Uzayda yaşamdan, dünyada bir felaket olması durumunda insan ırkının yaşamına devam edebileceği yeni bir gezegene kadar, yoğun şekilde uzay araştırmalarını sürdüren NASA, Kepler uzay teleskobu ile yeni bir gezegeni tespit ettiğini açıkladı.
Kepler 452b, insan neslinin Dünya’dan sonra yaşama devam edeceği yeni gezegen mi?
Hali hazırda yaşamaya devam ettiğimiz Dünya‘ya benzer bir gezegen olan Kepler-452b gezegeni, Dünya’dan yaklaşık %60 daha büyük. Güneş‘ten %4 daha büyük, %10 daha parlak ve 1.5 Miyar yıl daha yaşlı olan G2 türü yıldızı etrafındaki dönüşünü 385 günde tamamlayan Kepler-452b gezegeninin, yıldızına yaşama uygun uzaklıkta olduğu ve sıvı su barındırıyor olabileceği belirtiliyor.
Bugüne dek keşfedilen 1030. gezegen olan Kepler-452b, Dünya‘ya 1400 ışık yılı mesafede yer alıyor. Bu da, Kepler-452b gezegenine, şimdilik gidemeyeceğimizi gösteriyor.
Kepler-452b’ye seyahat, şimdilik imkansız görünüyor!
Zira 1400 ışık yılı mesafe, ışık hızında yani 1.079.252.850 km/saat hızla seyahat etsek bile bu gezegene, yaşamamızın mümkün olmadığı 1400 yıl sürede varabileceğimizi gösteriyor. Ayrıca ışık hızına henüz yaklaşamadığımız gibi, bir ihtimal oraya ulaşak bile gezegenin teleskopta gorunenden faklı olabilme ihtimali bulunmakta.
Çünkü, gezegenin 1400 ışık yılı önceki halini görüyor olmamızın yanı sıra, 1400 yıl da yolculuk yapacağımızı varsayarsak, 2800 yıl zaman geçecek demek. Bu da bu süre içerisinde gezegenin, yok olma, üzerinde eger varsa suları kaybetme gibi durumlarla karşılaşabileceğini gosteriyor.
:: Kepler-452b hakkında ne düşünüyorsunuz?
rn rn
rn
rn rn
rn
rn
400 isik yili
Dunyaya benzeyen gezegenlerin hepsi keplerden cikiyor nedense.
Uzay'ın büyüklüğüne dair her keşif kainata ölçekle bir zerre bile olamadığımızı ve yaratıcının gücünü düşündürüyor.
Yarın bi gidip görüyüm 😀
400 değil, 1.400 ışık yılı uzaklıkta. Yani, ölme eşeğim ölme..
nasa çalışıyor bu aralar oraya gidecek icat lazım :):….
anlamadığım bu kadar uzakta olan bir gezegenin nasıl fotoğrafları çekilebiliyor ve o kadar yakını gösterebilecek teleskop var mı?
452 b ne bayt mı
abd keplere özgürlük götür dünyayı rahat bırak avatarı yolla
rn rn
rn
rn rn
rn
rn
Yakinmis ya bir kosu gidip bakayim. Su anki teknolojiyle gitmek.imkansiza yakin. Bu kadar gidipte ne cikacagida belli olmaz.
güvenmiyorumda
(Zira bin 400 ışık yılı mesafe, ışık hızında yani 1.079.252.850 km/saat hızla seyahat etsek bile bu gezegene, yaşamamızın mümkün olmadığı 400 yıl sürede varabileceğimizi gösteriyor. Ayrıca çeşitli fizik teorilerine göre ışık hızına ulaşmak imkansız.)
İyi hoşta adama sorarlar ulaşımı imkansız olan yerleri ne diye araştırırsın. Nasa insanların kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaradığı yok. Diyelim ki orda hayat var oraya gidemedikten sonra bunu bilip bilmemek neye yarayacak hadi onuda geçtim orda ademoğulları ile veya bir canlı ile iletişime geçildi onlar diyecek dünyalı sen gel gelemem, biz diyeceğiz 452b sen gel bende gelemem eee ne diyeceksiniz orta yolda 700 ışık yılındaki gezegende buluşalım mı 🙂
Dünya ile aynı boyutta güneşten %4 daha büyük derken? 🙂
Isik hizini acikladiginiz iyi olmus bende tatile giderim diye hazirliklara baslamistim. Az kalsin bilet aliyodum vaz gectim. Cok tesekkurler
dünyadan torunlarım mesaj atmiş,ben bi gidip gelim lol.
Oncelikle bugunki teknoloji ile bir gezegenin hayata elverisli olup olmadigini bilmemiz mumkun degil. 1400 isik yili insanlik icin cok uzak, galaksimiz icin ise bize en yakin yildiz sistemlerinden biri demek… Bir gun tv dizilerindeki gibi uzay zamani bukmeyi basarip isik hizindan hizli hareket edebilirsek ancak cikariz gunes sisteminden
Abi en guzeli yapicaksin soyle bahceli ,kendiliginden oksijen ureten bir uzay gemisi yapicaksin sonrada yillarca ureye ureye oraya varacaksin.
hücre dondurup onu o gezegene ulaştıramazlar mı? hiç olmazsa bizden sonraki nesil kurtulsun
önce protanlara ayrılıp daha sonra birleşmemiz gerek sonra konuşuruz yeni dünyaları peh:)
Aman ne heyecanlandimm 🙂 1400isik yili da nedirki canim saniyede 330bin den 1400yilda tam olarak 1,4569632e 16 km ediyo kardeslerim
Burada yapılacak en mantıklı buluş ışık hızını boşverip direk istediğin mesafeye kadar ışınlanmayı bulmak.
Otobanda gider gibi gidilmeyecek elbette Oraya gidebilecek teknolojiye ulaştığımız gün uzay ve zamanı da bükebilecek durumda olacak insanoğlu 1400 ışık yılı olan mesafe dünya ile ay arası gibi kalacak..
dünya ile aynı boyutta olup güneşten büyük olması şaşırtıcı heralde buda 1400 yıl farkı 🙂
hee yakınmış canım iyi
Sende haklısında, geçmişte nice hayaller çok sonra gerçeğe dönüşmüş. Bu da bir hayal. Hayal şuan imkansız görünüyor ama ilerde ne olacağını bilemeyiz. Sen onu diyorsun, ben tonlarca ağırlıktaki uçağın havada uçmasına, ton kelimesinin hafif kaldığı gemilerin suyun üzerinde durmasına açıklama getirebiliyoruz değil mi. Kimbilir birgün bu mesafelere bir kaç ay ya da günde gitmek mümkün olacak. Bir amaca ulaşmak için çalışıyoruz. Hiç birşey kendiliğinden olmuyor.
dünya dan ` güneş ten %4 daha büyük bir yıldız ın etrafında dönüyor diyo yazıda dikkatli okuyunuz
Neyse ki ulaşabileceğimiz teknoloji henüz yok. Orayı da kirletip yaşanmaz hale getireceğimizden hiç kuşkum yok.
Anti madde ile sınırsız hıza ulaşmayı bile düşünüyorlar. Projeler büyük.
Dünyadan ` gunesten %4 buyuk dior
gerçekleri yazmışsınız bravo. millet de zannediyor yarın hemen oraya taşınacak elin amerikalısı.
Bu dünyadan başka şansımız yok arkadaşlar. Boşuna aramasınlar. Bulsak da gidemiyormuşuz bak gördüğünüz gibi. Bence uzay harcamalarını dünyanın yok oluşunu yavaşlatmaya harcasınlar.
Atılgan a söyleyin bir baksın
Kepler 452b UKT'sini ne zaman çekersiniz?
Onun yerine Güneş sistemindeki diğer gezegenleri Dünya'laştırsınlar Dünya üzerinde 7 milyar insan yaşıyor 50 yıl sonra 13 milyar olacak insana yetecek yer kalmayacak gezegen üzerinde.
Hay anasını normal yılda değil 1400 ışık yılı diyor 🙂
1400 ýþýk yýlý öncesini görüyoruz diye yazmýþlar ve gitmemiz için 2800 ýþýk yýlý geçmesi lazým diyorlar burda hata var eðer ýþýk hýzýnda hareket edersek zamanýn daha yavaþ aktýðýný bilmemiz gerekiyor yani daha kýsa sürede gitmiþ oluyoruz ýþýk hýzýnýn karesiyle hareket edersek zaten enerji oluyoruz 3*10^8 in karesi bu sefer de yaþama olanaðý kalmýyor . Demek istediðim gitmemiz bu ýþýk hýzýnýn karesiyle orantýlý olacak þekilde ýþýk^2 de bir
"Nasıl olsa gidip görecek değiller ya" anlayışıyla NASA sallıyor bence arada bir.
1.079.252.850 x 24 x 365 x 1400 kilometre uzaklıktan haber vermişmiş…
sizin gibi cahiller yüzünden gelişemiyor bu dünya adamlar boşuna okadar uğraşmıyor bu gezegeni keşfedebilmek için kaç yıl uğraşmışlardır heralde öyle 1 ayda felan değil azcık mantıklı düşün adamlar neden habere veriyor bu bilgiyi boşuna bilimadamı olmamışlar
bu bilimadamları nekadar cahil…. çok büyük keşifmiş gibi binlerce ışılkılı uzakta gezegen bulmuşmuşlarda onu haber yapıyorlar 1400 ışıkyılı nedemek bir sorun kendinize, madde olarak gitme imkanımız olmayan ışık hızında gitsek 1400 yıl sonra varacağımız yerde su-hayat olsa ne olmasa ne, kaldı ki şu anki görüntüler gezegenin 1400 sene önceki halidir… yani şimdi bir "kozmik kaza"ya uğrasa 1400 sene sonrahaberimiz olur… 🙂
Simdi bu 2009da bulunan ve 2011de duyurulan kepler 22b adı verilen gezegen degil mi? Tencik pilavı gibi isitip isitip yeniden yediriyorlar bize galiba
dünyamızdan 1400 ışıkyılı uzaklıkta bulunan ve aynı zamanda dünyamızla bir çok benzer özellikler taşıyan kepler-452b,ye ortalama bir insan ömründe yolculuğa çıkmış olsaydık uzay mekiğinin dakikada yapacağı hız 373.333.333 km. saatte yapacağı hızda 22.400.000.000 km. ile 67 yıl 6ay,da kepler- 462b olan yolculuğumuzu tamamlamış olurduk.
Kıyamet bi tek dünyada kopmayacak tüm uzay yok olacak dünyadan kaçmak fayda değil
eee ne zaman gidiyoruz bu kepler 452 b’ye