akıllı telefon, amiral gemisi, android akıllı telefon, huawei, iphone

Google Pixel 2 ve Pixel 3 serisi

Google ise Pixel 2 ve 2 XL ile 2017 sonuna damga vurmuş ve önemli Android akıllı telefon modelleri arasında ön plana çıkmıştı. Aslında bu tasarım dili o dönemde bazı kullanıcılar tarafından pek de sevilmiyordu. Ekran kasa oranının büyük önem kazandığı dönemde Pixel 2 ve 2 XL modeli halen alt tarafta kalın bir çerçeve ile geliyordu.

İşin garip tarafı ise Google, Galaxy Nexus ile birlikte teknik anlamda bu alt kalın çerçeveye olan ihtiyacı çoktan ortadan kaldırmıştı. Uzun yıllardır fiziksel tuş kullanmayan ve bu konuda öncü olan firma, halen tam ekran deneyimi için adım atmakta direniyordu.

Google Pixel 2 XL inceleme! (Video)

Google Pixel 2 XL inceleme! (Video)

Google Pixel 2 XL inceleme videosu ile karşınızdayız. Google'ın kendi ekosistemi olan Android için çıkarttığı en iyi telefon karşınızda!

Buna karşın ilk Pixel akıllı telefonda gördüğümüz tasarım öğeleri bu modelde de devam ediyordu. Kamera tarafı ile alt kısım bir çizgi ile birbirinden ayrılıyor ve farklı materyallerle kaplanıyordu. Bu ilginç tasarım, Pixel modellerinin diğer Android akıllı telefonlar arasında sıyrılmasını sağlıyordu.

Pixel 2 ve 2 XL modelleri için Google desteğinin yakın zamanda kesildiğini de hatırlatmak gerekir. Ülkemize gelmeyen ve o döneme göre yüksek fiyatlı olarak çıkan modeller, Snapdragon 835 işlemciyle karşımıza çıkmıştı. Kamara performansı açısından da DxOMark listesinde Pixel 2 ve 2 XL uzun süre zirveyi yakından takip etti.

Her ne kadar Pixel 2 serisi en iyi Pixel serisi olarak adlandırılsa da, 2018 yılının sonunda çıkan Pixel 3 serisi 2018 yılının sonu ve 2019 yılının başına damga vurmayı başardı. Google, Pixel 3 serisinde yine geniş çerçeve ile karşımıza çıksa da, en azından 3 XL modeli çentikli ekran tasarımı ve ince çerçeveli bir tasarıma sahipti.

Google Pixel 3 ve 3 XL

Pixel 3 ve Pixel 3 XL P-OLED adlı parlak ve diğer OLED panellere göre biraz daha tasarruflu bir panelle karşımıza çıktı. Bu panelin HDR desteği vardı ancak, dönemin standardı haline gelen HDR10 desteği sunmuyordu. Pixel 3 tarafında 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip 5,5 inç büyüklüğünde 443 ppi piksel yoğunluğuna sahip bir ekran karşımıza çıkıyordu. Ekran kasa oranı ise yüzde 77,2 seviyesindeydi.

akıllı telefon, amiral gemisi, android akıllı telefon, huawei, iphone

Pixel 3 XL ise 1440 x 2960 piksel çözünürlüğünde 6,3 inç boyutunda ve 523 ppi gibi yüksek seviyede piksel yoğunluğu sunan bir ekrana sahipti. Çentikli yapıda olan 3 XL‘da, ekran kasa oranı ise yüzde 82,8 seviyesindeydi. Ancak çentik diğer Android akıllı telefon modellerinde olduğundan biraz daha çirkin bir yapıdaydı. Hatta o dönemde bu kare şeklinde olan çentik büyük eleştiri konusu oldu.

Google Pixel 3 XL kutusundan çıkıyor!

Google Pixel 3 XL kutusundan çıkıyor!

Google Pixel 3 XL kutu açılışı videosuyla karşınızdayız. Google ekosisteminin ana cihazlarından Pixel 3 serisi, hem donanım özellikleri hem de iddialı kamera performansıyla dikkat çekiyor.

Pixel 3 ve Pixel 3 XL tek kamera ile geliyordu ve aynı kamerayı kullanıyorlardı. Bu ana kamera 12,2 Megapiksel çözünürlüğe sahipti ve f/1,8 diyafram açıklığına sahipti. Kağıt üzerinde çok zayıf görünen bu kamera, kullanıcı tarafında ise mükemmel sonuçlar veriyordu.

Google, böylece Nexus telefonlardan alıştığımız iyi kamera performansını Pixel ile daha üst seviyeye çıkarmıştı. Artık tanıtılan her yeni Pixel modeli DxOMark listesinin zirvesine doğru hareketleniyordu.

Dünden bugüne cep telefonu tarihi dosyamızda bir dönemin daha sonuna geldik. Yine aynı döneme damgasını vuran oyun telefonlarını, bildiğiniz gibi geçen hafta ayrı bir şekilde işledik. Sizin için 2018 akıllı telefon modelleri arasında öne çıkan model hangisiydi? Yorumlarınızı bekliyoruz.