Reklam

Dijital Müzikte Yeni Dönem

43
Reklam

Ülkemizde ve dünyada çok tartışılan konulardan biri olan dijital müzikte yeni bir dönem başlıyor. 15 Temmuz’dan itibaren hayata geçen düzenlemeyle ücretsiz müzik dinlemek tarih oluyor. Yeni düzenleme ile müzik dinlemek için ya ücret ödemek ya da siteye abone olmak gerekecek.

   

Büyük gruplar var

Reklam

Türkiye’de dijital müzik sektöründe TTNET, Avea, Turkcell gibi şirketlerin ya kendileri ya da iştirakleri bulunuyor. Örneğin TTNET, ttnetmuzik.com.tr adresinde online müzik yayını yapıyor. Siteye abone girişi yapmadan giriş yaptığınızda her bir şarkıyı en fazla 30 saniye dinleyebiliyorsunuz. Benzer durum Turkcell iştiraki olan Fizy için de geçerli. Her iki siteye de abone girişi yaptığınızda şarkıları ücretsiz olarak dinleyebiliyorsunuz.

Ücretlendirme nasıl olacak?

Kulislerde dolaşan haberlere göre yakında birçok online müzik servisi ücretlendirmeye geçecek ve ücretsiz müzik dinleme opsiyonu tamamen kaldırılacak. Rakamlar kesin olmamakla beraber, müzik dinlemek için ayda 1.99 TL’den başlayan ücretler ödemek gerekecek.

:: İnternetten müzik dinlemek için para öder misiniz?

 

43 Yorum

  1. youtube da paralı yapabilirler 🙂 o zaman youtube da kimse girmez. türkler müzik dinlemek için para vermez 😀

  2. ücretlendirmeyi yersiz ve gereksiz bulanlar, buyursun müthiş kaliteli müzik ve programların bulunduğu radyolarımızı 7 gün 24 saat tamamen ücretsiz olarak bir ömür boyu dinlemeye devam etsinler, cüzzi bir ücret karşılığı bu servislerden yararlanmak istenler de ses olsun kulağımız dolsun peşinde olmayan, müzik dinlemeyi ciddiye alan arayış içerisinde olan kendi zevklerinin peşinde yollarına devam etsinler…

  3. Ülkemizdevedünyada çok tartışılan konulardan biri olan dijital müzikteyeni bir dönem başlıyor. 15 Temmuz‘dan itibaren hayata geçendüzenlemeyleücretsizmüzikdinlemektarih oluyor. Yenidüzenlemeilemüzik dinlemek için ya ücret ödemek ya da siteye abone olmak gerekecek.


    iyide 15 temmuz geçti halla aynı )

  4. hakan1987 Nickli Üyeden Alıntı
    iyide 15 temmuz geçti halla aynı )[/FONT][/COLOR]

    Aynı değil ama. Örneğin TTNET Müzik’e girersen 30 saniye dinleyebiliyorsun. Sonrasında giriş yapmanı istiyor. Benzer şekilde Fizy’de öyle. 15 Temmuz’dan önce böyle değildi?

  5. Ne alaka be Fizy zaten Youtube altyapısı ile çalışmıyormu . Ki bu siteler paralı olsa pek sorun çıkmaz kendimce. Ben toplasam bir iki kere bu sitelere girip dinlemişliğim var . Para ödememek için alışkanlıklarını değiştirir bizim toplumumuz.

    Youtube daha fazla hit alır sonuç olarak .

  6. Bende TcellMüzik te niye 30 saniye çalıyor diyordum. Meğerse bundanmış. Kalite olarak hep TTNet ya da TcellMüzik’ ten dinliyordum ama iş paraya binerse YouTube geçeriz.

  7. fizy’e giriş yaptım şarkının tamamını dinletiyor. yani giriş yapınca telif parası mı alacak sanki bunlar, yoksa yakın zamanda bu ücretsiz üyeliklere de abonelik ücreti mi sokacaklar acaba

  8. Youtubeye direk geçiş arkadaşlar bakalım kaç kişi ttnet yada diğer sitelere para verip dinleyecek.Kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar torent denilen olay varken.

  9. Youtubeye direk geçiş arkadaşlar bakalım kaç kişi ttnet yada diğer sitelere para verip dinleyecek.Kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar torent denilen olay varken.

    – – – Mesaj Güncellendi – – –

    Millet böyle bir site var tasarım olarak o kadar iyi değil ama müzik dinlemek için kullanışlı. Burdan buyurun.

  10. Kesinlikle olmalı. Artık telif hakkını önemsemeliyiz toplum olarak. Tabi bu her ne kadar bilinçlendirme eksenli bir yaptırım olamayacak olsa da. Belki eksiklerimizi bir nebze düzeltir.

  11. >>Ses sanatçılarının çoğu otellerden ve belediyelerin organizasyonlarından ve yurt dışı turnelerinden deli paralar kazanıyor..(Reklam gelirleri filanda cabası..)
    >>O nedenle P2P ler sağolsun…
    >>Tam gaz yola devam…

  12. Youtube sorunsalı var başlı başına ona engel koysunlar o çok hava basan sanatçılar kliplerini youtubeye koyup milyon izlendim diye hava basıyorlar.

  13. sanatcılar dusunsun müzik dinlemek paralı olursa dinlemeyız dınlenmeyen muzıktende sanatcılar prim alamaz tanınmazlar sonra kendılerı araba alır bedava muzık yayını yaptırır

  14. Haberde hata var. Kaynağı nereden bulduysanız yanlış bilgi vermişler size. Demin TTNET’i arayıp sordum. Adamlar yok öyle şey dedi. Sadece şarkıları indirme ücretli dedi. Öyle bir şey var ise biz duyuru yaparız dedi.
    Demek ki teknoloji sitesi de olsa resmi kanallardan yapılan bilgi dışında hiçbir şeye inanmayacağız

  15. XTİMURX Nickli Üyeden Alıntı:
    Haberde hata var. Kaynağı nereden bulduysanız yanlış bilgi vermişler size. Demin TTNET’i arayıp sordum. Adamlar yok öyle şey dedi. Sadece şarkıları indirme ücretli dedi. Öyle bir şey var ise biz duyuru yaparız dedi.
    Demek ki teknoloji sitesi de olsa resmi kanallardan yapılan bilgi dışında hiçbir şeye inanmayacağız

    siteye girip kendiniz bakın 30 saniye kuralı başlamış bile buda mi yalan

  16. -Hewal- Nickli Üyeden Alıntı
    siteye girip kendiniz bakın 30 saniye kuralı başlamış bile buda mi yalan

    İyi de ben ona bir şey demedim ki… Eskiden de TTNET Müzik’te benzer bir işlem vardı. Üye olmadan doğru düzgün müzik dinleyemiyordun. Ki üyeliğim var.

    15 Temmuz’dan itibaren hayata geçen düzenlemeyle ücretsiz müzik dinlemek tarih oluyor.

    Benim söylediğim şey "ücret" TTNET’i bizzat arayıp sordum diyorum siz bana "bu da mı yalan" diyorsunuz.

  17. NecronomicoN Nickli Üyeden Alıntı
    fizy’e giriş yaptım şarkının tamamını dinletiyor. yani giriş yapınca telif parası mı alacak sanki bunlar, yoksa yakın zamanda bu ücretsiz üyeliklere de abonelik ücreti mi sokacaklar acaba

    İnşallah önceden üye olmuş kişilerden abonelik ücreti almaya kalkmazlar.

  18. Hayatımda fizy kadar hantal bir site görmedim arkadaş kapanmadan önce videolar aramalar akıyor du şimdi kanser ediyor bir arama yapana kadar.

  19. Siz o çok değerli sandığınız müzik dinleme sitelerinizi kapatın hiç gerek yok. Para kazanacaklarını sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Şuandan itibaren bu sitelere ne üye olurum nede ziyaret ederim. internet sizin değildi ve sizinde olmayacak…

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version