Reklam

Türk bilim kadınından benzersiz çalışma

1
Reklam

Türk bilim insanları geliştirdikleri yeni teknikler ve modeller ile sağlık alanında çığır açmaya devam ediyor. Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özge Akbulut, meme kanseri için ürettiği sentetik doku ve organ modelleri ile Newton Prize Başkanlık Ödülü’ne aday gösterildi.

Koronavirüs tedavisi için yeni umut: Radyasyon

Meme kanseri için sentetik doku ve organ modelleri üretiliyor

Milliyet’te yer alan haberde Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özge Akbulut, ” Kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olan meme kanseri nedeniyle meme cerrahi büyük önem kazandı. Tasarımı ve üretimi bize ait olan meme modelleri, cerrahların meme koruyucu teknikleri öğrenmelerine katkıda bulunuyor. Meme kanseri tedavisinde son yıllarda meme koruyucu teknikler popülerleşmeye başladı. ” ifadelerini kullandı.

Dr. Özge Akbulut sentetik doku ve organ üretti

Reklam

Geliştirdikleri modeli Türk Senoloji Akademisi ile ortak çalışma sonucu ortaya koyduklarını belirten Akbulut, dünyada birçok ülkeye ürettikleri modelleri ihraç ettiklerini söyledi.

Hedeflerini genişletmeyi planladıklarını belirten Akbulut, ” Corona virüsü nedeniyle birçok kurum internet üzerinden eğitim modeline geçiş yapmak zorunda kaldı. Meme kanseri tedavisinde memelerin estetik yapısını korumak için verilen onkoplasti eğitimlerinin de internet üzerinden yapılması yeterli tecrübeyi elde etmeyi zorlaştırıyor. Cerrahlara internet üzerinden nasıl cerrahi tecrübe kazandırırız diye düşünerek bu modeli geliştirdik. Cerrahların eğitim sırasında el ve göz hareketleri takip edilebilecek. Bu sayede performans ve öğrenme seviyelerini de tespit edebileceğiz. Dünya üzerinde bu seviyede bir eğitim henüz hayata geçirilmedi.” dedi.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version