Donanım

    Dell’in 5K Monitörü Satışa Çıkıyor

    Dell IFA 2014 kapsamında tanıttığı dünyanın ilk 5K çözünürlüğe sahip monitörü UltraSharp 27 Ultra HD 5K’yi satışa sunmaya hazırlanıyor. 

    Apple ise geçtiğimiz haftalarda düzenlediği etkinlikte dünyanın ilk 5K ekranlı hepsi bir arada bilgisayar modeli olan 27 inçlik iMac modelini tanıtmıştı.

    Bilgisayarlar henüz 4K görüntü kalitesine standart yükselememişken, Dell ve Apple’ın 5K ekranları tüm dikkatleri üzerlerine çekti.

    14-11/09/dell-ultrasharp-5k-sdn-intro-1410177672.jpg 

    27 inç büyüklüğündeki bu ekran, tam tamına 5120×2880 piksel çözünürlük sunuyor. 4K çözünürlüklü monitörler 8,3 megapiksele denk gelirken bu yeni monitör, 14,7 megapiksel çözünürlük ile eşdeğer. Aynı zamanda bu monitör, Piksel yoğunluğu konusunda ise 15 inçlik Retina ekranlı bir MacBook Pro ile neredeyse eş seviyede.

    Monitörde renk canlılığını ve parlaklığını sağlamak için PremierTech teknolojisi kullanılırken aynı zamanda kirlenme ve yansıtma önleyici bir panele de yer verilmiş. 

    14-11/09/dell-ultrasharp-5k-arka-sdn.jpg

    16W gücünde bir çift Harman Kardon hoparlöre yer veren Dell yoğun bir akustik tecrübesini kullanıcıya sunmayı hedefliyor. Ayrıca monitörde 6 adet USB portu ve kart okuyucuda bulunuyor.

    Aralık ayında piyasaya sunulacak olan ürünün fiyatı ise 2500 dolar seviyesinde olması bekleniyor.

    :: Sizce bu kadar yüksek çözünürlüklere gerek var mı?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    13 Yorum

    1. SDN Okuru

      22 inc 1080p monitorumle fistik gibi video izliyorum bence fazlasi gereksiz bide insanlar bunu telefonlara koyuyor allahim

    2. SDN Okuru

      İyice abarttılar ya, millet 4K yeni yeni alışmaya başlıyor ve birkaç bu sürer adamlar şimdiden 5K işine girdiler.

    3. SDN Okuru

      Ya 5k yetmez ama 50 k lütfen

    4. SDN Okuru

      Bunlar zaten normal kullanıcılar için değil. Profesyonellere özel

    5. SDN Okuru

      daha 2k da adam akıllı oyun oynatacak ekran kartı yok. gtx 980 bile full ayarda 2k ekranda yüksek fps veremıyor.

    6. SDN Okuru

      telefonda gereksiz fakat monitörde gerekli bence bu zengiler için biraz yapılmış gibi görüne bilir fakat profesiyonel kullanıcılar için mükemel bişey ben bilem bunu almak isterim netlik süper olur şuan için apple hariç beni monitörde memnün edecek pek bir firma yok gibi hepsinde adam gibi görüntü gösterecek diye yapmadigim ayarkalmadi bunda öyle bir sorun yok pixsel yoğunlugu en fazla olan ekran sonuçta

    7. SDN Okuru

      daha fhdye yeni alıştık adamlar 5k çıkarmış ki gereksiz bence

    8. SDN Okuru

      27inç monitörde 5K gereksiz değildir fakat bu akımı Apple başlattı. Ve yaverleri sıra sıra düşmeye başladı. Dell ise en ünlü Windows üreticilerinden diyecek söz yok 🙂

    9. SDN Okuru

      5k imac ile bu monitör aynı fiyat. apple burada mükemmel bir iş başarmış.

    10. SDN Okuru

      Monitor dediğin HZ’si yüksek olacak Asus 144hz aldım muhteşem. Ama Eizo’nun monitoru 240hz mi nedir yahu tam bilmiyorum ama ondan da almak lazım.

    11. SDN Okuru

      1080p cok yetersiz ipadde retina ekrana alistigim icin retina pc bulamiyorum buldugumda tuzlu

    Diğer yorumları gör (12) Yorum Yap

    Yorum Yaz