Dijital dönüşüm, hayatımızın hemen her noktasında kendisini göstermeye devam ediyor. Peki, dijital dönüşümün henüz başlamadığı ancak başlamasını düşündüğünüz alanlar neler? Dijitalleşme, hangi alanlara girmeli?
Dijitalleşmesini istediğimiz hizmetler
Dijital dönüşüm süreci, kağıt ve madde israfından zaman tasarrufuna kadar, pek çok noktada hayatımızı kolaylaştırıp, işlemleri daha hızlı yapabilmemize olanak tanıyor. Günümüzde, başta ödeme sistemleri olmak üzere çoğu alanda dijital dönüşümün olumlu etkilerini ve avantajlarını görüyoruz.
Dijitalleşme hangi alanlara gelmeli?
Bu güzel gelişmelere rağmen, henüz dijitalleşme sürecinin dokunmadığı alanlar da yok değil. Bu örneklerin başında, yurtdışına sürekli halde seyahat edenlerin bildiği bir konu geliyor. Havaalanlarındaki yurtdışı çıkışı pulu. Her çıkış sırasında satın alınması gereken bu pul için ciddi oranda vakit kaybı yaşıyoruz. Pulların üretimi için harcanan kağıt miktarı ise çok ciddi seviyelerde. Bu işlemin dijitalleşmesi büyük bir avantaj sağlayabilir.
Noter işlemleri de bir diğer örnek. İnsanlar, bu tip işlemler için hem çalışanlar hem de işlem yapmak isteyenler çok ciddi süreler harcamak durumunda kalabiliyor. Sizlere bu konu ve örnekler ışığında bir sorumuz olacak.
Her geçen gün dijital ortama dönüşen dünyada, dijitalleşmesini istediğiniz hizmetler nelerdir? Hangi işlemler dijital ortama taşınırsa, daha faydalı ve avantajlı hale gelir? Yorumlarınızı bekliyoruz!
Fatura kağıtları(elektrik,su,doğalgaz.. )artık dijitale geçmeli. Herkesin e mail adresine fatura otomatik gitmeli. Ayrıca sms ile de bilgilendirme yapılabilir. Sonuçta yaşlı insanlar faturanın geldiğini e mail ile bilemez fakat günümüzde herkesin telefonu var. Okuma yazma bilmeyenlere ise sesli bildirim yapılmalı. En azından tonlarca kağıt israf edilmemiş olur.
Faturalari otomatik odeyebiliyorsun zaten. Bankalara gidip, onlara onay veriyorsun onlar senin adina sana gelen faturalari otomatik oduyorlar. Herkesin email adresi olmadigi icin bu dedigin email uzerinden olmaz. Ama bankana bir danis, onlar bu hizmeti veriyorlar zaten.
Akbilin online ortamdan doldurulabilmesi.
Hala kağıt reçete yazan doktorlar var. Akbili doldurmak; banka hesabından para aktararak doldurulabilmeli. Burada nüfus müdürlüğünde en az 30 kişi çalışıyor,biri sadece mühür basıyor,öteki fotopici,biri 20 metrekarelik alanda evrak taşıması yapıyor,bir tanesi kimliğe takılan fotoğrafı kesiyor. Dahası var ama neyse. Bunlardan da kurtulmak gerek 🙂
Noter hizmetlerini dijitallestirmem. Onlar belge olrak kalmalidir.