Xerox, çevreye verilen zararı azaltmak, israfı önlemek ve müşterilerinin maliyetlerini azaltmak için GreenPrint Technologies ile güçlerini birleştirdi. Yapılan işbirliği ile, Xerox Phaser 8860 katı mürekkep yazıcı, Phaser 8860MFP çok fonksiyonlu yazıcı veya Xerox ColorQube 9201/9202/9203 çok fonksiyonlu yazıcı satın alanlar GreenPrint yazılımın kopyasını ücretsiz olarak sınırsız bir şekilde kullanabilecekler (İki Yüzlü Tarayıcı).

GreenPrint yazılımı, yazıcıya gönderilen her sayfayı analiz edip tipik israf karakteristiklerini (sadece bir URL, başlık reklamı, logo veya yasal yazılar içeren son sayfa gibi) arayarak baskıdan önce istenmeyen sayfaları otomatik olarak belirliyor ve kaldırıyor.

Böylelikle ihtiyacın dışındaki sayfaların basılmasını engelleyerek, israfın önüne geçiyor. GreenPrint yazılımını içinde yer alan bir raporlama özelliği ile yaptığınız kağıt, toner tasarrufu ile önlediğiniz CO2 salınımı öğrenilebiliyor.

 

Green print yazılımını kullanmak, Fortune 500 listesinde yer alan bir şirket için yılda 2 milyon $ tasarruf etmek, 4000 ağaç kurtarmak ve 12.000 tonun üzerinde karbon emisyonunu önlemek anlamına geliyor.

 

GreenPrint Technologies tarafından yapılan araştırmaya göre, bir çalışan yılda ortalama 10.000 sayfa yazdırıyor ve bu sayfaların yaklaşık 1.400’ü israf oluyor. Fortune 500 listesinde yer alan bir şirket, sadece masaüstü bilgisayarlarına GreenPrint’i yükleyerek yılda 2 milyon $ tasarruf edebilir, 4000 ağaç kurtarabilir ve 12.000 tonun üzerinde karbon emisyonunun oluşmasını önleyebilir (Xerox En İddialı Ürününü Tanıttı).

Xerox’un tipik renkli yazıcılara oranla yüzde 90 daha az atık üreten katı mürekkep teknolojisine sahip cihazlarını kullanan herkes, GreenPrint’i hiçbir ücret ödemeden indirip kullanabiliyor. Yazılım hakkında daha fazla bilgi edinebilmek ve yazılımı ücretsiz olarak indirebilmek için http://www.printgreener.com/xerox/ adresi ziyaret edilebilir. Xerox katı mürekkepli yazıcılara sahip olmayanlar da, GreenPrint yazılım lisansını satın alarak bundan yararlanabilirler.

:: Bu yazılımı kullanarak çevreyi korumak ister misiniz?