Cyberpunk 2077’de Atatürk’e hakaret! Açıklama geldi!
Oyun dünyasını kasıp kavuran Cyberpunk 2077, Atatürk'e hakaret ile gündemde. İşte çevirideki hata ve şirketin yaptığı açıklama!

Oyun dünyası 8 yıllık bekleyişin ve birden fazla ertelemenin ardından geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Cyberpunk 2077’ye odaklanmış durumda. Twitch ve YouTube Gaming gibi platformlarda popüler oyuncuların neredeyse tamamı Cyberpunk 2077 yayını yaparken, oyunda Atatürk’e hakaret edildiği ortaya çıktı.
Cyberpunk 2077 Atatürk’e hakaret ile gündemde!
Elraenn olarak tanınan Tuğkan Gönültaş isimli yayıncı, oyunda Atatürk’e hakaret edildiğini öğrenmesi sonrasında belirtilen bölüme gelerek bunu teyit ettiğine dair bir paylaşım yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstikbal Göklerdedir sözü oyunda İstikbal G.tlerdedir şeklinde yazılmış durumda.
Oyunun orjinal metninde yani İngilizce halinde ise bu bölümde Perilous Futur (Tehlikeli Gelecek) yazıyor. Atatürk’e hakaret edildiğinin ortaya çıkmasından sonra sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, Türkçe’ye çeviri işlemini gerçekleştiren 23 Studios şirketinden açıklama geldi.
“Sevgili oyunseverler, Cyberpunk 2077’de yer alan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret olarak algılanan çevirinin düzeltilmesi için diğer çeşitli hata düzeltmelerinin de olduğu bir yama zaten hazırlanmıştı. Bu yama yayına girdiğinde metin oyundan kalkacaktır. Gözümüzden kaçan bu hata için herkesten özür diliyoruz.”
Kabul edilemez bu hata ve yapılan açıklama hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünde görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (132)
doğru söze ne denir
Sevgili oyunseverler, Cyberpunk 2077’de yer alan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret olarak algılanan çevirinin düzeltilmesi için diğer çeşitli hata düzeltmelerinin de olduğu bir yama zaten hazırlanmıştı. Bu yama yayına girdiğinde metin oyundan kalkacaktır. GÖTÜMÜZDEN kaçan bu hata için herkesten özür diliyoruz.” GÖTÜMÜZDEN yazabilirdi. ekledim ben
hata bir kere yapılır ikincisi tercihtir alt alta aynı şeyi yazıp gözden kaçıramazsınız bariz bilerek yapılmış
Abartmayın belki goygoy muhabbeti yapıyordu
atatürk'e nasıl hakaret oluyor anlamadım. ne kişiliğine, ne kendisine bir hakaret var. atatürk'ün çok bilinen bir sözü üzerinde kelime oyunu ile bir espri yapılmış. bence gayet komik de olmuş. ayrıca bunun adı çeviri değil, yerelleştirme. gayet de işin hakkını vermişler. bizim toplumun linç kültürünün kurbanı oldular sadece. bu gibi linçler yüzünden toplumumuzdan adam akıllı işler çıkmıyor. bi salın artık şu ülkeyi
Aa
oha
Bu çok kahpememsi bişey bu özür kabul edilemez
napim.
Bir oyuna kendi değerlerini, atasını, tarihini seve seve satacak garip bir nesil var. Neymiş Türkçe oyun gelmezmiş artık. Sanki adamlar bizi çok sevdiği için durduk yere masraf yapıp Türkçe dil desteği koydu. Türkçe dil desteği olmadan kaçımız oynayabilecektik oyunu? Emin ol diyalog seçme olmasaydı Türkçe dil desteği de olmazdı. Yüzlerce lira veriyoruz bu oyuna neyin kafası bu? Battlefield 1'de de son bölümde Osmanlı'yı kötü gösterdiler. Sanki kendileri melekmiş gibi. Siz böyle oyun için kendinizi sattıkça onlar da devam edecek. Bizde yüzlerce lira verip genç nesillere bu saçmalıkları oynatacağız.

