Sanat tutkunlarının ve teknoloji meraklılarının bir araya geldiği nokta, dijital çizim uygulamaları. Gerek vakit geçirmek için amatör bir uğraş, gerek tasarım yapmak, gerekse de çizim yeteneğinizi geliştirmek için olsun, birçok kullanışlı ve ücretsiz dijital çizim uygulamaları mevcut.
Eğer resim ile ilgiliyseniz ve telefon ya da tabletinizden de resim çizip tasarım yapmak istiyorsanız, en iyi dijital çizim uygulamalarını bir araya getirdik. İşte o uygulamalar…
Dijital çizim uygulamaları
Gijital çizim, geleneksel çizime kıyasla çok daha ucuz ve pratik bir yol. Resim konusunda büyük bir yeteneğiniz olmasına gerek olmadan uygulamalar içerisindeki araç gereçleri zaman içerisinde keşfedip, kendinizi bu konuda geliştirebilir ve çok daha iyi eserler ortaya çıkarabilirsiniz.
Geleneksel çizim araçları bütçenizi aşabilir ya da teknolojiye ilgili olduğunuzdan dijital çizim daha çok ilginizi çekebilir. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz kullanımı kolay uygulamalara bir göz atalım.
ibisPaint X uygulaması
Uygulama içerisinde çizmek istediğiniz resmin boyutunu ayarlayabilirsiniz. Farklı fırça seçenekleriyle çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz. Ayrıca ibisPaint X, galerinizde olan bir fotoğrafın üzerine çizim yapma imkanı da tanıyor. Birkaç fotoğraf ya da resmi üst üste ekleyebileceğiniz bir özelliğe de sahip.
2.700‘ün üzerinde malzeme, 4.500 çeşit fırça, 800‘ün üzerinde yazı tipi, 78 ayrı filtre, 46 farklı ekran tonu ve 27 harmanlama modu ile resminizi çeşitlendirebilirsiniz. Kontur sabitleme, kayıt çizim süreci, simetri veya radyal çizgi cetvelleri ve kırpma özellikleri de mevcut. Resminizi tamamladıktan sonra ise PNG olarak indirebilirsiniz.
Ayrıca sizin gibi birçok sanat meraklısının eserlerini paylaşabildiği bir platform. Böylece yaptığınız resimleri diğer insanlara sergileyebilirsiniz. Google Play Store‘dan indirmek için buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Sketchbook uygulaması
Özelleştirilebilir fırçaları, istediğiniz sonuca ulaşmanız için büyük avantaj sağlıyor. Diğer uygulamadaki kadar çok olmasa da Sketchbook da birkaç yazı stiline sahip. Ayrıca simetrik olarak çizebilmeniz için kılavuz çizgileri ve ayna modu mevcut. Bu fonksiyon, özellikle portre çizimlerinde işe yarayabilir.
Renk paletiyle istediğiniz renkleri bulmanıza yardımcı oluyor. Arayüzü, eskiz için tasarlandığından çizime odaklanmak daha kolay olacaktır. Yine bu uygulamada da, galerinizdeki fotoğraflar üzerine çizim yapabilirsiniz. Google Play Store‘dan indirmek için buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
MediBang Paint uygulaması
Diğer uygulamalarla büyük ölçüde aynı özelliklere sahip. Geniş renk paleti, farklı fırça seçenekleri, eklenebilir fotoğraf ve kullanılabilir birden fazla katman. Fakat MediBang Paint‘i kullanması gereken kişiler özellikle karikatür tutkunları. Uygulama, karikatür oluşturmak için özel bir arayüze sahip.
Geometrik şekilleri düzgün çizmenize yarayacak, boyutlandırılabilir çizim kalıpları da mevcut. Google Play Store‘dan indirmek için buraya ve App Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Concepts ve Penup uygulamaları da dikkatedeğer çizim uygulamalarl. Özellikle bu uygulamalar kendi topluluklarıyla, aylık hedefler belirlemeleriyle daha rekabetçi.
mükemmel bayıldım
BU NƏ BE yüklənmir puroqram
Vakkorama çok hoşuma gitti ve çok güzel çizimler yapa biliyorum💜💜💜💜💜
Sizlerde tercih ederim💛💙💙💙💙💙
çokgüzel
Ben lisa’nın fotoğraflarını koyup üstünde shorts taki uygulamalar gibi üstünde oynamak istiyorum
Uygulama çalışmıyor bu ne biçim uygulama lütfen şu uygulamayı Google’dan çalıştırın b** gibi bir uygulama bunu hiç sevmedim şikayet ediyorum artık bu uygulama silinsin Sen bizim başka şeylerimi de oradan yaparız silin bunu b** b**