Reklam

Sahtecilik bitiyor! Darphane kopyalanamaz bandrolleri duyurdu

36
Reklam
asdasdas

Bugün ortaya çıkan haberlere göre darphane yeni kopyalanamaz bandroller üzerinde çalışıyor. Bu sayede ürünlerin gerçek mi yoksa sahte mi olduğu akıllı telefonlar ile kontrol edilebilecek. Konuyla ilgili ilk açıklama ise Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Kopyalanamaz bandroller akıllı telefondan kontrol edilebilecek!

Darphane ve Damga Matbaası tarafından paylaşılana göre yeni kopyalanamaz bandroller açık, yarı açık, gizli, dijital ve adli kontrol olmak üzere 5 farklı katmanla gelecek. Ayrıca sahte olup olmadığını akıllı telefonlar ile kontrol edebileceğiz.

Konuyla ilgili açıklama yapan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin şunları söyledi:

Reklam

14 yıl önce, günün şartlarında güzel bir sistem başlamıştı ancak teknoloji sürekli gelişiyor ve şartlar değişiyor. Bandrollerle alakalı güvenlik önlemlerinin tamamına yakını deşifre oldu. Yeni nesil bandrollerle, halk sağlığını tehlikeye atacak sahteciliklerin önüne geçiyoruz. Kaçak ürünlerden kaynaklanan vergi kaybını önlüyoruz.

Yeni nesil bandroller sayesinde illegal üreticilerin elini kolunu bağlayarak, legal üreticilerin pazar payını artırıyoruz. Mühendislerimiz fabrika içerisinde yazılım geliştirdiler. Yeniliklere uyarlanabilecek şekilde teknolojiyi kurduk. Şu an sadece üretimde kullandığımız mürekkep ve bandrol kağıdı yurt dışından geliyor. Bir yıl içerisinde güvenlikli mürekkep ve bandrol kağıdını ülkemizde üretmeye başlamayı planlıyoruz.

Dünyada ilk! Yerli elektrikli traktörden beklenen haber geldi

Yeni banknotların bandrollerinin akıllı telefonlar aracılığıyla kontrol edilebileceği ve sahte mi yoksa gerçek mi olduğunun bu şekilde tespit edilebileceği söylendi. İlgili teknolojiyi ise DNS İnovasyon Sistemleri ve Teknoloji AŞ. Proje ve Mühendislik Direktörü Melek Karagöz şu sözlerle açıkladı:

Güvenlik mürekkepleri çeşit çeşit güvenlik katmanlarına sahip oluyor. Hepsini farklı seviyelerde kullanabiliyoruz. Para teknolojisi kopyalanması daha zor, neredeyse imkansız. Parada kullanılan teknolojiyi bandrole uyarlamamız sayesinde, tüketiciler bandrolün üzerindeki efekt değişimi ile bandrolü kolaylıkla ayırt edebilecek. Tüketici, Eylül’de başlayacak akıllı telefon uygulamasını kullanarak da bandrolün doğruluğunu kontrol edebilecek.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

36 YORUM

  1. Kopyalanamaz hiç bir şey yoktur. Hele böyle sanki her elinde Telefon taşıyanın IT uzmanı olduğunun sanan toplumlarda. Telefonu cebinde varlık objesi ve alo demeye kullanan toplum bireyleri bir virüsün sahteparayı gerçek para göstereceğini anlayamaz.

  2. 1 Ocak 2005 Cumartesi günü de paradan 6 sıfır atılarak, Yeni Türk Lirası banknotlar tedavüle girmişti.
    O günkü kur değerlerine göre;
    5 YTL = 3,72 dolar = 2,74 euro
    10 YTL = 7,44 dolar = 5,49 euro
    50 YTL = 37,20 dolar = 27,48 euro
    100 YTL = 74,40 dolar = 54,96 euro idi.
    Türk lirası 10 kattan fazla değer kaybettiğine göre yeni banknotlar basmak gerekecek. 500, 1000, 2000 tl banknotlar şart oldu. Kuruşlara veda edeceğiz.

    • Siz olumlu düşünüp ne kazandırıyorsunuz. Gerçi hakkınızı yemeyelim kazandırıyorsunuz hala bunların peşinden giderek destekleyerek cengizlere mengizlere az kazandirmadiniz

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version