Reklam

Dijital Çin Seddi Daha Da Büyüdü!

3
Reklam

Yakın tarihi takip edenler 1989’da Çin’de Tiananmen Meydanı‘nda yaşanan olayları biliyorlardır. 4 Haziran 1989 tarihinde Tiananmen Meydanı’nda toplanan öğrenciler daha demokratik bir yönetim isteğiyle protesto gösterisi düzenlemiş, gösteriyi durdurmak isteyen ordu göstericilere ateş açmış ve yaklaşık 3000 kişi bu olayda hayatını kaybetmişti.

İşte tam da bu olayın yıldönümünde Çin hükümeti demokrasi ve özgür düşünceye bir darbe daha vurarak dünyanın en popüler sosyal ağ ve video paylaşım sitelerine yasak getirdi. Yasak getirilen siteler arasında Twitter, Flickr, YouTube, Hotmail, Live.com, WordPress, Blogger ve daha birçok benzer siteye ülkeden erişim artık yasak. Hatta Çin hükümeti Microsoft’un yeni arama motoru Bing de yasaktan nasibini aldı.

Reklam

Sosyal ağlar ve video paylaşım sitelerinin yanı sıra ülkede oldukça popüler olan çeşitli blog ve dosya paylaşım sitelerine de erişim yasaklandı.

:: Dijital Çin Seddi sizce bir gün yıkılabilir mi?

3 Yorum

  1. en iyisini yapiyor, öğrenci çıkıp özgürlük istiyorsa ordu tarafından verirler sonsuza kadar özgürlüğü, bizim memlekettede töröristi militanı eyleme katılanı veya katılmayanı dağa çıkanı terörü aklından geçireni kurşunu dizecn bak güllük gülistanlık olmuyormu memleket, ancak genel kurmay başkanı bile netçe itibariyle teroriste insandır derse hiç boşuna bu iş biter diye heveslenmemek lazım daha çok 25 yıllar bu iş gider.

  2. Son günlerde Çinle ilgili yıpratma kampanyası seziyorum. Diğer bazı ülkelerdeki yasaklardan neden söz edilmiyor? (Örneğin İran)… Ve tabi en önemlisi bizim ülkemiz Türkiye! “Türk hükümeti demokrasi ve özgür düşünceye bir darbe daha vurdu” diye haber yapabilir misiniz?

  3. çin yeni bir çin setti yapsın ama sanal belki korur bu sefer kendini ama çokda korkmasına gerek yok bu sefer gelenler türk değil hatta devletimiz sayesinde bizde o sanal setin içinde sıkıştık kaldık herşeyimiz yasaklandı sanalda hiçbirşeyin yasaklanamayacağını anlayamadılar hala belkide anladırlar da bunlarda bir takım siyasi oyundur neyse biz ve çin dns değiştirmeye devam..

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version