İş dosyaları, fotoğraflar ve videolar derken birçok kişi depolama yetersizliği sorunuyla karşılaşıyor. Bu kapsamda sizler için 1.500 TL altı en iyi harici SSD modelleri listesi hazırladık. Derlediğimiz taşınabilir SSD seçeneklerinin hem performanslı hem de cazip fiyatlı olmasına özen gösterdik.

Diğer yandan harici SSD alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazımızda açıkladık. Bu sayede seçiminizi daha kolay ve doğru yapabilirsiniz.

SSD vs HDD: Hangi depolama cihazını seçmelisiniz?

SSD vs HDD: Hangi depolama cihazını seçmelisiniz?

Depolama cihazı seçmekte zorlanıyorsanız bu yazımızda sizlere SSD vs HDD: Hangisini seçmeniz gerekmektedir? Sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Harici SSD alırken dikkat edilmesi gerekenler

Depolama alanı yetersizliğine çözüm için aldığımız SSD modelleri arasında seçim yaparken ilk olarak kapasiteyi seçmek gerekiyor. İhtiyacınıza göre ürünün depolama kapasitesini belirleyebilirsiniz.

Diğer yandan SSD’nin getirdiği en önemli avantaj veri transfer hızıdır. Bu yüzden tercih yaparken, okuma ve yazma hızlarını göz ardı etmeyiniz. Sizler için hazırladığımız 1.500 TL altı en iyi harici SSD modelleri listemizde, hızlı cihazlara yer verdik.

En iyi taşınabilir SSD modelleri

Verilerinizin güvenliği de dikkat etmeniz gereken noktalar arasında yer alıyor. Hem verilerinizin kaybolma riskinin olmayacağı hem de bilgilerinize başkalarının ulaşamayacağı ürünleri tercih etmelisiniz. Örneğin parmak izi okuyuculu cihazlar, verilerinizi kolayca şifrelemenizi ve izniniz dışındakilerin dosyalarınıza ulaşamamasını sağlar.

Harici SSD’lerin en büyük avantajı ise taşınabilir olmasıdır. Dolayısıyla hafif ve dayanıklı modelleri tercih etmeni sizi uzun vadede mutlu edecektir.

1.500 TL altı en iyi harici SSD modelleri

Listemizi, kendini kanıtlamış markaların öne çıkan modelleriyle oluşturduk. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan cihazların detaylarına bakalım.

1 – Samsung T7 Touch

Depolama çözümlerinde dikkat çeken markalardan Samsung, harici SSD’ler tarafında da öne çıkıyor. Firmanın T7 Touch modeli; 500 GB depolama alanına ve saniyede 1.050 MB’a kadar sıralı okuma, saniyede 1.000 MB’a kadar da sıralı yazma hızına sahip. Ayrıca model, USB 3.2 Gen 2 ile karşımıza çıkıyor.

1.500 TL altı en iyi harici SSD
Samsung T7 Touch

1.500 TL altı en iyi harici SSD modelleri arasında yer alan cihaz; 58 gram ağırlığı ile kolay taşıma, metal tasarımıyla da dayanıklılık vaat ediyor. Diğer yandan SSD’deki parmak izi okuyucusu güvenlik tarafındaki avantajlardan biri.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

2 – Sandisk Extreme SDSSDE60-1T00-G25

Derlediğimiz ürünler arasındaki dikkat çeken opsiyonlardan Sandisk Extreme’in 1 TB depolama kapasiteli versiyonunu seçtik. Ayrıca 500 MB sıralı okuma hızına sahip cihaz, USB 3.2 Gen 2 bağlantı tipiyle karşımıza çıkıyor.

1.500 TL altı en iyi taşınabilir SSD
Sandisk Extreme SDSSDE60-1T00-G25

79 gram ağırlığındaki SSD, suya ve toza dayanıklılık tarafında ise IP55 sertifikasına sahip. Diğer yandan 128-Bit Kullanıcı Veri Şifreleme teknolojisiyle gelen ürün, 1.500 TL altı en iyi harici SSD modelleri arasında cazip seçeneklerden biri.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

3 – WD My Passport

Depolama aygıtları, veri merkezi ve bulut depolama hizmetleri sunan Western Digital, ülkemizdeki SSD’leriyle fiyat performans kategorisinde rekabet ediyor. Markanın listemizdeki modeli; 500 GB kapasiteli, 1050 MB okuma ve 1000 MB yazma hızı ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca ürün USB 3.2 Gen 2 bağlantısına sahip.

En iyi harici SSD
WD My Passport

55 gram ağırlığındaki taşınabilir SSD, üç farklı renk seçeneği ile geliyor. Gold, gri ve mavi renk opsiyonlarından tarzınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

4 – Seagate Ultra Touch STJW500401

1.500 TL altı en iyi harici SSD modelleri arasında en çarpıcı seçeneklerden biri de Seagate’in ürünü oldu. 500 GB kapasiteli ürün, saniyede 400 MB okuma ve yazma hızı vaat ediyor. Seafate Ultra Touch derlememizdeki diğer ürünleri hız tarafında geçemese de güvenlik ve taşınabilirlik noktalarında öne çıkıyor.

Seagate Ultra Touch STJW500401

35 gram ağırlığında cihaz, listemizin en hafif seçeneklerinden biri. Diğer yandan ürün, ABD ve tüm dünyadaki istihbarat kurumlarının kullandığı AES-256-bit donanım şifrelemesi ile verilerinizi güvende tutuyor. Ayrıca ‘Rescue Data Recovery’ özelliği ile; su teması gibi aksilikler sonucunda veri kayıplarını önlüyor.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

5 – Samsung T5 Mu-Pa1T0B/Ww

Güney Koreli teknoloji devinin 1 TB kapasiteli taşınabilir SSD modeli, saniyede 540 MB aktarım yapabiliyor. Ayrıca cihaz USB 3.1 Gen 2 desteğine sahip ve kutu içerisinde USB Tip C ve Tip A kablosuyla geliyor. Dolayısıyla çeşitli cihazlara aktarım yapmak için yeni aksesuarlar almanız gerekmeyecektir.

"1.500

Diğer yandan cihaz güvenlik tarafında da oldukça iddialı. AES 256-bit donanım şifrelemesi kullanan ürün, kişisel verilerinizin güvenliğini sağlıyor. Metal malzemeyle tasarlanan SSD, dayanıklılık noktasında da güven veriyor.

Yukarıda açıkladığımız ürünlere alternatif modeller de en iyi harici SSD modelleri listemizde yer alıyor. Dilerseniz aşağıdaki bağlantıdan önerdiğimiz cihazların tümüne ve fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Önerdiğimiz tüm ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

6 – Sandisk 480GB SDSSDEXTW-480G-G25

7 – WD My Passport Go 1TB WDBMCG0010BBT-WESN

8 – Seagate One Touch 1 TB STJD1000400