LG G4 ve Samsung Galaxy S6 karşı karşıya
LG G4 ile birlikte hem yükseliş devrinin zirvesine çıkmış hem de büyük bir duraklama ve çöküş devrine doğru yaklaşmıştı. LG G4 birçok anlamda dönemin en amiral gemisi akıllı telefon modellerinden biriydi. Hatta LG G2 ile karşımıza çıkan uygun fiyat sürprizi bir süre sonra G4 ile yeniden denendi. Ancak bu kullanıcının düşük fiyat beklentisi, G5 ile birlikte LG’nin zor bir döneme girmesine neden olcaktı.
asasa
Galaxy S6 ise yine dönemin en dikkat çeken amiral gemisi Android akıllı telefon modellerinden biriydi. Gelin dönemin en iddialı Android akıllı telefon modellerini karşılaştıralım. Ekran tarafında LG G4’ün 5.5 inçlik dev ekranı, 1440 x 2560 piksel çözünürlüğünde ve 538ppi piksel yoğunluğuyla karşımıza çıkıyordu.
Samsung Galaxy S6 ise 5.1 inç büyüklüğünde ekranıyla 1440 x 2560 piksel çözünürlük ve 577ppi piksel yoğunluğuyla bu sefer rakibinin bir tık önüne geçmişti. Bir tarafta her açıdan görülebilen ve daha az pil tüketen IPS LCD, diğer taraftan ise daha parlak ve göz alıcı AMOLED ekran bizi karşılıyordu.
LG G4 modelinde işlemci olarak karşımıza Snapdragon 808 işlemcisi çıkıyordu. Bu işlemci o dönemin ısınma ve pil ömrü sorunlarıyla saç baş yolduran 810 işlemcisinin bir tık altında yer alıyordu. Snapdragon 810‘da 8 çekirdek yer alırken, 808 altı çekirdekli bir yapıya sahipti.
İki işlemci de 64 Bit teknolojisiyle donatılmıştı. Buna karşın 810 çok daha performanslı bir işlemci olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak LG G4 daha iyi bir pil ömrü elde etmek ve ısınma sorunları yaşamamak için 808 tercihi yapmıştı.
Samsung Galaxy S6 ise Exynos 7420 ile karşımıza çıktı. Çok daha önce sekiz çekirdek teknolojisine geçen Samsung, 14 nm gibi o dönemin çok ilerisinde bir fabrikasyon süreci ile karşımıza çıktı. Performans anlamında Galaxy S6 çok daha öne çıkıyordu. Ancak yine de amiral gemisi bir işlemciyle karşımıza çıkan LG G4, yaptığı kampanyalarla çok daha uygun fiyatlı olarak S6 karşısında önemli bir avantaj elde edecekti.
Kamera tarafında benzer performanslar sergileyen iki modelin en öne çıkan özellikleri ise o yıllarda ortaya çıkan hızlı şarj teknolojisi. LG G4 18W hızlı şarj ile gelirken, Galaxy S6 ise 15W hızlı şarj desteğine sahipti. O dönemde Çinli modellerin başlattığı bu hızlı şarj yarışı, yaklaşan yeni Çinli akıllı telefon devlerinin de ilk işaret fişeklerinden biriydi.
Tasarım anlamında ise LG G4, plastik kasasına rağmen, telefonla birlikte gelen deri görünümlü kılıflarla fark yaratıyordu. Yine LG G2‘den beri var olan sihirli tuş, kameranın yam altında yer almaya devam ediyordu. Tasarım çizgisi anlamında ise Nexus 5 ile karşımıza çıkan sade tasarım benimsenmişti.
Galaxy S6 modeli ise ilk defa çok daha ince bir çerçeve ile karşımıza çıkmıştı. LG, G2 ve G3 ile uzun süreden beri ince çerçeve ve geniş ekran kullanıyordu. Samsung ise S6 ile birlikte bu yeni modaya uymaya karar vermişti. Ancak Edge modeliyle bu modayı çok daha ilginç bir yere taşıyacaktı.
Galaxy S6 Edge ve kıvrımlı ekran teknolojisi
Galaxy S6 Edge ile birlikte, Android akıllı telefon çağı için yeni bir dönemin kapısını açmıştı. Daha önce konsept çizimlerde karşımıza çıkan kıvrımlı ekran Edge ve Edge Plus ile gerçeğe dönmüştü. Bu iki yeni modelden Edge ile Galaxy S6 arasında teknik anlamda hiç bir fark bulunmuyordu.
Ancak ekran tarafında kenarlara doğru kıvrılan ekran, yeni kullanım imkanları tanımıştı. Samsung bu kıvrımlı ekrana menüler ekleyerek farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyordu.
Galaxy S6 Edge Plus ise ekran tarafında 5.7 inçlik bir boyuta ulaşmıştı. Artık amiral gemisi akıllı telefon boyutları cebe sığmayan, dev boyutlara ulaşmıştı. Edge ekranlar görünüm anlamında Samsung akıllı telefonların bir anda çağ atlamasını sağlasa da, bu kıvrımlı ekranların korunma sorunu ortaya çıktı.
O dönemde Edge ve Edge Plus akıllı telefonlar, çizilme ve kırılma şikayetlerine konu oluyordu. Görünüş anlamında insanı mest eden tasarımına rağmen, bu kıvrımlı ekranı korumak hiç de kolay değildi. Bu da kıvrımlı ekranların bir süre sonra hayatımızdan çıkmasına neden oldu. Ancak gelecek yıllarda farklı şekillerde yeniden kullanıcılarla buluştular.
Bu site tam Sony Xperia düşmanı onplus hayranı yazıklar olsun size
6s plus ile 6plus aynı ekran boyutuna sahip ve 6plus 2014de çıktı . Yani ilk olarak 6plus katılmış oluyor BRUH