Blizzard’ın Diablo serisi, yıllar içinde sevilen bir aksiyon-rol yapma oyunundan, oyuncu topluluğu içinde tartışmaların odağına dönüşmüş durumda: Diablo 4, ilk çıkışında oldukça güçlü bir başlangıç yapmış olsa da, oyunun geliştirici ekibinin tartışmalı uygulamaları, bu olumlu izlenimlerin çabucak önüne geçti.

Diablo 4, mikro ödemelerden 150 milyon dolar elde etti

Diablo 4’ün mikro ödeme sistemi, oyunu oynayan pek çok kişi tarafından eleştirilse de, Blizzard bu yöntemden önemli bir gelir elde ediyor. Şirketin, oyunun içinde sunduğu kozmetik ürünler, emote’lar ve sezonluk içerikler gibi premium içerikler, oyuncular arasında büyük ilgi görüyor.

Mikro ödemelere olan tepkiler tüm dünyaca bilinse de, bu eleştirilere rağmen mikro ödemelerin halen yüksek kazançlar sağlaması da farklı bir tartışma konusu… Blizzard’ın paylaştığı verilere göre, Diablo 4 bugüne kadar 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Bunun 150 milyon dolarlık kısmı ise tamamen mikro ödemelerden geliyor.

Oyunun karanlık atmosferi, sürükleyici dünyası ve savaş mekanikleri ilk iki oyunun ruhunu taşısa da, birçok oyuncu bu unsurların mikro ödeme stratejisi nedeniyle gölgede kaldığını düşünüyor.

God of War ve Diablo tarzı oyun için ücretsiz deneme fırsatı!

God of War ve Diablo tarzı oyun için ücretsiz deneme fırsatı!

Jotunnslayer: Hordes of Hel Steam'de demo olarak açıldı. Önümüzdeki aylarda çıkacak oyun neler vadediyor?

Özellikle oyunun tam fiyatla satılmasına rağmen, oyuncuların ekstra içerikler için para harcamaya yönlendirilmesi büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Eleştiriler, Blizzard’ın bu stratejiyi Diablo Immortal’da başarıyla uyguladıktan sonra Diablo 4’te de benzer bir yola gittiği yönünde.

Oyuncu topluluğundaki tepkilere rağmen, oyun içi satın alımların bu denli başarılı olması, Blizzard’ın bu iş modelini sürdürme kararından geri adım atmamasına sebep oluyor. Oyuncuların şikayetleri ne kadar büyük olursa olsun, bu kazançlı model kolay kolay bırakılmayacak gibi görünüyor.

Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi bizle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Read this news article in English