Reklam

Dünya hala 2G ve 3G kullanıyorken, 5G’ye hazır mıyız?

27
Reklam
asdasdas

5G artık neredeyse her markanın destek verdiği teknolojik bir yenilik. Yeni piyasaya sürülen akıllı telefonların birçoğunda 5G destekli modellerin de yerini aldığını görüyoruz. Peki, 5G’ye hazır mıyız? Yeni yapılan çalışmalara göre insanların büyük bir çoğunluğu 5G’ye hazır değil. Gelin 5G’ye neden hazır olmadığımızı rakamlarla açıklayalım.

Qualcomm’dan 5G yolunda kritik karar!

5G kullanımları ortaya çıkıyor, 5G’ye hazır mıyız? 

Uzun bir süredir daha hızlı, daha stabil ve daha iyi internet bağlantısı için çalışmalar yapılıyor. Birçok yeniliği içinde barındıracak olan 5G teknolojisi de bu noktada özellikle Huawei gibi şirketler başta olmak üzere ter döktüğü bir alan olarak karşımıza çıkıyor.

Karşımıza çıkıyor ancak yakın zaman önce insanların Corona virüsü tetiklediği gerekçesiyle 5G baz istasyonlarını yağmaladığını görmüş, haberlerini okumuştuk. İnsanlar 5G’ye hazır değil. Bunu ise yakın zaman önce yapılan araştırmalar rakamlar ile açıklıyor.

Reklam

Şöyle ki şu an için dünya geneline bakıldığında mobil internet kullanan insanların yüzde 46’sı hala 2G ve 3G bağlantılarını kullanıyor.

Akıllara birkaç soru geliyor; 5G’ye nasıl geçeceğiz, herkes nasıl kullanacak? Ve bunun gibi birçok soru karşımıza çıkıyor. Türkiye’de 4.5G teknolojisi kullanılıyor olsa da çoğunluk hızların yeterince iyi olmadığı noktasında yakınıyor.

5G-ye-hazir-miyiz-5g-kullanimları-01

Yakın zaman önce Strategy Analytics’te yayımlanan makaleye göre, insanlar 2G ve 3G teknolojilerini daha çok kullanıyor. Strategy Analytics’in düşük maliyetli 4G akıllı telefonlar hakkındaki bu raporu, pazar dinamiklerini ve fırsatları tartışıyor.

Bahsedilen rakam ise oldukça yüksek zira küresel mobil cihaz kullanıcılarının daha düşük bağlantı hızlarını kullanıyor olması ilerleyen dönemde sorunlara neden olabilir.

5G teknolojisi ne kadar geliştirilirse geliştirilsin, 2G teknolojisine sahip olan bazı istisnai ülkeler dışında, söz konusu teknolojiye ulaşımın zor olduğu görülüyor. Bir avuç insan için geliştirilmiş gibi duran 5G teknolojisinin bu şartlar altında, yaygın kullanıma geçilmesi gerçekten zor görünüyor.

Bunun dışında rapordaki 4G gelişmesi ise umut verici duruyor. Birçok operatör 5G’ye hazırlık için 4G bağlantılarını geliştiriyor. Zorunlu olarak 4G‘ye geçen ülkeler de bulunuyor.

Asya-Pasifik bölgesinde ve Kuzey Amerika’daki çeşitli ülkeler dünya çapında 2G ve 3G ağ kaldırma işlemlerinin ön saflarında yer alıyor ve diğer ülkeler şu anda kullanıcıların 4G’ye geçişini teşvik etmek için çalışmalarını hızlandırıyor. Şu an için 5G kullanımları hakkında bir rapor yayımlanmış durumda değil ancak tahminler çok yüksek olmadığı yönünde.

27 YORUM

  1. 5G’nin gerçekten insan sağlığına zararı var mı yok mu bir araştırıp video çekermisiniz? Bu konu ile alakalı yurt dışında çok fazla protesto yapılıyor. Hakkı bey bir el atarsa seviniriz 🙂

  2. Kesinlikle karşıyım.
    Astım hastasıyım ve son zamanlarda nefes almakta zorlanıyorum, bunun sebebinin 5G ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar araştırdığım, okuduğum bütün bilgiler bana 5G insan sağlığına çok zararlı olduğunu gösteriyor. Bana göre bizi Virüs değil 5G nin verdiği zararlar öldürecek.

  3. 5G sandığımız kadar masum değil. Zira yurt dışındaki birçok insan bunu istemiyor. Coronavirüs ile bir bağlantısı yok ama insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bir yanı var. Hükümetimiz bu konuyu detaylı olarak araştırmalı. Kanıt olarak da BM’ye 300 bilim adamı zamanında bunun hakkında bir rapor sundu ve bu insanların arasında 18 tane Türk bilim adamı var. Rapor internette bulunabilir.

  4. Şu alttaki gerizekalılara söyleyin 5GNİN diğer baz istasyonlarından farklı insan sağlığına zararı yok. Yok astımı çıkmış filan. Ülkede 5G altyapısı daha yok dediği şeye bak.

  5. 5 ge hatta ben 6 g 7 g gelsin izterim hattaturkiyem oncü olsun isterim dunyaya teknolojimiz ornek olsun isyrim … dunyasa ilk gsm ciktiginda da cok tantana olmustu simdi her birey kulaniyor

  6. 5G frekansı o kadar yüksek ki havadaki oksijeni iyonize ediyor. Soluduğumuz oksijen hemoglobine bağlanamıyor, kana geçmiyor. Koronavirüs zaten solunum yollarını vuruyor, eğer 5G li bir bölgede hasta olursanız direk solunum yetmezliğinden ölüyorsunuz. 5G altyapısının ilk kurulduğu yerlerden birisi Çin wuhan idi. Virüs ün etkisini görmek için burada test yapıldığı söyleniyor. En yüksek ölüm oranları 5G kurulu bölgelerden geliyor.

  7. Bir 5G baz istasyonu 10 GHz ile 60 GHz arası yayın yapar 10 Ghz yayın yaparsa hasta eder 60 Ghz yayın yaparsa insanları öldürür bunu Çin’den test ettiler. İlk zamanlar yolun ortasında pat diye düşüp ölenler 5G’nin 60 Ghz yayın yaptığı zaman görüntülendi…

  8. Komplo teorileri başlamış yine 🙂 5G zararlı diyen arkadaş. Kullandığın telefon çok mu masum. Her tarafın kablosuz ağlarla çevrili, her taraf radyasyon, onu düşünmüyorsun; hala yaygınlaşmamış teknolojiye çamur atıyorsun. Ayrıca 4.5 G yi kullanamıyoruz, 5 yıl önce çıktı ama hala vasat. Ülkemizde, evde kullandığımız internet bile, 80-90 tl den aşağı değil, 5G kimbilir kaç lira olur.

  9. Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz? Dünya da 3G 2G kullanan ülke sayısı yok denecek kadar az. Dünya da e-Sim kullanmayan birkaç ülke kaldı birisi de Türkiye… Bırakın da 5G’ye geçelim. Geçmeyelim diye kulis yaparak kşme yaranmaya çalışıyorsunuz? Biraz destekli sallayın….

  10. 5g istemiyoruz insanlari ciplestirip dunyaya hakim olmak icin yapay zeka yeni dunyasistemine hazir degiliz biz kolelesmis insan olmak istemiyoruz niye kendilerini ciplemiyolar bizleri neden yonetmek istiyorlar. Seytanlasmis insanlar bizden ne istiyor biz olunce rahatmi edecekler hakkimi helal etmiyorum😡😡😡😡

  11. lan ne 5G si şabanlar sanki gerçek 4.5G yi düzgün alıyorsunda millete yine kolpa işler yapıp geçirecekler. ayrıca 4.5G ne lan? dünyada birtek bizde böyle birşey var….

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version