Huawei P10 ve Mate 10 serisi
Bir taraftan HTC son çabayla ayakta kalmaya çalışırken, piyasada amiral gemisi telefonlarıyla yeni yeni kendini gösteren Huawei, Samsung gibi kendi yağında kavrulmaya çalışıyordu. Özellikle P9 ve Mate 9 serisinde önemli iyileştirmelere rağmen Kirin işlemciler pek kullanıcıları memnun etmiyordu.
Ancak bu durum P10 ve Mate 10 ile birlikte değişti. Samsung gibi senede çift amiral gemisi tanıtan marka, bir taraftan da diğer modellerinden biri olan Honor için alt markalaşmaya gidiyordu.
Böylece farklı pazarlarda daha etkili bir pazarlama hamlesine girişecekti. Özellikle Xiaomi, Oppo ve Meizu gibi markalara karşı Honor, Hindistan pazarında önemli bir güç kazanmaya başladı.
asasas
Huawei P10 serisi
İşlemci tarafında P10 serisi Kirin 960 işlemcisini kullanıyordu. Bu işlemci Cortex A-73 çekirdeğini ilk kullanan işlemciydi. Ancak Snapdragon, Exynoss gibi rakipler 10 nm fabrikasyon sürecine geçmişken, Huawei bu anlamda 16 nm işlemci mimarisiyle kullanıcının karşısına çıktı.
Huawei P10 serisi ne yazık ki 2017 yılının ekran kasa oranı standartlarını pek sağlayamıyordu. Geçen sene karşımıza çıkan P9 tasarım çizgisine sahip olan model, Mate 9 ile yüzde 77 seviyesine çıkarılan ekran kasa oranını da koruyamamıştı.
Huawei P10 serisi ile başarılı bir kameraya sahipti. Çift kamera kurulumu ile gelen P10 modelinde 16 Megapiksel ana kamera f/2.2 diyafram açıklığına sahipti ve OIS özelliği bulunuyordu.
İkinci kamera ise 20 Megapiksel çözünürlük f/1.8 ve siyah beyaz yapıdaydı. Plus modeli ise 16 Megapiksel ana kamerada f/1.8 diyafram açıklığı ile farklılaşıyordu. Kameraların en önemli özelliği ise Leica imzalı lensleri kullanıyor olmasıydı.
Ekran tarafında ise P10, 5.1 inç boyutunda, 1080 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip IPS NEO LCD panele sahipti ve piksel yoğunluğu 432 ppi seviyesindeydi. P10 Plus ise 5.5 inç boyutunda aynı paneli kullanan 1440 x 2560 piksel çözünürlük ve 540 ppi piksel yoğunluğuna sahip bir ekranla karşımıza çıktı.
Pil tarafında P10, 3200 mAh, P10 Plus ise 3750 mAh boyutunda bir pile sahipti. Ancak hızlı şarj tarafında P10 22 W destek sunarken, P10 Plus için 18 W destek sunulmuştu.
Huawei Mate 10 serisi
Huawei, işlemci tarafında karşımıza çıkan dezavantajlı durumu Kasım ayında karşımıza çıkan Mate 10 serisiyle birlikte kolayca aştı.
Bu akıllı telefonla birlikte karşımıza Kirin 970 çıkmıştı ve 10 nm fabrikasyon süreciyle üretilmişti. Performans açısından da rakiplerinin artık gerisinde kalmıyordu. Bu durum amiral gemisi Android akıllı telefon piyasasında dengeleri değiştirmeye başladı.
asas
Ekran tarafında da Mate 10 IPS LCD kullanmaya devam etse de, HDR10 desteği ile karrşımıza çıkıyordu. Bu teknoloji özellikle karanlık sahnelerde bile detayların daha iyi görünmesini sağlıyordu.
Mate 10 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip 5,9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahipti. Bu ekran 499 ppi piksel yoğunluğuna sahipti. Ekran kasa oranı ise yüzde 81,6 seviyesindeydi.
Yılın sonuna doğru çıkan bu model Android Oreo sürümüyle birlikte karşımıza çıkmıştı. Bu arada Mate 10 serisi Huawei’nin yeni bir yola girdiğinin de ilk göstergesiydi.
İlk defa serinin üst versiyonu Pro takısıyla karşımıza çıktı. Yine Mate 10 Pro OLED ekrana sahipti. Bu ekran 6 inç büyüklüğünde ve 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe sahipti. Piksel yoğunluğu ise 402 ppi seviyesindeydi. Ekran kasa oranı yüzde 80,9 şeklinde karşımıza çıktı.
Kamera tarafında Mate 10 ve Mate 10 Pro benzer özelliklere sahipti. Çift kamera kullanan iki modelde f/1.6 diyafram açıklığına sahip iki kamera kullanıyordu. Bu kameralar Mate 10 modelinde 12 Megapiksel çözünürlüğe sahipti. Mate 10 Pro‘da ise siyah beyaz lens 20 Megapiksel çözünürlük seviyesindeydi.
Mate 10 serisi, ekran kasa oranında yeterli seviyede olsa da, Huawei P20 ve Mate 20 ile birlikte hem geniş ekran yarışında hem de Android amiral gemisi akıllı telefon yarışında ciddi oyunculardan biri olduğunu göstercekti.
Ancak Mate 10 serisi ile birlikte, Huawei pazarda ciddi bir yükselişe geçti. Samsung’un aksine giriş ve orta seviyede de çoğunlukla kendi işlemcilerini kullanan marka, kısa sürede en çok satan akıllı telefon markaları listesinde zirveye ulaşmaya başladı.
Vay be Mİ6 ne telefondu ama…
serinin devamı gelsin elinize sağlık.
Htc desire 816 şuan fotolarını arşivden çıkarıp paylaşıyorum, hala kaliteleri çok iyi
Ah ah, htc markasını tek geçerim.
HTC u11 kullanıyorum 3 yıl oldu, harika bir telefon, tek bir defa yarı yolda koymadı, kamerası halen orta üst segment telefonların kamerasından daha iyi,
Yıl 2014 HTC M8 modeli çift kameralı: çoğu insan dalga geçiyordu, hatta dönemin bazı editörleri de dahil.
Gel zaman git zaman bugün telefonların arka kısmı kameralardan geçilmiyor,
HTC gerçekten bir başka idi, ama kötü fiyat politikası sonuç hüsran.