ZTE Nubia Red Magic Mars özellikleri
ZTE, özellikle giriş seviyesi telefon modelleri üretiminde ve Türkiye’de de telefon operatörleri için özel akıllı telefon üretimleri ile tanınan bir markaydı. Her ne kadar amiral gemisi modelleri ile Çin ve Hindistan coğrafyasında ses getirmiş olsa da, oyun telefonu Nubia Red Magic ile oyun telefonu savaşında yerini aldı.
asasas
Hatta bu model o kadar başarılı bir performansa sahip oldu ki, AnTuTu listesinde uzun süre ilk sırada yer aldı. Bu anlamda 2018 sonunda tanıtılan Mate 20 modelini bile geride bırakmayı başarmıştı. Kısacası ZTE Nubia Red Magic Mars, Android akıllı telefon modelleri arasında performans anlamında zirvede yer alıyordu.
İşlemci tarafında Snapdragon 845 ile gelen model, RAM tarafında ise 8 ve 10 GB gibi iddialı seçeneklere sahipti. Nubia Red Magic adından da anlaşılacağı gibi kırmızı renk seçeneği ile öne öne çıkıyordu. Arkaya doğru hafif bir çıkıntısı olan modelde, üçgen ve altıgen tasarım ayrıntıları kullanılmıştı. Arka tarafta yer alan ince LED bar ise özel olarak ayarlanabilen aydınlatma seçenekleri ile geliyordu.
Oyuncu telefonu, sol üstte yer alan özel bir tuş ile oyun menüsüne geçiş yapılıyordu. Böylece seçtiğiniz oyunları bu menüye ekleyebilir ve kolayca oyunlara bu menüden ulaşabiliyordunuz. Her oyun için özel ayarlar yapmak da mümkündü. Red Magic Mars modelinde kenarlarda yer alan kapasitif alanlara oyunlara özel tuşlar atayabiliyordunuz. Kolayca işaret parmaklarının ve alt tarafta baş parmağa denk gelen bu alanlar sayesinde özel bir aparata sahip olmadan da iyi bir mobil oyun keyfi yaşamak mümkündü.
Black Shark Helo özellikleri
Xiaomi tarafından Black Shark modelinin gelişmiş versiyonu olan Helo, 2018 yılının sonunda karşımıza çıktı. Yine gri, yeşil ve siyah renklerini kullanan ama daha yoğun bir siyah ie karşımıza çıkan model, RAM tarafında 10 GB seçeneği ile farklılaşıyordu.
assa
Ekran tarafında 6,1 inç büyüklüğünde AMOLED bir panelle gelen model ne yazık ki 60 Hz ekran yenileme özelliğine sahipti. Ancak o dönemde ekran yenileme özelliği henüz yeterince önem kazanmamıştı.
Daha parlak olan bu ekran Black Shark ile aynı çözünürlük değeri olan 1080 x 2160 piksel çözünürlük ile karşımıza çıkıyordu. Kamera performansı oyun telefonları için çok önemli olmasa da, Black Shark modeline göre Helo modeli çok daha iyi bir kamera kurulumu ile karşımıza çıktı.
Oyun telefonu farklı bir kategori gibi dursa da, dönemin birçok amiral gemisi bu anlamda bu modellerle yarışacak özelliklere sahipti. Hatta Android tarafında süren bu performans yarışı karşısında, Apple iPhone X bile 2018 oyun telefonu modellerini geride burakacak oyun performansına sahipti. iPhone XS serisi ise bu arada yer alan performans farkını çok daha üst seviyeye çıkaracaktı.
Yine Honor Play ve Xiaomi Pocophone F1 gibi uygun fiyatlı amiral gemisi telefonlar, oyun telefonunun gerekliliğini de sorgulatacak performans değerleriyle karşımıza çıktı. Dediğimiz gibi bu döneme damgasını vuran amiral gemisi Android akıllı telefon modellerini bu hafta kısaca geçmemek adına gelecek hafta detaylı bir şekilde ele alacağız.
Şuan tog phone 2 den yazıyorum tam 1 sene olucak telefona gözüm gibi bakıyorum allaha şükür aldığımdan beri hiçbir sıkıntısı yok tek çizik dahi yok rog phone 3 için şuan birisi ile konuşuyorum 16/512 onu alacağım hayırlısı bakalım ne gerek var diyenlere ben profosyonel olarak oynuyorum oyunu apple benim için iyi değil batarya ve ergonami açısından o yüzden almak istemiyorum sizin en çok tanıyacağınız coffinden daha iyi oynuyorum rog serisi başka güzel
Rog phone 3 önerirmisin hem pubg ve hem günlük kullanım ıçin ?
Ben şahsen rog 2 kullanoyorum ama ne sıkıntısı var büyük araba kullanırken cepten çıkarması zor emniyet kemeri sıkıntı çıkarıyor en önemlisi telefonu düşürüyorsan sakın alma çünkü kolay kolay bulamazsın çöp olur yani
Telefonlar artık bilgisayarların ve kameraların yerini almaya çalışıyor ama zor iş.
Lenovo legion unutulmamalı
Eski sanatçıların “best of” albümü gibi sıklıkla niye nostalji haberi yapıyorsunuz? Haber mi bitti?