Android işletim sisteminin kaynak kodları açık. İstenildiği gibi değiştirilip, özelleştirilebiliyor. CyanogenMod ekibi ise bu özgürlüğü sonuna kadar kullanıyor.

CyanogenMod ekibi çıkardığı sürümlerle, pek çok Android akıllı telefonu güncel tuttu. Örnek vermek gerekirse Gingerbread ve Ice Cream Sandwich güncellemesi almayan Desire, CM 7.2 ile Android 2.3.7 versiyon olarak kullanılabilir halde. Yakın bir zamanda çıkacak olan CM9 ile Ice Cream Sandwich de kullanılabilir olacak.

Yaptıkları özel hız optimizasyonları ile orjinal yazılımlardan daha hızlı çalışan CyanogenMod yazılımı, 1 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılıyor.

Bir işletim sistemini derlemek, bilgisayarlar için kolay biri işlem değil. Özellikle Android 4.0 gibi 1 milyonu geçik kod satırına sahip bir işletim sistemi, daha da zor derleniyor.

CyanogenMod ekibi yaklaşık 30’dan fazla Android telefona yazılım hazırlıyor. Bu yazılımlar tek tek derlenip, stabil mi değil mi diye test ediliyor. Sonra gerekli eklemeler yapılıyor. Kısaca oldukça fazla güçlü bilgisayara ihtiyaç var.

Google‘ın Android 4.0 ICS derlenecek bilgisayarlar için en az 16GB RAM‘in gerekli olduğunu açıklamıştı. Bu bile gerekli sistem gücünü anlatmaya yeterli.

Ücretsiz olarak bizlere en yeni Android sürümlerini sunan CyanogenMod ekibi, Ice Cream Sandwich güncellemelerini hızlıcana yetiştirebilmek için yardım istiyor. Daha iyi bilgisayarlara ihtiyacı olan ekibe yardım için PayPal hesabını kullanabilirsiniz. CyanogenMod ekibinin yaptığı çağrıya buradan ulaşabilirsiniz.

:: Ücretsiz yazılım sağlayıcılara bağışta bulunuyor musunuz?