Vivo X23 ve ekran altı parmak izi devrimi
Vivo her ne kadar o döneme kadar ülkemizde duyulmamış olsa da, Çin’de önde gelen Android akıllı telefon markalarından biri haline gelmişti. Zirveye doğru emin adımlarla çıkan marka, ilk defa kendisini ekran altı parmak izi teknolojisiyle gösterdi.
O dönemde birçok marka, parmak izini ekran altına almanın yollarını arıyordu. Çoğu marka telefonun arkasında bu teknolojiye yer veriyor, Sony ise güç düğmesine parmak izini entegre ediyordu.
Ancak parmak izine kullanıcıların hem daha kolay ulaşımı hem de arka tarafta daha fazla kameralara odaklanmak için parmak izi teknolojisinin gelişmesi gerekiyordu.
asas
İşte Vivo, Çinli markaların akıllı telefon teknolojisi açısından ne kadar inovatif markalara sahip olduğunu yeniden hatırlattı.
Telefon dönemin orta seviye işlemcisi olan Snapdragon 670 ile geliyordu. Çift kameralı ve Süper AMOLED ekranlı model, parmak izini ekrana okuturken bir tür efekt veriyordu.
Bu ekran altı parmak izi için ilk deneme olduğu için çok hızlı çalıştığı söylenemezdi. Ancak Vivo’nun aksine aynı teknoloji üzerinde çalışan Huawei çok daha etkileyici bir parmak izi tarayıcı ile karşımıza çıkacaktı.
Xiaomi, Mi 8 ile çentikli tasarıma geçiyor
Çentikli ekran tasarımı, özellikle 2018 yılında Android akıllı telefon modellerinin vazgeçemediği tasarım öğelerinden biri olmuştu. Bu noktada Oppo damla çentiğe doğru geçerken, Huawei‘de Mate 20 modelinde damla çentik kullanmıştı.
Xiaomi Mi 8‘de bu anlamda iPhone X tasarım çizgisini Android dünyasına taşıyan modellerden biriydi. Ancak bu benzer tasarıma karşın, Mi 8 dönemin en iyi amiral gemisi akıllı telefon modellerinden biriydi.
Ekran tarafında 1080 x 2248 piksel çözünürlüğe sahip 6,21 inç büyüklüğüne sahip olan Süper AMOLED panel HDR10 özelliği ile donatılmıştı.
asasas
Xiaomi’de 2018 yılına adapte olmak için Mi 7 serisini es geçmiş ve Mi 8 ile karşımıza çıkmıştı. Şimdiye kadar amiral gemisi modellerinde IPS LCD tercih eden Xiaomi, ilk defa Süper AMOLED panel kullanmış ve fiziksel tuştan da vazgeçmişti.
Telefonun ekran kasa oranı ise yüzde 83,8 seviyesindeydi. Xiaomi Mi 8 ile birlikte bir anda sınıf atlamış ve Huawei ile birlikte Android amiral gemisi savaşlarında ben de varım demişti.
İşlemci tarafında yılın amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 845 ile gelen Mi 8, kamera tarafında da kendini geliştirmişti. Çift kamera kurulumu ile gelen yeni Mi, 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip ana kamerada f/1,8 diyafram açıklığı ile geliyordu.
Yine 4 odaklı netleme desteği, Xiaomi amiral gemisinin sürüden ayrılmasını sağlıyordu. İkinci kamera ise 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip telefoto olarak karşımıza çıktı. Diyafram açıklığı ise f/2,4 seviyesindeydi.
Video tarafında ise Mi 8, Huawei modellerine göre çok daha üstün özellikler sunuyordu. 4K/ 60 FPS desteği sunan Mi 8, dönemin önemli Android amiral gemisi akıllı telefon modellerinden biri haline geldi.
Bu arada ilk Mi 8 ve Mi 8 Pro modelleri arka tarafta yer alan fiziksel parmak izi sensörü kullansa da, yıl içinde ekran altı parmak izi sensörü kullanan versiyonları da ortaya çıktı.
Bu yorumu s9 plus ile yazıyorum,2 yıldır kullanıyorum ve gerçekten mükemmel,henüz samsungun s9 dan sonraki s ve note serileri dışında bu kadar kaliteli ve etkileyici bir ekran görmedim,bugün diğer markalarda yeni yeni sunulan özellikler bu cihazda 2018 yılında sunulmuştu ve bu cihaz hala modern ve premium süper bir cihaz,paramız olduğu sürece samsung s ve note serisinden şaşmak yok
Abi biraz daha fazla yada tüm telefonların fotoğrafları olsaydı daha güzel olurdu
Abi biraz daha fazla yada tüm telefonların fotoğrafları olsaydı daha güzel olurdu.