Drone denildiğinde akla gelen ilk firmalardan olan DJI, yeni ürünleri Mavic 3 ve Mavic 3 Cine ile görücüye çıktı. Daha iyi bir sensör, çift kamera sistemi, çok yönlü engel algılama, daha akıllı uçuş modları ve daha uzun uçuş süreleri sunan DJI Mavic 3, şimdiye kadarki en iyi dronelar arasında gösteriliyor.
DJI Action 2 tanıtıldı: Modüler aksiyon kamerası!
İşte 2 bin dolardan başlayan DJI Mavic 3 ve Mavic 3 Cine özellikleri
Mavic 3 Cine özelliklerine baktığımızda üst düzey özelliklerin bizleri karşıladığını görüyoruz. Apple ProRes 422 HQ çekimlerini 5.1K’da 50FPS’ye kadar çekebiliyor. Yerleşik olarak gelen ve kullanıcı tarafından değiştirilemeyen 1 TB SSD’ye sahip. Ayrıca Mavic 3, DJI’ın bilinen tasarım hatlarını koruyor. Bunun yanı sıra daha kaliteli fotoğraflar çekmemizi sağlayan bir çift kamera sistemi de içeriyor.
Mavic 3, ProRes veya yerleşik bir SSD ile gelmiyor. Ancak 4/3 CMOS sensörle çalışan aynı çift kamera sistemiyle geliyor. Her iki droneda da 4K’da 120 fps’ye kadar çekim yapabilir ve 20 Megapiksel fotoğraflar çekebilirsiniz. Ana 24 mm lense ek olarak, 28x dijital zoom yapabilen bir hibrit zoom lensi de var. Ayrıca 12.5 gram ağırlığına sahip olan ana kamera 84 derecelik bir görüş açısıyla çekim yapabiliyor.
Mavic 3, 12.8 duraklık doğal bir dinamik aralığa sahip. Böylelikle hem parlak hem de loş ortamlarda daha fazla ayrıntıyı yakalayabiliyor. Ayarlanabilir diyafram aralığı ise f/2.8 ile 4/11 değerleri arasında yer alıyor.
Yeni dronelar Hasselblad imzası taşıyor
DJI 2017’de dronelarında kullanılacak ilk Hasselblad kamerayı da tanıttı. Ancak 2018’den bugüne kadar DJI ürünlerinde Hasselblad imzası yer almıyordu. Şimdi ise Hasselblad Natural Color Solution özelliğini de içeriyor.
Mavic 3, işlem sonrası renk üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için 10-bit D-log’da filme alabiliyor. ProRes kodlamaya ek olarak standart H.264 ve H.265 profillerinde çekim yapabiliyor. Ancak bu droneda HDR video desteği bulunmuyor.
Mavic 2 modelleri yaklaşık 31 ila 34 dakika kullanılabilirken; bu yeni modeller 46 dakikalık uçuş süresi sunabiliyor. Mavic 3 ayrıca, pilin zayıflamaya başlaması veya bağlantının kesilmesi durumunda başlangıç yerine en hızlı ve en doğrudan rotayı hesaplamasına olanak tanıyan yeni bir eve dönüş (RTH) sistemi de kullanıyor.
Tüm kamera geliştirmelerinin yanı sıra DJI, Mavic 3 için otonom özelliklerini de yükseltti. Tıpkı önceki modellerde olduğu gibi, Mavic 3 de çok yönlü engel algılama özelliğine sahip. Sensörler önceki 20m (65 fit) ile karşılaştırıldığında; 200 m (650 fit) uzaktaki nesneleri bile algılayabiliyor.
Mavic 3’ün aerodinamik şekli ve dış hatları; daha yüksek hızlar için sürtünmeyi yüzde 35’e kadar azaltıyor. Her iki drone da, akıllı telefonunuza veya kontrol cihazınıza ideal koşullarda; 15km menzil ve 1080p’de 60fps canlı görüntü iletimi vaat eden DJI’nin tescilli iletim teknolojisi; OcuSync 3+’in güncellenmiş sürümleriyle birlikte geliyor.
Mavic 3 ayrıca birkaç yeni kullanım modu sunuyor
- MasterShots : Kullanıcılar, uygulama içi otomatik düzenleme ve dublaj yoluyla hızlı ve kolay bir şekilde yüksek kaliteli içerik oluşturabiliyor.
- 100 Megapiksel Panorama Modu : Görüntüler drone tarafından birleştirilir ve işlenir, bu da ayrıntılardan ödün vermeden manzaraların hızlı bir şekilde yakalanmasını sağlıyor.
- Kırpılmış İndirme : Depolama alanından tasarruf etmek ve dışa aktarma süresini azaltmak için tüm dosya yerine klibin bir bölümünü dışa aktarabilirsiniz.
- QuickTransfer : Kullanıcılar, uzaktan kumanda kullanmadan mobil cihazlarındaki materyalleri aktarabiliyor.
Drone modellerini satın almak istediğinizde karşınıza 3 farklı seçenek çıkıyor. 2,199 dolarlık seçenekte drone, taşıma kayışı, uzaktan kumanda; şarj cihazı, bir dizi ekstra pervane ve bir joystick yer alıyor.
2,999 dolarlık Fly More Combo’da, drone, iki ek pil; bir şarj göbeği, dört set pervane aynı zamanda sırt çantasına dönüşen bir taşıma çantası ve bir dizi ND filtresi; (ND4, ND8, ND16 ve ND32) yer alıyor.
DJI Mavic 3 Cine Premium Combo paketi, 4,999 dolar karşılığında perakende satışa sunuluyor. 1 TB SSD, Mavic 3 Cine drone, üç akıllı uçuş pili, bir DJI RC Pro, bir pil şarj cihazı, bir pil şarj merkezi, bir saklama kapağı, altı çift pervane, bir ND filtre seti (ND4/8/16/32), bir NDS filtre seti (ND64/128/256/512), bir taşıma çantası, DJI 10 Gbps Lightspeed Veri kablosu ve diğer temel öğeleri içeriyor.
*Yeni droneların ülkemize gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.
35 bin tl olur türkiyede. yeni teknolojiden gittikçe uzaklaşıyoruz. her yeni teknoloji türkiye şartları için dahada ulaşılamaz hal alıyor. 3 yıl önce aldığım samsung note 8 telefonu değiştiremiyorum çünkü yenisini almak için servet ödemem gerek. satıp dandirik xiaomi telefonlardan alabilirim ama yeni aldığım eskisinden daha kırpılmış özelliklere sahip olmuş olacak. dji sparkımı bu sene satıp amerikadan mavic air 2 aldım türkiyeden almak imkansız iki katı ücret istiyorlardı. amerikadan almama rağmen yine dji sparka tek asgari ücret ödeyerek satın almıştım fakat mavic air 2 ye üc asgari ücret ödedim. şimdi yenisi 10 asgari ücrete ulaştı. sürekli dibe çöküyoruz. umarım düzeliriz yada yerlisini yapabiliriz.
Ses kaydetme hoparlör sistemi eksik