Organizasyonlar öncesinde resmi sağlık kontrolleri olmadığından dolayı şimdilik bu ilaçlar yasak gibi gözükmüyor. Fakat yine de bu tür ilaçların alınması sportmenliğe yakışmayacak hareketler olduğunu kesinlikle gözler önüne seriyor.

    :: Oyuncuların bu tür ilaçlar almasını siz nasıl karşılıyorsunuz? 

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    9 Yorum

    1. SDN Okuru

      Kesinlikle karşıyım.insanlar oyunları kendi deneyimle gücüyle değil de daha hormonlarla destek alanları derhal uzaklaştırilmasi gerek.kendine güvenemeyen oynamasin.yillardir CS oynarım ve cheat edenlerden nefret ederim.

    2. SDN Okuru

      Evet kontrol yapılsın

    3. SDN Okuru

      Diğer oyunculara haksızlık olur

    4. SDN Okuru

      Yasak yoksa problem yok 🙂

    5. SDN Okuru

      Hilecilerden bıktık bide bunlar çıktı şimdi oyundan iyice soğuttular herkesi

    6. SDN Okuru

      Şimdi siz Alesund gibi bir adama doping verseniz de vermeseniz de adam dünyanın en iyisi görünüyor,nihilum'un tier 1 takımlarına karşı yapacağı hiç bir şey yok,boş yere ortalığı karıştırmasınlar

    7. SDN Okuru

      Bu iş profesyonel mesleğe döneceği için bu haberlerin çıkması gerekli. Öncelikle o global elite olanlar sonra üstüne biraz bekleyip bıçak mıçak alıp bak hilesizim diyor ama merak etmeyin Valve kimin hile kullanıp kullanmadığını çok çok iyi biliyor. Sadece o para harcamayan hileci hesapları bir süre sonra ( 3-4 ayda bir ) canı isteyince banlıyor. Haksız yere değil bak zaten hilecileri banlıyor. Temiz oyna ama hesabında başka oyun alma birşey yapmıyor. E şimdi birde doping olayı çıktı. Bırakında LOL, CS vs gibi oyunlarda Messi'leri görelim. Hayran kalalım. Game Of Thrones'da olduğu gibi "Kimi sevsek öldürdüler" muhabbetine döndü CS GO.

    8. SDN Okuru

      Bir de şu oyunun haritaları daha profesyonel birileri tarafından yapılmalı aynı taktikle karşı takıma geçit vermemek mümkün…

    9. SDN Okuru

      sportmenliğe bak adam göbek yapmış

    Diğer yorumları gör (8) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network