Eski sistemler için CS:GO FPS artırma rehberi

13

CS:GO FPS artırma rehberi: Başlatma seçenekleri

Başlangıç ayarlarını yapabilmek için Steam kütüphanemizden oyunumuza sağ tıklıyoruz. Ardından açılan listeden özelliklere girdikten sonra bizi başlatma seçeneklerini değiştirme kutucuğa karşılayacaktır. Bu kutucuğa aşağıdaki ayarları yazmalısınız.

Daha optimize bir oyun için başlatma seçeneklerini mutlaka yapmalıyız. Bu ayarlar yalnızca performans değil, oyundaki birkaç noktada sizlere yardımcı olacak. Dilerseniz işinize yarayabilecek bazı ayarları sizlerle paylaşalım.

cs:go fps arttırma rehberi

-high: Windows’a işlemcinin CS:GO’ya ağırlık vermesini söylemek için bu ayar kullanılır. Dört çekirdekli ve üzeri işlemcilerde bu ayar genelde FPS artışı sağlıyor. Çift çekirdekli işlemcilerde de deneyebilirsiniz.

-threads: Yine aynı şekilde işlemcimizi ilgilendiren bir başlatma seçeneği. İşlemci çekirdeklerinizin kaç tanesinin oyuna odaklanacağını seçebiliyorsunuz. Örneğin sekiz çekirdekli bir işlemci için “-threads 8” ayarını kullanabilirsiniz.

-novid: Oyuna girişte karşımıza çıkan introyu kaldırır. CS:GO FPS artırma işleminde fazla bir katkısı olmasa da oyunun açılış süresini etkiliyor.

-tickrate 128: Bu ayar performansa etki etmese de yerel sunucularda 128 tickrate ile oynamanızı sağlar. Bu da “abi ben de sıktım mermi gitmedi” sorununun önüne geçiyor.

-d3d9ex: Düşük özelliklere sahip bir sistemde oyun oynayanlar bilir; oyunda masaüstüne dönmek çok zaman alır. Bu komutla bu süre çok çok azalıyor.

+cl_forcepreload 1: Oyuna girişte haritaların önceden yüklenmesini sağlar. Bu ayarı etkinleştirip bir maça girdiğinizde harita yüklenme hızının düştüğünü farkedeceksiniz.

-noubershader: Oyuna gelecek olan Source 2 güncellemesi öncesinde oyundaki yansımalar üst seviyeye çekilmiş durumda. Yeni oyun motorunun gereksinimi olan bu özellik ne yazık ki kapatılamıyor. Bu ayarın seviyesini azaltmak için eklenen komutu sisteminizde denemelisiniz. Eski sistemlerde bu ayar olumlu etki etse de daha modern sistemlerde olumsuz etkiye neden olabiliyor.

13 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version