Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelleri kısa bir süre önce tanıtıldı. Her iki telefon da, sahip oldukları tasarımları ve teknik özellikleri gelmiş geçmiş en iyi modeller arasına girmeye hazır görünüyor. Peki Samsung için 2010 yılında başlayan bu Galaxy S serüveni nasıl ilerledi? Dünden bugüne Galaxy S tarihi videomuz ile bir nostalji hazırladık!
Dünden bugüne Galaxy S serisi
Samsung Galaxy S serisinin macerası 2010 yılında başladı. Akıllı telefon dünyasında Android cephesinde ilk Galaxy S modeli ile büyük ses getiren Samsung, bundan 7 yıl önce bile büyük oranda kendi donanımı ile yer almıştı.
#video_14381#
Samsung’un geliştirdiği 1 GHz frekans hızına sahip Hummingbird işlemcisi, döneminin en performanslı işlemcileri arasında yer alıyordu. Üstelik 7 yıl önce 45 nm olan işlemci düşük güç tüketimli olarak tanınmıştı. Amiral gemisi olarak adlandırılan telefonun ekran çözünürlüğü ise 480 x 800 seviyesindeydi ekran boyutu ise 4 inç olarak karşımıza çıkmıştı.
2011 yılında ise Samsung Galaxy S2 modeli piyasaya girdi. Ekran boyutu 4.3 inç seviyesinde çıktı ancak çözünürlük değiştirilmedi. İşlemci ise çift çekirdekli oldu RAM kapasitesi 1 GB olarak güncellendi. Tasarımsal değişiklerle birlikte iki model arasında fark bariz ortaya çıkmıştı.
Samsung, 2012 yılında ise Galaxy S3 modeli ile dört çekirdekli işlemciye geçişini gerçekleştirdi. Telefonun ekran boyutu 4.8 inç olurken, ekran çözünürlüğü de bu seride ilk defa HD seviyesine çıktı ve 720 x 1280 oldu. Tasarım noktasında da belirgin değişikler karşımıza çıktı. Telefonun bataryası ise 2100 mAh kapasite ile “uzun” pil süresi sunuyordu. Ancak TouchWiz arayüzündeki sorunlar nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Samsung bu model ile “mini” kavramını da Galaxy S serisine getirdi ve Galaxy S3 Mini modelini de pazara sundu.
2013 senesi ise Samsung için Galaxy S4 ile pazardaki bu önemli seriyi sürdürdü. Samsung, Galaxy S4 modelinde hem kendi üretimi olan Exynos işlemcisine hem de Qualcomm Snapdragon işlemcisine yer verdi. 8 çekirdekli Exynos 5410 işlemcisine 2 GB RAM, PowerVR SGX544MP3 eşlik ederken, diğer yanda ise 4 çekirdekli Snapdragon 600 işlemci, 2 GB RAM ve Adreno 320 grafik birimi yer aldı. Telefonların diğer özellikleri ise değişmedi. Samsung ilk defa 5 inç seviyesine yükselttiği ekran boyutuna ek olarak 1920 x 1080 çözünürlüğü de ilk kez Galaxy S serisi bir modelde kullandı. Farklı bölgelere farklı işlemcili modellerin gitmesi ise kullanıcılar arasında fikir ayrılığına sebep olmuştu.
Samsung Galaxy S5 modeli ise ilk kez su geçirmezliğin ve parmak izi okuyucusunun Galaxy S serisine dahil edildiği model olarak tarihteki yerini aldı. IP67 sertifikası ile gelen telefon, portlardaki kapaklı yapısı ile suya karşı dayanıklı olmasını sağlamıştı. Telefonun ekranı 5.1 inç olurken, ekran çözünürlüğü değiştirilmedi. Bu modelde de yine, 8 çekirdekli Exynos 5422 işlemcisi ve 4 çekirdekli Snapdragon 801 işlemcisi olmak üzere iki farklı model üretti. Sonrasında ise farklı Galaxy S5 modellerini pazardaki yerini aldı. Bu modelde, 4K video kaydı yapabilen 16 Megapiksel kamera, 2800 mAh batarya gibi dikkat çeken yeniliklere yer verildi.
Bu sürece kadar tasarım noktasında özellikle plastik malzeme kullandığı için eleştirilen Samsung, 2015 yılında ise Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleri ile tasarım konusunda çok ciddi bir değişiklik yaptı. Tamamen cam ve metal malzemeye geçiş yapan Samsung, serinin en şık telefonlarını üretti. Bu övgülerin yanında ise MicroSD kart desteğinin kaldırılması ciddi anlamda eleştirilere sebep oldu. Bu eleştirilerin yanında, S6 Edge modeli, çift tarafı kavisli yapısı ile tasarım anlamında büyük beğeni kazandı. Yenilenen TouchWiz ile performansı da geliştirilen Galaxy S6 ailesine 5.7 inç ekranlı Galaxy S6 Edge+ modeli de dahil edildi. Tasarım ve teknik yeniliklere ek olarak, 2560 x 1440 ekran çözünürlüğü de en önemli yeniliklerden biri oldu. 4 GB RAM geliştirmesini de unutmamak lazım.
2016 yılında ise Galaxy S6 ailesindeki eleştirileri dikkat alan Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde hafıza kartı desteğini geri getirdi. Buna ek olarak tasarımda bir önceki model üzerinde geliştirmeler yapıldı. En önemli detaylardan biri de IP68 sertifikası oldu. Cam ve metal malzemeye ek olarak IP68 ile suya karşı tam koruma sunan telefonlar, kamera yetenekleri ile gelmiş geçmiş en başarılı modellerden olmayı başardı. Çözünürlük bazında arka kamerada rakamsal düşüş olsa da f/1.7 diyafram açıklığı ve geliştirilmiş sensörü ile pazarın en iyi kameralı modelleri arasına girdi. 2017 yılında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde yılın telefonu seçilen Galaxy S7 Edge modeli ise bu başarının boyutunu gözler önüne sermeyi başardı.
2017 yılında Barcelona’da tanıtılması beklenen ve hatta tüm detayları ile lansmandan önce ezberlenen Galaxy S8 ve Galaxy S8 modelleri ise, özellikle çerçeveleri sağdan ve soldan tamamen ortadan kaldıran tasarımları ile büyük ses getirdi. Ancak, Galaxy S serisini yakından takip edenler için en büyük yenilik fiziksel home tuşunun kaldırılması oldu. 2010 yılından bu yana süren alışkanlık, bu iki modelde son buldu. Artık bu butonların yerini sanal butonlar aldı. Home butonu ise 3D Touch desteği ile farklı bir kullanım sunacak gibi görünüyor. Parmak izi okuyucusunun da arka tarafa taşınması, beraberinde soru işaretlerini de getirdi. Bulunduğu konum rahat mı değil mi sorularının cevabını ise kullandıkça alabileceğiz. Galaxy S8, 5.8 inç boyutlu ekranı ile dikkat çekerken, Galaxy S8+ modeli ise tam 6.2 inç boyutu ile büyük ilgi uyandırdı. İşlemci noktasında ise Snapdragon 835 ve Exnos 8895 işlemcileri yer alacak. 2010 yılında 45 nm ile başlayan işlemciler, günümüzde 10 nm seviyesine kadar geliştirildi.
Sanırım iPhone 8 lansmanına davet edilmediniz sponsorluğu Samsung Türkiyeye kaydırdınız 🙂
Gerçekten çok güzel. Geçmişten günümüze iphone'da çok az değişim görülürken burada her telefonun nasıl bir değişime uğradığı gözler önünde.
Kraldan > Çöp e doğru gidiş 😀
S2 efsane ydi
Tolga reis nerde yahu uzun zamandır göremiyoruz?
Galaxy S2 dışında hemen hemen hepsi vasat.
En fazla beğendiğim Galaxy s3 olmuşdur devrinin en güçlü telefonu,hiç bir zaman kasmadı
S4 ve s5 ile bir dönemimi kararttığım doğrudur .
S3 nasıl kasmadı kardeşim sırf bu nalet telefonun kasıp cayır cayır ısınması sonucu iPhone'a geçtim mutluyum.
S2 galaxy serisinin en yakışıklı modeliydi. S3 tip olarak hoşuma gitmediğinden note 2 ye geçiş yapmıştım. Sonrasında ios a geçiş olarak iphone4 kullandım. Şimdi ise iphone 6s kullanıyorum. Her iki işletim sisteminden eşit sayıda cihaz kullandım. Şunu söyleyebilirimki, iki sistemde belli süreden sonra patlıyor, sıfırlamak gerekiyor. Ve günümüzde artık iosla android arasında fark kalmadı. Bilmediğiniz uygulamayı androide yüklemediğiniz sürece ios gibi stabil olduğunu düşünüyorum(genel yorumlara baktığımda bu kanıya vardım)
Açıkcası samsung iyi veya kötü tartışılır,ama adamlar her modelde üstüne koymayı başardılar helal olsun.Apple gibi müşteriyi mal yerine koyup işlemci %10 hızlandı 2gb ram yaptık işte yeni model demiyor her modelde yeni bir teknoloji yeni bir heyacan. .Jobs Amca apple ın bugünkü halini görse dükkanı kapatır giderdi
——-.Arkandayız samsung——-
S2
S4 efsaneydi ilk S serisi çıktığından beri takip ederim kamera ve ekranıyla S4 beni büyülüyordu.
S3 kasmıuo diyen arkadasa sesleniyorum s3 kulandıgna eminmisin
Asus haberi koyuyolar asus reklamı diyosunuz. Samsung haberi yapıyolar sponsormu diyosunuz. Adamlar yaranamıyor size. Gayet güzel bi haber ve bu tarz haberler arttırılmalı.
eski(s2) sonra s4. şimdi note edge. note a geçtikten sonra ne çıktıysa gözümde boş gözüktü. hatta bi teknosa satıcısı çocuk "abi samsung note edge ile acemilik dönemindeydi alacaksan s6 edge al esas edge ekranı bunlar" demişti. kâmil diğerleriyle bu bir değil ki. s4 hâlâ durur bi köşede cayır cayır çalışıyor sadece pili bitik.
Note varken s in yüzüne bakmam. S e o kadar para vermeyin değer kaybı premiumluk özellik vs. Her açıdan note, s in eline verir
Samsungu akıllı telefon piyasasında var eden ve efsane telefon S2' dir.
S6 ve S6 edge de 3 gb ram vardı.
Android tarihi yapın.
Galaxy S2 efsanedir. 6 yıla yakındır kullanıyorum. Ne pili değiştim ne başka bir parçasını. Zaman zaman mod yüklerim. O kadar. Üstüne telefon tanımam.
note kullanıcısıyım.son çıkan S-7 ve S-7 EDGE haricindeki hiçbir telefon dikkatimi çekmiyor.samsung un note serisi ayrı bir sınıf, ayrı bir telefon serisi.
sabah % 100 şarj ile çıkıyorum evden.gün boyu whatsup, sos.medya yoğun kullanıyorum pil akşam 9 civarlarında % 15 civarlarına geliyor. değiştirirsem yine note serisi olur.cebinde bilgisayar,pil ömrü tam günü çıkarıyor.daha ne gerkiyorsa karşılıyor.NOTE SERİSİ
S, S2 ve S3 arasinda muazzam teknolojik gelisme varken S6, S7 ve S8 daha cok kozmetik ve hata giderme amacli cikartilmis gibi geliyor. 2010-2012 arasinda daglar kadar gelismis telefon. 2015'ten sonra ise duraklamaya girmis gibi. Simdi gelistirmekten ote diger ureticilerden ne gibi farkim olsun da bu fiyata satabileyim telefonlari derdine dusmusler sanki.
S5
S8 efsane:))
s3 mini nerede s4 mini nerede 🙁