Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 10 ilde büyük yıkımlara yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına neden olan 2 deprem meydana geldi. Depremin yol açtığı yıkım sonrasında arama kurtarma faaliyetleri başlatıldı. ASPİLSAN da geçtiğimiz yıl üretmeye başladığı silindirik iyon pilleri kullandığı powerbankler ile depremzedelere destek oldu.
ASPİLSAN üretimi powerbankler afet bölgesine gönderildi!
ASPİLSAN üretimi piller 2022 yılında teknoloji sektörüne damga vuran önemli bir gelişmeydi. Öyle ki binlerce insan hangi türde piller olduğunu ve nereden temin edebileceğini öğrenmek istiyordu. Bu yoğun ilgi hala devam ediyor.
Biz de kısa bir süre önce toplu alımlar için satışa çıkan bu pillerin nasıl satın alınabileceğini paylaştık. Fakat bugün beklenmedik bir gelişme görüyoruz. ASPİLSAN üretimi bu silindirik piller, depremzedelerin kullanabileceği powerbankler haline getirilmiş durumda. İlk kez piyasada gördüğümüz bu cihaz gelecek dönemde vatandaşlara da satılacak mı yoksa yalnızca deprem desteği olarak mi üretildi henüz bilinmiyor.
ASPİLSAN, AFAD kampına güneş panelleri kurdu!
Aspilsan, Kahramanmaraş'taki AFAD kampına güneş panelli hibrit sistem kurdu. Bu sayede 850 çadıra enerji sağlanacak.Yukarıda yer alan görsellerde ilgili powerbanklerin tasarımını detaylıca görebilirsiniz. Özelliklerine baktığımızda ise içerisinde 2 adet 2800 mAh boyutunda pil olduğunu görüyoruz. Yani powerbanklerin kapasitesi 5600 mAh.
Ayrıca üst kısımda pil yüzdesi gösteren bir kısım olduğunu ve Micro-USB kablo aracılığıyla şarj edildiğini söyleyebiliriz. Buna ek olarak, cihazın arka kapağı çıkartılabildiği için pilleri şarj edilebilen 18650 farklı versiyonlar ile değiştirmek veya başka cihazlarda kullanmak mümkün.
ASPİLSAN powerbanklerinde kullanılan pillerin özellikleri
Üretilen INR18650A28 kodlu kimyası ve bileşimi nikelce zengin lityum-nikel-manganez-kobalt oksit olan 18650 pillerin kapasitesi 2800 mAh. Voltajı ise 3.65V. Yapılan testlerin sonucunda standartların üzerinde performans sergilediği paylaşıldı. Bu nedenle hem yurt içi hem de yurtdışından yoğun talep gördüğü söyleniyor.
Şu an için bu pillerin satışının Birikim Pilleri ve PİLSAN ELEKTRONİK üzerinden yapılacağı belirtiliyor. Zira endüstriyel pil olması sebebiyle öncelikli olarak toplu alım yapacak, pil ve batarya teknolojisine hâkim mühendis/firmalar tarafından alınabileceği söyleniyor.
Ek olarak, güvenlik tedbirlerine uygun ortamlarda yetkin kişilerce kullanıp kullanılmadığı denetlenerek satışının yapıldığı belirtiliyor. Uygun koşulları sağlayan tüm şirketler ve mühendislerin de satın alım için direkt ASPİLSAN ile iletişime geçebileceği paylaşılıyor.
ASPİLSAN’ın başlıca çözümleri:
- Her Türlü Ni-Cd, Ni-MH, Li-İyon, Li-Po Pil ve Bataryalar
- Güneş Pili, Isıl Pil ve Yakıt Pili
- Yenilenebilir Enerji
- Enerji Depolama Sistemleri
- Şarj Cihazları
- Pil/Batarya Laboratuvar Test Sistemleri
- Nikel Kadmiyum Komple Uçak Akü ve Hücreler
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
bunu neden reklam ettiğiniz anlamış değilim. 20 sene önceki teknoloji ile çağ atlamayı düşünmüyorsunuzdur herhalde
TURKİYE DE İLK DEFA URETİLDİGİ İCİN OLABİLİRMİ.
Ne ka meraklısınız gevurların ürettiklerini almaya kullanmaya.Yapılnasa Yerli üretim yok vs. diye konuşursunuz. İnönü kafası bu konuşmalar, dünyada üreten 3 ülkede biri olan teytareleri kayseride gömdürüp abd teyyaresi aldıran kafa.sünerbank kapatıldı ,NEDEN NİYE diye bağıran kafalar. Bla bla bla
Önce Türkçe yazıp çizmesini bir öğren sonra gel burada seçme saçmalarını yaz. Sırça köşkte oturan başkalarının evine taş atmamalı.
Mesel yazım hataları değil, mesele neyi anlattığıdır. Seçme saçmalık demişsiniz ama, sizin de satılmış zihinlerden çıkarcasına sarfettiğiniz kelamlar, Mevcudiyetinizin Milli olmadığınızı gösteriyor.
Ne kadar meraklısın diyer arkadaş yorumu hangi muhterem marka ile yapıyor. Du tahmin ediyim helalphone :)))
Adam normal olarak eleştirmiş tamam yapılmış iyi güzel de teknolojisi çok eski. Gücü az.
Sende daha iyisini yap
Pardon
ayılırsanız gerçi hoş başkasınınkini kullaniyordunuz
Adalarıda İsmet verdi demi akkshdmsnsnsm
Yahu, Mühendis bey haklı. Adamlar patenti eskimiş bir teknolojiyi yeni üretmeye başlamışlar. Yapılan en güzel şey deprem bölgesine göndermeleri.
Hazır yoğurt yerine ev yapımı yoğurt yapılmış. Evde yapınca yeni icad mı yapmış oluyoruz.
Nedense bu karşı çıkmada togg a karşı çıkanları görüyorum ömrü bitecek olan petrol türevi araçlar yerine neden elektrikliyle piyasaya çıkıyoruz kafası bu geri kafalıların önüne ne koyarsan koy hiçbir zaman memnun olmaz hep boş tarafa bakmayı bilirler bu ülkeye yük olmaktan başka bir halt yapmazlar
Vay bir trol de burada çıktı karşımıza
He çağ atladık.senin gibileri tesbit edebiliyor
20 sene önce lityum teknolojisi yoktu.son on yılda gelişmeye başladı. Nikel kadmiyum piller vardı.
2000 yılında kullandığım t28 telefonda lityum polimer pil nasıl vardı o zaman?
Helâl olsun adamlara
Helalü hoş olsun verilen her kuruş para.
Sitenizi büyük bir beğeni ile takip ediyorum isterdim ki yakın rakiplerine göre farkı artısı mühendislik düşünce farkı gibi detaylarda ögrenmek ve görmek zamanla olur diyelim.
Elinize emeginize saglik ALLAH GONLUNUZE GORE VERSİN
Piller seri bağlı olacağı için 5600 mah olmaz 2800 mah güncel ve telefonu kayıplar.ile birlikte.max %50 şarj edecektir..
Seri değil paralel bağlı o piller kubi
Ben de bitmeyen pil yaptılar dedim herhalde
Emeģi geçen memlekete bir faydası dokunan herkese teşekkürler
Tamamda bunu nasıl şarj etmeyi düşünüyorsunuz? Basit bir şarj devresinden başka bir şey değil bu. Pili kendileri üretiyorsa ona diyecek bir sözüm yok. Hatta helal olsun.
Adpilsanın başlıca çözümlerine bakıldığında lityum polimer de üretilebildiği gayet açık ayrıca bunlar deprem bölgesine hızlıca gönderilenler aspilsan 400 çeşide yakın pili üretebilmekte siz sadece eski teknoloji olana bakarak neyi küçümsediğinizi sanıyorsunuz
Senelerdir bekliyorum.Hayırlı olsun.
Parekende satışa da başlasın. Her yerde bulunabilsin Çin mallarına muhtac kallmayalim.
Biraz hizlanmamiz lazim..bir sonraki halkın 300 biň lira ya alabileceği ,100 km hıza ulasabilen çocuğunu okula götürüp işe gidebileceği araç üretimi…hız sınırı şehir içi 50 şehir dışı 90 …hem cezada yemezsiniz
Sayin muhendis bey Bu pillerin li-ion olmadığını ve yeni bir teknoloji olduğunu anlayacak kadar okuyamadım mi?