Genetik ve Biyoloji alanında devam eden bilimsel çalışmaların, kimi zaman ilginç sonuçlar ortaya koyabildiğine, sık sık rastlamak mümkün olabiliyor.

:: Spermini getir, iPhone 6s’i götür!

Bu bağlamda insan klonlama denemeleri bir yana dursun Japon bilim insanlarından, elde edilecek bu ilginç bilimsel sonuçlara, bir yenisi daha eklenmiş durumda…

Organ üretimi ile ilgili, yeni gelişmeler kaydedildi!

Teknolojinin gelişmesiyle beraber, özellikle son dönemlerin en işlevsel ürünlerinden olan 3D Yazıcılar, organ üretim denemelerinde dahi kullanılıyor ve başarılı sonuçlar alınabiliyor.

Tokyo Üniversitesi’nden gelen son bir habere göre ise, 3D yazıcılarla organ üretiminden çok daha farklı bir yol açılmış durumda!

15-10/05/news_3-domuzdan-insan-organi-yapildi-sdn-populer-bilim-popsci-tr-2015.jpg

Profesör Hiromitsu Nakauchi, yani Tokyo Üniversitesi Biyoloji ve Yeniden Oluşum bölümü başkanı tarafında, tüm dünya ile paylaşılan bir gelişme, genetik alanında farklı bir iz daha kaydetmiş oldu. Yapılan açıklamaya göre Japon bilim insanları, kök hücre naklinden faydalanarak, bir fare bünyesinde, sıçan organlarının oluşturulmasını başarmış durumdalar.

Genetik olarak birbiri ile benzerlik gösteren, bu aynı ailenin üyesi fare ve sıçan üzerinde yapılan deneylerde, kök hücre transferi ile farklı vücutlarda, farklı genlere ait organların oluşumu gerçekleştirilmiş.

Domuz vücudunda, insan organı!

15-10/05/news_2-domuzdan-insan-organi-yapildi-sdn-populer-bilim-popsci-tr-2015.jpg

Prof. Nakauchi tarafından yapılan açıklamalara göre bu fare deneyi, aslında insan organı üretimi öncesinde, elde edilmek istenen verilerin öncüleri konumunda yer alıyor. Zira yapılan açıklamaya göre, ilerleyen dönemlerde domuz bünyesinde, yine insan kök hücre nakli ile insan organı üretimi çalışmalarına hız verilecek.

15-10/05/news_1-domuzdan-insan-organi-yapildi-sdn-populer-bilim-popsci-tr-2015.jpg

Domuz vücudunda oluşturulmaya çalışılacak insan organlarının, ne derece işlevsel ve verimli olacağı konuları ise, şu an için merak konusu olarak kalmaya devam ediyor. Ayrıca insan kök hücrelerinin, domuz tarafına aktarım çalışmalarının ne zaman başlayacağı da, yine merak konusu olarak kalmaya devam eden başlıca unsurlar arasında yer alıyor.

:: Domuz vücudunda, insan organı yetiştirilmesi ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Sizce ilerleyen dönemlerde, ciddi anlamda başarılı sonuçlar elde edilebilir mi?