Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile Bölgesel Kalkınma Fonu duyuruldu. Bu fon hakkındaki en detaylı bilgileri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ShiftDelete.Net izleyicileri için anlattı.
Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile Bölgesel Kalkınma Fonu geliyor
Dünyada girişimcilik risk sermayesi çok gelişmiş durumda. Türkiye’nin de o seviyeleri yakalayabilmesi için bu fon oldukça büyük önem taşıyor.
Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen toplantı ile birlikte yeni fon hakkında merak edilen her şey yanıt bulmuş oldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Yatırım Bankası, teknoloji odaklı dinamik sektörleri desteklemek ve ekonomik kalkınmaya doğrudan katkıda bulunmak amacıyla, yepyeni bir finansal araç olan Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında, Teknoloji ve İnovasyon Fonu ile Bölgesel Kalkınma Fonu’nu ekonomiye kazandırıyor ve girişimcilerin dikkatine sunuyor.
Başlangıç sermayesi 750 milyon lira olan fon ikiye bölünmüş durumda. Bunlardan biri bölgesel girişimlere destek verecek. Diğeri ise teknolojik ve inovatif şirketlere odaklanacak. Bölgesel fon, kalkınma ajansları tarafından yönetilecek.
girişmciyi semirmenin yolları 1 ona ortak olmak
Köstek olmasın da, destek filan istemiyoruz. Gölge etme, başka ihsan istemez.
Vergilerle zaten ortak değilmiş gibi…
Sözde ortaklar ama ortada teknik r durum yok laf olsun ortak olalım işte güya destek veriyorlar. Arkadaşım destek vermek istiyorsan önce şartları hafiflet de millet işine gücüne baksın.
Güvenmiyorum. Çok geç kaldılar.
girişimciye yapılan en büyük yardım vergi indirimi olur. vergi indirimi yapılan sektörlere insanlar yatırım yapar, gelir elde eder. teknoloji alanındaki girişimcilere vergi indirimi olabilir. hibe ise insanları tembelliğe sürükler. velhasıl kâr eden şirkete yapılan vergi indirimi ona verilen hibeden daha iyidir.