26 Ekim 2013 tarihli bir gazetede yayımlanan, “AKP, twitter ve facebook için takip merkezi kurdu” başlıklı haberle ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) web sitesi üzerinden resmi açıklama yaptı.
İşte o açıklama!
Duyuruda şunlar söylendi;
“TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Raporunda yer alan bu önerinin gereğinin yerine getirilmesi amacıyla Kurumumuz tarafından Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) bünyesinde Bilinçli İnternet Merkezi kurulması kararlaştırılmıştır.
Henüz kurulma çalışmaları yürütülen bu merkezin temel amacı TBMM raporunda önerildiği şekilde internetin güvenli, bilinçli ve etkin kullanımı konusunda gerekli çalışmaları daha etkin bir şekilde yürütmektir.
Haberde öne sürülen “bu merkezin twitter ve facebook gibi sosyal medya sitelerini denetleyeceği ve takip edeceği iddiası” hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca haberde öne sürülen binanın kiralandığı, 23 milyon ödenek ayrıldığı iddiaları ile diğer iddia ve yorumlar da doğru değildir.“
Devlet için like atan da RT eden de şereflidir!
Sosyal medya hesapları ve internet kullanıcılarının kişisel bilgilerinin yer aldığı hesaplar, devletler arası stratejik rekabet için çok değerli veriler anlamına geliyor.
ABD‘de patlak veren “Prizma” skandalında olduğu gibi NSA benzeri istihbarat örgütlerin, insan haklarına aykırı olarak bu verilerin takip ettiği iddiası üzerine yapılan çalışmalarda elde edlen bulgular, resmi açıklamalara olan güveni sarsıyor.
Gelecek dönemlerde “Devletin bekası için, like atan da, RT eden de şereflidir” diye bir açıklama yapılır mı bilemiyoruz.
:: Resmi kurumların sosyal medya hesaplarını takip ettiğini düşünüyor musunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}