Sinema

    Avengers: Endgame rekorlarından birisini kaybetti

    Çıkışıyla rekorları alt üst eden Avengers: Endgame'e ait ilk hafta gişe rekoru, geçtiğimiz hafta yeniden gösterime giren Detective Chinatown 3 tarafından alt edildi.
    detective-chinatown-3-endgamein-rekorundan-etti

    Çıkışıyla birlikte rekorları altüst eden ve Avatar’ı sollayan Avengers: Endgame, açılış hafta sonu rekorunu devretti. Detective Chinatown 3, geçtiğimiz hafta Marvel yapımı süper kahraman filminin açılış haftasındaki gişe rekorunu alt etti.

    Detective Chinatown 3 Endgame’i alt etti

    2008 yılında Iron Man ile başlayan Marvel Sinematik Evreni’nin doruk noktası olan Avengers: Endgame, gişede fırtınalar estirerek James Cameron’ın Avatar’ını geride bırakmış ve tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi unvanını eline geçirmişti. Ayrıca film, 500 milyon dolar, 1 milyar dolar ve 1,5 milyar dolara ulaşan en hızlı film de dahil olmak üzere bir dizi rekora imza atmıştı. Bununla birlikte tüm zamanların en yüksek açılışlı hafta sonunu yaşayarak 1,2 milyar dolarda Avengers: Infinity War’ı geride bırakmıştı.

    ScreenRant’in haberine göre Endgame hala listelerin başında yer alsa ve başka bir film tarafından tahttan pek indirilemeyecek gibi gözükse de, 2020’nin Ocak ayında piyasaya sürülen, ancak COVID-19 salgını nedeniyle geriye çekilen Detective Chinatown 3, ülkedeki tiyatro ve sinema salonlarının yeniden açılmasıyla Marvel filmini en az bir rekorundan etti.

    detective-chinatown-3-endgamein-rekorundan-etti

    Chen Sicheng tarafından yönetilen film, Çin’deki açılış haftasında tam 398 milyon dolar hasılat elde etti. Bu sayı tek bir pazardaki en büyük açılış hafta sonu gişe rekorunu kırmış oldu. Bundan önceki rekorun sahibi olan Avengers: Endgame, Kuzey Amerika’daki açılış haftasında 357 milyon dolar gelir elde etmişti.

    Rekorun en büyük sebeplerinden birisi Detective Chinatown filmlerinin Çin’de oldukça popüler olması. Bunun yanında Çin’in Amerika’nın ardından en büyük ikinci sinema pazarı olması da filmin büyük başarısındaki başka bir etken olarak görülüyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Cinmalı film>all
      Cin film kitlesi>all

    2. Teknoloji Dostu

      Olm çindeki herkes aynı filme bir kere gitse zaten dünyanın 8 de biri filmi izlemiş oluyo

    3. Teknoloji Dostu

      Hemen izlemeye

    4. Teknoloji Dostu

      Yaw heye heye kimse gecemez yalan haberdir

    5. Teknoloji Dostu

      End game guzel ama millet sirf avatar’i gecmek icin ikinciye gitti bana kalirsa avatar’i bile gecemedi biri 2009 da cikmis diger kac yillar sonra avatar 2 de ne olur mechul tabi

    6. Teknoloji Dostu

      Çin olduğu için end game benim gözümde hayla efsane

    7. Teknoloji Dostu

      Filmi internetten izlemiştim. Bence hiç iyi değil. Hakkı değildi. Ne olursa olsun Endgame efsanedir. Çin’den ne beklersin zaten.

      1. Teknoloji Dostu

        ahaahahahah endgame efsane deyip çinden ne beklersin demek…….. 9 yaşında olduğun çok belli 😀

        1. Teknoloji Dostu

          Endgame efsanedir

    8. Teknoloji Dostu

      İnsanların Pandemiden bunalıma girdiği dönemde stres atmak için sinema salonuna koşuşturmasından yoksa yanından bile geçemezdi

    9. Teknoloji Dostu

      Adamlarda pandemi yok galiba sinemalar kapalıyken bu rakam enteresan

    10. Teknoloji Dostu

      valla başarılı eğer doğruysa

    11. Teknoloji Dostu

      Vallahi helal ama ayni PewDiePie ve t Series gibi buda bir planlamadir yani 1.4mr ahalisi olan bir upkeyle 300milyonluk toplum bu kon7da yarisamaz

    12. Teknoloji Dostu

      Bende birşey sandım. Kasıtlı olarak bile yapılmış olabilir. Hem adamlar çekik gözlü hem de dünyanın onda üçü bunlardan oluşuyor 😃

    13. Reyzingen

      Bu yüzden film stüdyoları Çin’e çok önem gösteriyor inanılmaz büyük bir seyirci kitlesi var ve bu da milyonlarca dolar yapıyor.

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network