Mercedes-Benz, Smart, Setra gibi araç üreticilerinin çatı şirketi olan Daimler Grup, geçtiğimiz yıllarda Volkswagen şirketinin de aralarında bulunduğu emisyon skandalına karışmıştı. Amerika tarafından keşfedilen bu skandal, en basit hali ile araçların test ortamındayken sunduğu verilerin standart kullanım ile farklı olmasından kaynaklanıyor. Diğer şirketlerde olduğu gibi Daimler de cezadan kurtulamadı.

Dizel motorlu Honda devri kapanıyor

Dizel motorlu Honda devri kapanıyor

Yeni teknolojilerin gelişimini sürdürmesi dizel motorlu araçların yavaş yavaş sonunu getirecek gibi görünüyor. Son haber dizel motorlu Honda modellerinden geldi...

Daimler Grup rekor ceza ile karşı karşıya

Günümüzde elektrikli otomobiller ivme kazanmaya devam ediyor ve yakıt konusunda yeni teknolojiler geliştiriliyor. Dünyanın en büyük firmalarından biri olan Daimler dizel emisyon skandalı ile anılıyor. Emisyon skandalı konusunda her ne kadar Volkswagen ismi geçse de birçok şirket bundan etkilenmiş durumda. Yaklaşık 870 milyon euro ceza ile yargılanan Daimler gruba ait , 280.000 adet Mercedes-Benz C sınıfı ve E sınıfı araçta emisyon skandalı tespit edildi.

Daimler şirketi emsiyon skandalı nedeni ile rekor ceza ödeyecek

Özellikle Amerika ve Çin’de dizel motorlu araç kullanımı diğer ülkere oranla daha az kullanılıyor. Avrupa ülkeleri son zamanlarda dizel araç kullanımını azaltmak adına katı kurallar ile şirketleri benzinli araç üretimine teşvik ediyor.

Dizel araçlar yerine hibrit araç kullanımını arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunan firmalar yakın gelecekte dizel kullanımını sıfıra indirmeyi düşünüyor. Motorin adı verilen yakıtın hem çevreye olan zararı diğer yakıtlara göre fazla hem de motor üretimi konusunda diğerlerine göre pahalı. Bu sebepten dolayı birçok firma turbo benzinli motor üreterek yakıt tüketimini azaltıyor. Karbon salınımını azaltmak ve çevreye daha az zarar vermek adına yapılan bu adımlara karşı bazı şirketler hileye başvurdu.

2015 yılında Diesel Gate ile birlikte patlak veren emisyon skandalı, şirketleri büyük zarara uğrattı. 700.000‘den fazla aracın karıştığı skandallar şirketlerin araçlarını geri çağırması ve hukuki olarak sıkıntılı bir süreç yaşamasına sebep oldu. Daimler 2019 yılının başında 60.000 adet GLK model aracı geri çağırmak zorunda kaldı. ABD Adalet Bakanlığı soruşturması ve  New Jersey davaları devam ettiği için şirketin karıştığı skandalın büyüklüğü henüz belirlenebilmiş değil.