Geçtiğimiz hafta üçüncü bölümünü yayımladığımız ve oldukça ilgi gören Diji Hukuk adlı programımızın dördüncü bölümüyle karşınızdayız.
Diji Hukuk’un bu bölümünde, Diji Hukuk Türkiye’den ve dünyadan Bilişim Hukuku haberlerini paylaşmaya ve bu haberleri hukuken yorumlamaya devam ediyor…
#video_6367#
4. Bölümün içeriği:
1. Birleşmiş Milletler, internetin insan hakkı olduğunu kabul etti.
2. İran vatandaşlarına Ipad Kullanımı Haram.
3. Linkedin’e kullanıcıları tarafından açılan 5 milyon dolarlik dava.
4. Rhode Island’ da internet üzerinden yalan söylenmesini suç kabul eden yasa iptal edildi.
5. Twitter’da lokasyon bazlı reklamlar.
Biz Kimiz?:
İrem Laçin: Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun, fakülte yıllarında Bilişim Hukuku ile tanışıp kaynaşmış stajyer avukat, neşeli insan.
iremlacin@gmail.com, www.twitter.com/irotu
Şebnem Ahi: Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun, İstanbul Barosu üyesi Bilişim Avukatı. Kolaj ruhlu insan.
sebnem@hukukcu.com, www.twitter.com/sebnemahi
Yaklaşık 20297 web sitesinin erişime gizli veya açık bir şekilde engellendiği nadide ülkemizde, internetin bir insan hakkı olarak kabul edilmesi nasıl etki eder ayrı bir merak konusu. İnsanı kabul etmeden haklarını kabul etmek olmaz sanırım.
bence internet ve bilgisayar kullanan herkes sdn form ve sdn form ayarında bir forma üye olup ona bağımlı kalmalı yani onu yakından takip etmeli çünkü internetin yada bilgisayarın varsa onu sağlıklı kullanmalısın çünkü kişilere verilen özel haklar yada başka bir ifadeyle teknoloji hergün daha ilerlemekte çünkü gelişen toplumlardaki insan haklarını ancak teknoloji sayesinde hakkınca adaletli olarak daha kolay yönetebiliriz. diye düşünüyorum herkese iyi teknolojiler…