Dijital Hizmet Vergisi yasalaştı! Şimdi ne olacak?

20

Türkiye’de hizmet veren büyük teknoloji şirketlerini ilgilendiren Dijital Hizmet Vergisi, TBMM’de kabul edildi. Küresel ve yerel çapta büyük teknoloji şirketlerinin stratejileri merakla bekleniyor. Kabul edilen yasa ile birlikte ödenecek olan verginin oranı artırıldı. Bundan sonra neler olacak, şimdiden merak edilmeye başlandı.

Hizmet Vergisi geliyor

Dijital Hizmet Vergisi yasalaştı

Dijital Hizmet Vergisi, TBMM’de kabul edildi

Geçtiğimiz aydan beri ülkemiz gündeminde olan Dijital Hizmetler Vergisi, yasalaştı. Birkaç ek vergi ile birlikte kabul edilen vergi düzenlemesinin, başka ülkelerde de olduğunu söyleyebiliriz.

Dijital Hizmet Vergisi, başta ABD merkezli teknoloji şirketleri ile beraber ulusal çapta büyük teknoloji şirketlerini de kapsıyor. İnternet üzerinden yapılan alışverişler, reklamlar aracılığıyla indirilen ve satın alınan uygulamalar, oyunlar ve müzikler gibi içeriklerden şirketlerin elde ettikleri gelirlerden yüzde 7.5 oranında ek vergi alınacak. Açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı, bu oranı yüzde 1 oranına indirme veya iki katına çıkartma hakkına sahip olacak.

İlgili yasa dünya genelindeki şirketler için 750 milyon euro, ulusal çaptaki şirketler için ise 20 milyon TL ve üzeri gelir elde eden şirketleri kapsıyor. Bu gelirin altında kalan şirketler, Dijital Hizmet Vergisi ödemekten muaf olacak.

Yasanın tüm internet hizmetlerinin fiyatlandırmasında artışa sebep olacağı da bekleniyor. Yeni fiyatlandırmaların 2020 yılından itibaren belirlenmesi bekleniyor.

20 YORUMLAR

  1. Kulağımızın arkası kalmıştı ya oraya doğru bir hamle. Vermesine verelim vergiyi de birileri har vurup harman savurunca zoruma gidiyor

  2. Yazıyı okumaktan aciz kişiler yorum yapmaya kalkıyor. Vermesine verelimde birileri har vurup harman sqvurunca zoruna gidiyormuş? Sen 20 milyon TL üzeri gelir elde ediyorsun herhalde? İyi oku yazıyı kimler vergiye tabi onu öğren önce.

  3. Bunun bize dönüşü zam olacak aldığımız bütün dijital servisler konsol oyunları netflix youtube hepsi zam yapacak mecbur euro da yüksek malum eurasia bölgesindeyiz cebimiz daha çabuk delinecek.

  4. Dikital şirketler cebinden mi verecek, tabiki hayır! Yine bize yansıyacak! Böyle harcadıkları sürece daha çok vergi gelir! Durmak yok, yola devam!

  5. Diğer ülkelerde benzine gelen zam yüzünden millet ayaklanıyor biz herşeye he diyip sosyal medyadan ayaklansak ne yazar basına ulusal basına sesimizi duyurmamız lazım yoksa daha ne vergiler ödücez benzin elektrik su doğalgaz uyuyan milletler ya ölür ya köle olarak uyanır

  6. Biz zaten internet kullanımı için elektrik kullanımı için vergi veriyoruz, bu vergiyi ödeyecek olup bize hizmet veren fimalarda fiyat artışına gidecek şimdi. Bnların vicdanı kurumuş, kanlarıda kurusun .

  7. Yav adamlar 20milyondan veya 750milyon eurodan 1 kuruş kaybetmeyecek vergiyi bize yansıyacaklar ve bize yansıtırken üstüne ekleyip fiyat artıracaklar yani adamların yararına olacak tabi tek zararları bu fiyatı ödeyemeyecek olan garibanlar üyelikten çıkıp sefil bir internet ortamında kacak yapılacaklar sonra devlet kacak film sitelerini kapatacak müzik indirmeyi engelleyecek yeni yöntemler bulunacak yani kendinize bir katkı sağlamıyorsunuz bizi illegal yollara itiyorsunuz haberiniz yok

  8. Yok 750 m euro kazandan alicakmis, yok 20 trilyon kazanandan alicakmis. Alsın ne olmuş diyenleri gördüm. Bak kardeşim şirketlere yapılan yaptırımlarda da şirket o farkı yine ürününe zam yaparak çıkaracak akıllı olun biraz 😉

  9. “Kazanıyorsa vergisini de ödeyecekçiler” gelmeden bir şey eklemek istiyorum. O vergiyi şirket ödemeyecek. Dolaylı vergilerin resmi (kağıt üzerinde) mükellefi şirket olsa da aslında ödeyen kişi o hizmeti kullanan vatandaştır. Şirket vergi oranında ürünlerine zam yaparak vergiyi kullanıcıya yansıtır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version