2008 yılında Stanford Üniversitesi tarafından kurulan şirket, bilgisayar algoritmaları ve makine üretimi konusunda hizmet veriyordu.
Ardından gelişen teknoloji süreci kapsamında yapay zeka adı altındaki çalışmalara yönelen firma, bilgisayar algoritmaları ve yapay zeka projeleri ile ilgilenmeye başlamıştı.
10 milyon dolarlık yeni girişim ile Çin bünyesinde yoluna devam eden firma, teori konumundaki yapay zeka çalışmalarını pratiğe dökebilecek durumda.
{pagebreak::1}
2012 yılında tohumları atılan uygulama, Facebook, Google, Baidu gibi şirketlerin veri girişlerini kategorize etmek, belirli bir web dilinde bunları ifade etmek amacına odaklanmış durumda.
Daha kısa ifadesiyle, kullanıcılar kendi verileri ile algoritmalarını meydana getirebilecekler.
Proje şefi Mike Tung yaptığı açıklamada, uzun süredir üzerinde çalıştıkları projenin yüzde 90-95 oranında tamamlandığını, yapılandırılmış bilginin dünyadaki en büyük veritabanını oluşturmak istediklerini dile getirdi.
{pagebreak::2}
Diffbot’un web sayfalarını sınıflandırmak amacını taşıyacağı projesinin, insanları denek olarak kullanan yapay zeka projelerinin aksine, programın yalnızca kendine özel algoritmalarıyla çalışacağını belirtildi.
Yapay zeka ve makineler üzerinden duyarlı varlıkları geliştirmeye odaklı projeler, giderek artmaya devam ediyor. İnsanları rahatsız etmeyecek düzeyde sistemlerin yapılanması üzerinde çalışılıyor.
Kaynak: TechCrunch
:: Diffbot ve diğer birçok firma tarafından yapılan yapay zeka çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
anlamak için 3 defa okudum. Ata kardeş sen kafan güzelkenmi yazıyosun sana tavsiyem düz yazıda kalemi çok kuvvetli Selim İleri'nin kitaplarını okuman o zaman nasıl yazı makale yazılır öğreneceksin.
ultrondan ders almadınız mı ulan gelicek gibecek hepimizi