Başlık işin şakası olsa da, Curiosity’nin hiç şakası yok gibi duruyor. Zira keşif robotu, üzerinde bulunan lazer silahıyla kayaları parçalamaya başladı bile.
Parçaladığı ilk kaya bir yumruk büyüklüğünde ve Curiosity’nin 10 saniye süren 30 vuruşluk lazer saldırısına karşı koyamamış gibi görünüyor.
Yukarıda gördüğünüz görsel, Curiosity’nin parçaladığı ilk kayanın büyüklüğünü gösteriyor. Parçalanan bu kayanın elementlerini inceleme işi de yine tabii ki Curiosity’e düşecek.
Peki Curiosity’nin lazeri nasıl çalışıyor?
Aslında cevap çok basit. Daha önce açıklandığı üzere Curiosity’nin gönderdiği her lazer ışını, saniyenin 5 milyarda biri sürede hedefine çarpıyor ve her vuruşunda 1 milyon Watt’dan daha fazla bir güç uyguluyor.
Zaten Curiosity’nin parçaladığı bu kayanın bir deneme amacı taşıdığı da biliniyor. Bu sayede lazerlerin düzgün ve beklenen şekilde çalıştığını gören NASA yetkilileri, belki bu kayanın elementlerinden de bir ipucu bulabileceklerini düşünüyor.
Curiosity’nin Mars’a iniş görüntüleri için tıklayın.
Curiosity’den gelen ilk Mars görselleri için tıklayın.
:: Curiosity’nin Mars’taki görevi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Mars’ta yaşam bulunacak mı?
Desenize Sıra Mars’ta.
Bir temiz orası kalmıştı.
Bu İnsanoğluna hiç bir şey dayanmaz.
Yakın elyının teki parçalar onu 🙂
bırak onu ben bu fotoğrafların gerçekliğine inanmıyorum. ps ile şu görseli yapabilecek binlerce grafiker bulabilirsiniz. bu bir ikincisi nasanın kendi sitesinde paylaştığı görsellerin hepsi 3d grafik. maxle falan yapmışlar sanırım 🙂
Milet kayayı iyonize ederek parçalıyor,biz daha telaffuz bile edemiyoruz.
Baris icin ates aciyoruz, bilim icin ates aciyoruz!! Curiosity icin kucuk insanlik icin buyuk bir atisti.
mars diye bir şeymi vardı O kayayı yere vurmadan nasıl parçaladı
@mustang ciddi misin. Dalga mi geciyorsun cozemedim. Ama gordugum en aptalca yorum herhalde (saka degilse).
bu araştırmanın finansörü israil.insanların uzaydan geldiği ile ilgili bilgi toplamak için gönderildi.siyonist-ıllumınati cilerin işi kısacası..