CrossFire teknolojisi, geniş şekilde ölçeklenebilen ve performans artışı sağlayan bir teknoloji. AMD‘nin en son sistem yongası olan 790 X ile iki, 790 FX ile de dört karta kadar grafik kartlarını yan yana çalıştırmak mümkün. Sapphire’ın üst seviye ürünü olan Pure CrossFireX 790 FX ürünüyle adım adım CrossFire‘a giden aşamaları göreceğiz. Sapphire, AMD üretimi sistem yongasına sahip anakartları ve grafik işlemcileri konusundaki deneyimini oldukça başarılı şekilde aktardığı ürünlerle birlikte bu çalışmamızı gerçekleştiriyoruz.
İzleyin
Bilgi için: Sapphire
SDN – http://shiftdelete.net
A D V E R T O R I A L
crossfire farklı ekran kartları ile yapılabiliyormuş.
farklı bir ekran kartı alma tercihimiz olursa nelere dikkat etmeliyiz ?…
burada düşük Skor almışsınız sebebi ise CPU nun HT LİNK 200MHZ OLARAK GÖRMESİDİR EĞER HT Yİ 1000 YAPARSANIZ 8000 KÃœSÃœR PUANIN 2KATINI ALIRSINIZ
Merhaba Arkadaşım Peki Kabloyu Tek kullansaydın ne olurdu..
ben bu oyuna nasıl kayıt olabilirim
Teşekkürler çok açık bir anlatım olmuş.
CrossFire ilk olarak 27 Eylül 2005’te halka sunuldu. [ 5 ] Sistem, bir çift ATI Radeon PCI Express (PCIe) grafik kartına sahip CrossFire uyumlu bir anakart gerektiriyordu. Radeon x800’ler , x850’ler, x1800’ler ve x1900’ler normal bir sürüm ve donanıma yerleştirilmiş “master” yeteneği olan bir “CrossFire Sürümü” olarak geldi. “Master” yeteneği, her iki kartın çıkışını birleştiren 5 ekstra görüntü birleştirme çipi için kullanılan bir terimdir. [ 6 ] Bir Master kart satın almak ve bunu aynı seriden normal bir kartla eşleştirmek gerekiyordu. Master kart, her iki karttaki birincil DVI bağlantı noktalarına ve monitör kablosuna takılan tescilli bir DVI Y-dongle ile birlikte gönderildi . Bu dongle, her iki kart arasındaki ana bağlantı görevi görerek, aralarında eksik görüntüleri ve monitöre tamamlanmış görüntüleri gönderir. Düşük seviye Radeon x1300 ve x1600 kartlarının “CrossFire Edition”ı yoktur ancak yazılım aracılığıyla etkinleştirilir ve iletişim anakart üzerindeki standart PCI Express yuvaları aracılığıyla iletilir. ATI şu anda FireGL kartlarının CrossFire yapılandırmasında kurulmasına izin verecek altyapıyı oluşturmamıştır . “Slave” grafik kartının “master” ile aynı aileden olması gerekir.
Master-kart yapılandırmasıyla ilgili bir sınırlama örneği, Radeon X850 XT Master Card’daki birinci nesil CrossFire uygulaması olabilir. Silicon Image’dan (SiI 163B TMDS) bir kompozit çip kullandığı için, bir X850 CrossFire kurulumundaki maksimum çözünürlük 60 Hz’de 1600×1200 veya 52 Hz’de 1920×1440 ile sınırlıydı. Bu, CrossFire’ı yüksek çözünürlüklerde oyun oynamak için kullanmak isteyen CRT sahipleri veya Geniş Ekran LCD monitör sahipleri için bir sorun olarak görülüyordu . Birçok kişi CRT’de 60 Hz yenileme hızının gözlerini yorduğunu düşündüğünden, pratik çözünürlük sınırı 1280×1024 oldu ve bu da CrossFire’ı maliyeti haklı çıkaracak kadar zorlamadı. [ 7 ] X1800 Master kartlarında kullanılan bir sonraki nesil CrossFire, kartlar arasındaki bant genişliğini iki katına çıkarmak için iki set kompozit yonga ve özel bir çift yoğunluklu çift bağlantılı DVI Y-dongle kullandı ve böylece maksimum çözünürlük ve yenileme hızı çok daha yüksek seviyelere çıkarıldı.