Dropbox, hem Paper adlı servisini tüm dünyaya açtı hem de Smart Sync özelliğini kuruluşlar için hizmete sundu. Peki, bulut depolama servisi Dropbox tarafından sunulan bu yeni servis ve özellik ne işe yarayacak?

Dropbox ile dosyalara çevrimdışı erişim imkanı!

Dropbox Paper, Google Docs’a meydan okuyor

Dropbox tarafından sunulan Paper servisi, Google Docs’un karşısına rakip olarak çıkartılmış durumda. 2016’nın ikinci yarısında kapalı beta olarak hayata geçen servis üçüncü çeyrekte ise açık beta halini almıştı.

17-01/30/dropbox-paper-smart-sync-02.jpg

Son olarak Dropbox, not alma uygulamasına benzeyen ve iş akışlarını yönetmek için geliştirilen yeni aracını herkes için sunmuş durumda. Web arayüzünde birçok yeni özellik sunan Paper, 21 dilde destek verecekken iOS ve Android uygulamaları çalışma alanlarına çevrimdışı erişim desteği de sunacak.

#video_13932#

Kolayca notlar alınabilen uygulamada görev yönetimi ve ataması oldukça kolay bir şekilde sağlanırken, Keynote ve diğer uygulamalarda otomatik olarak sunum hazırlama yeteneği de dikkat çekmeyi başarıyor.

Smart Sync ile buluttaki dosyalara yereldeymiş gibi erişim

Dropbox, daha önce Infinite adıyla andığı projesini de Smart Sync adıyla hayata geçirdi. Dropbox hesaplarında çevrimiçi olarak depolanan dosyalara, dosyanın yerel olarak depolanmasına gerek kalmadan bir masaüstünden otomatik olarak erişilmesini sağlayan araç oldukça kullanışlı.

17-01/30/dropbox-paper-smart-sync-03.jpg

İlk önce dosyayı eşzamanlayarak, kullandığınız cihaza indirmenizi gerektirmeyen özellik, bulutta depolanan dosyayla etkileşim sağlamanızı kolaylaştırırken cihazınızda yer tasarrufu vaat ediyor. Smart Sync’in dosya ve klasör paylaşımında Windows ve macOS desteklediğini de belirtelim.

Öte yandan maalesef bu özellik sadece kurumsal müşterilere sunulmuş durumda. Dropbox, bu özelliğin bireysel kullanıcılara ileriki zamanlarda getirilebileceğini söylüyor.

#video_13933#

:: Bulut depolama için siz hangi servisi tercih ediyorsunuz?