Instagram ve X gibi popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Discord, 2015 yılında kullanıma sunuldu. Bir dönemin efsanesi Skype‘ın yerini alarak özellikle oyuncuların buluşma noktası haline gelen bu uygulama, dünyanın dört bir yanından yüz milyonlarca kullanıcıya sahip.
Türkiye’de de oldukça yaygın olan Discord, kullanıcılara kendi sunucularını kurma imkanı tanıyarak bir topluluk oluşturmayı mümkün kılıyor. Böylelikle platform, ünlü yayıncılar ve sosyal medya fenomenlerini de kendine çekiyor. Neredeyse her oyuncunun bir Discord hesabı bulunuyor. Biz de bu popülaritesinden yola çıkarak Discord ile ilgili ilginç bilgileri derledik.
Discord ile ilgili ilginç bilgiler
“Discord” adının bir anlamı yok
Günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinden küçük bir işletmeye kadar isimlerinin bir hikayesi olduğunu söyleyebilmek mümkün. Örnek vermek gerekirse “Microsoft” adı, “microcomputer” ve “software” sözcüklerinin birleşmesinden geliyor. Apple‘ın adı ise şirketin kurucusu Steve Jobs’un meyve bahçesinde çalıştığı dönemde ortaya çıkmış. Discord ise böyle değil.
Discord‘un yaratıcılarının bu adı seçmesinin nedeni, çekici bulmalarıydı. Yani hiçbir hikayesi veya anlamı yok. Sadece kulağa hoş geldiği için bu ad tercih edilmiş.
Uygulamanın adı neredeyse “Wyvern” olacaktı
Deminki başlıkta Discord adının kulağa hoş geldiği için seçildiğini söylemiştik. Bununla bağlantılı olarak şirket, bir ara X (Twitter) üzerinden paylaştığı gönderide uygulama adının “Wyvern” olarak adlandırılacağını açıklamıştı. Tabii gelen tepkiler üzerine bu karardan dönüldü.
Oyuncu topluluklarında dönen tartışmalarda, büyük çoğunluk Discord‘un bu karardan dönerek en mantıklı kararı verdiğini söylese de “Wyvern” adının kulağa daha hoş geldiğini söyleyenler de oldu.
2020’de kapanacaktı
Ciddi bir büyüme gösteren bir sosyal medya platformunun aniden kapanması ne kadar da garip olurdu değil mi? Sanıyoruz ki Discord’un başına böyle bir durum gelecekti. Öyle ki Kasım 2020’de bazı kullanıcılara dikkat çeken bir e-posta gönderildi.
Bu e-postada uygulamanın yıl sonuna doğru kapatılacağı belirtiliyordu. Bunun nedeni ise bir hayli ilginçti: Kullanıcı sayısının artması. Evet, yanlış duymadınız. E-postada uygulamanın popülaritesi arttığı için kapatılacağı yazıyordu. Neyse ki bu gerçekleşmedi. E-postanın ne amaçla gönderildiği ise bilinmiyor.
1 milyon sunucuya ilk ulaşan Discord botu
Bildiğiniz üzere Discord‘u en kullanışlı kılan özelliklerden birisi bot desteği olması. Botlar, Discord sunucularında çeşitli görevleri yerine getiren yazılımlardır. Sunucu yönetiminden eğlenceye kadar farklı amaçlar için geliştirilmiş birçok bot bulunuyor.
Discord için geliştirilmiş on binlerce bot bulunuyor. Bunlar arasında en popülerden birisi de Rhythm. YouTube, SoundCloud ve Twitch videolarını çalma amacıyla kullanılan bu yazılım, 1 milyon sunucuya ilk ulaşan bot oldu.
Discord değeri ne kadar?
Discord, yüz milyonlarca kullanıcıya sahip olduğu için büyük platformlardan biri konumunda. Bu da onu değerli kılıyor. Aktarılan bilgilere göre Discord‘un değeri 2 milyar dolardan fazla. Zira 2021 yılında Microsoft tarafından 10 milyar dolar karşılığında satın alınmak istenmişti. Discord ise bu teklifi her ne kadar kabul etmese de, bu firmanın değerli olduğu anlamına geliyor.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.
Çok güzel uygulama