Hızla değişen teknolojinin yön verdiği günümüzde, hukuki yapının da bu hıza ayak uydurması gerekliliğinden yola çıkarak kurulan E-Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği (E-Hukuk Derneği) bu yoldaki faaliyetlerine E-Hukuk Sohbetleri ile devam ediyor.

29 Mart Salı günü İstanbul’da girişim destekleme platformu StartersHub’ta 4’üncüsü gerçekleştirilen etkinliğin bu seferki konuğu Google Eski Bölgesel Hukuk Müşaviri Avukat Burçak Ünsal’dı.

Ünsal, katılımın ücretsiz olduğu sohbette bir hukukçu gözüyle “Arama Motorlarının ve Dijital Medya Mecralarının Hukuki Sorumluluğu / Veri Yönetimi” konusunu bilgi ve tecrübeleri ışında değerlendirdi.

Telif hakları ve arama motorlarında endekslenme ile bu konularda açılmış dava örneklerinden bahseden Ünsal, kişi ve kurumların bu konularda dikkatli olmaları gerektiği üzerinde durdu. Youtube’un yer sağlayıcı, arama motoru, dijital medya gibi farklı fonksiyonları bir arada bulunduran bir platform olduğundan bahseden Ünsal, hukukun bu mecrada da işlediğini, paylaşımlar konusunda dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İnternetin artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Ünsal, kişilerin internete erişiminin sosyal bir hak olduğu ve engellenmemesi gerektiğinden de bahsetti.

E-Hukuk Derneği tarafından her yıl bir tane büyük konferans ve her ay ya da iki ayda bir olmak üzere “E-Hukuk Sohbetleri” adı altında etkinlikler düzenleniyor. Çeşitli sektör çalışanları ve hukukçuların, bir araya gelerek bilgilerini paylaşma ve birbirlerini tanıma imkânı bulduğu bu sohbetlerin geçen ayki konuğu YemekSepeti.com Ortak Kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın olmuştu.

:: Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?