10 yıldan fazladır Ukrayna gibi zorlu bir coğrafyada geliştirilen ve yapıma gösterilen tüm pozitif ayrımcılığa rağmen hatalarıyla insanları çıldırtan Stalker 2 ile ilgili pozitif bir yorum geldi. Dünyaca ünlü Dishonored oyunun yapımcılarından Raphael Colantonio, oyuna kötü yorum verenlerle ilgili ağır bir yorum yaptı. İşte detaylar ve bilmeniz gerekenler…

Stalker 2 hakkında: “Risk almak yerine, sıkıcı oyunlar yapılıyor”

Colantonio, Metacritic’in oyun dünyasında yarattığı baskıyı eleştirerek, sistemin oyun geliştiricileri güvenli ama sıkıcı yapımlara yönlendirdiğini belirtti. Ünlü yapımcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir oyun çıkışında pürüzsüz çalışıyorsa, ne kadar sıkıcı olursa olsun 80 üzeri puan alıyor. Öte yandan, Stalker 2 gibi yenilikçi bir oyun, birkaç teknik sorun yüzünden 73 puan alıyor. Bu adaletsiz ve yanıltıcı bir sistem.” ifadelerini kullandı.

Stalker 2, çıkışıyla birlikte yapay zeka sistemi ve teknik hatalar gibi sorunlarla eleştirilmiş olsa da, oyunun yaratıcı tasarımı ve atmosferi övgü toplamıştı. Colantonio, oyun dünyasında risk almanın giderek azaldığını ve Metacritic gibi platformların bu durumu daha da kötüleştirdiğini savunuyor. Yapımcı,“Birkaç ay sonra hataları düzeltilse bile, oyunun düşük puanı kalıcı oluyor. Bu, yaratıcı oyun geliştirenleri cezalandıran bir döngü.” şeklinde konuştu.

Geliştirici şirkette yüzler gülüyor! STALKER 2, oyun dünyasını kasıp kavurdu

Geliştirici şirkette yüzler gülüyor! STALKER 2, oyun dünyasını kasıp kavurdu

GSC Game World, eylül ayında çıkan STALKER 2: Heart of Chornobyl oyununun kaç adet kopya sattığını açıkladı.

Oyun dünyasında Metacritic’in etkisi uzun süredir tartışılıyor. Bazı stüdyolar, oyunların Metacritic puanlarına bağlı olarak çalışanlarına bonus ödemesi yaparken, diğerleri bu sistemin oyun geliştirme sürecine zarar verdiğini düşünüyor. Colantonio’nun eleştirileri, bu konuda yeniden bir tartışma başlatmış gibi görünüyor.

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Oyunların yaratıcı riskler alması mı yoksa kusursuz teknik bir çıkış yapması mı daha önemli? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!