Reklam

Dünya’nın ilk 360 derecelik görüntüleri yayınlandı!

98
Reklam

Bu yılın başında Çinli teknoloji şirketi Insta360, özel bir uzay görevi için adım attı. Şirket, bu görev için alçak Dünya yörüngesine iki adet kamera gönderdi. Bu kameralar ise sahip olduğu özelliklerle Dünya’nın 360 derecelik görüntülerini yakaladı. İşte 360 derecelik Dünya görüntüsü!

Radyasyondan korunması için kamerayı altın folyo ile kapladılar!

Son yıllarda uzaya ait çalışmalar da artış gösterdi. Bu yılın başında da Çinli bir teknoloji şirketi olan Insta360, özel bir uzay görevi için adım attı. Bu uzay görevi için şirket, alçak Dünya yörüngesine iki kamera gönderdi. Insta360 adındaki bu kameraların en önemli özelliği ise 360 derecelik görüntüler yakalaması.

Dünya'nın ilk 360 derecelik görüntüleri yayınlandı!

Insta360 kameralarının fırlatılmasından sonra da ortaya oldukça ilgi çekici ve yüksek çözünürlüklü görüntüler çıktı. Dünyada ilk olduğunu iddia eden şirket, kamerayı uydu üzerinden gönderdi. Ayrıca ortaya çıkan görüntüler Dünya’dan 300 mil uzakta çekildi.

Odyssey uzay aracı, Mars’ın sırlarını açığa çıkartıyor!

Reklam

Şirket, daha öncesinde de yeni modellerinden birini hava balonuyla 26 kilometre yükseklikteki stratosfere gönderdi. Ancak uzay buna göre daha farklı bir ortam. Öte yandan kozmik ışınların atmosfer dışında durdurmak da mümkün değil. Bu nedenle kameranın yüksek miktarda radyasyona dayanması gerekiyor. Ayrıca titreşim ve şoklara da hazır olması gerekiyor.

Meydana gelebilecek bu sorunlar nedeniyle Insta360, Media Storm ve uydu şirketi Spacety ile çalıştı. Mühendisler anakart, lens ve kasada yaptıkları değişikliklerle birlikte kamerayı uzay koşullarına dayanıklı hale getirdi. Ayrıca radyasyondan korunması için kalkan olarak altın folyo eklediler.

Tüm bunların sonucunda ise alçak Dünya ortamına dayanıklı yavaşça dönebilen ve açıyı ayarlayarak çekim yapabilen kameralar otaya çıktı. Kameranın çektiği görüntülere bakıldığında ayrıca galaksilerin ve yıldızların da uzayda çok net görünür olduğunu görmek mümkün.

Peki, siz 360 derecelik Dünya görüntüsü hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

98 Yorum

  1. Külliyen yalan 👍 Gök kubbenin dışına kimse çıkamaz. Dünya küre ve güneşin etrafında dönen bir gezegen değildir. Hem Kur’an’a hem gerçek pozitif bilime göre dünya düzdür ve güneş ile ay dünya üzerinde kendi yörüngelerinde dönerler 👍Ayrıca güneş 150 milyon km ötede değil, çok daha yakındır 👍

    • Keşke birkaç görüntü ile bunu ispatlayabilseniz, sizin dediğiniz gibi olsa Karadeniz’e bakınca karşı kıyıyı görmemiz gerekmez mi? Bu görüntü dünyanın yuvarlak olduğunu ispatlamaz mı?

      • İnsan gözü sonsuzu görmez yani bir limiti vardır yaklaşık 10 km ama bir dürbünle bakarsanız bir o kadar daha görebilirsiniz tabi bunda hava koşulları da önemli

      • “O, sizin için yeryüzünü bir döşek kıldı.” (Bakara, 22)
        döşek örneği vermiş. Ama istersen yuvarlak döşek anlayabilirsin. Örnek Kuran’da yanlış vermiş olabilir.

        “Yeryüzünü enine boyuna yayıp döşeyen…” (Ra‘d, 13)

        Enine ve boyuna döşemiş ve yaymış. Yuvarlak birşeye döşeme ve yayma yapamazsın.

        Ardından yeri düzenleyip döşedi.” (Nâziât, 30)

        Burada “deha” sözü geçer. Deha demek ” Deve kuşunun yumurtalarını bıraktığı yer” demek.

        Google dan bakabilirsiniz. Devekuşu kuluçkasi diye ve sonrada o görüntü ile duzdunya haritasını yanyana getirin.

        Aslında kıran basit ve açık bir dille bunu anlatmış. 🙂

        • döşek derken kastettiği düz ovalar olabilir değil mi 🙂 sen neden bununla dünyanın tamamının kastedildiği sonucuna nasıl vardın 🙂 bana bunu açıklar mısın 🙂

        • Peki gökteki ayı çıplak gözle görebiliyoruz rabbim şükürler olsun bizlere örnek olsun diye gök yüzüne koymuş daha nasıl ispat edilebilir demek ki dünya da yuvarlak ay gibi ozaman ayda düz olsaydı tabak veya elips şeklinde olsa görürdük ama yuvarlak

        • Bizim mimarlar kare, dikdörtgen, elips, yuvarlak, silindirik çeşit çeşit ev yapıyor ve hepsine ev diyor, sen yaratıcı döşek dedi, döşek düz olur, yuvarlak döşek mı olur diye kafatasinda taşıdığın bir kaç nöronla maytap geçiyorsun. Ne o döşek yuvarlak ta üzerinde mi duramadın? Düz yatağını serdin de kenarları boşluk mu kaldı?

        • Ay tutulması olduğunda Dünyanın Gölgesi Ay’ın üstüne geliyor ve orada dünyanın gölgesi yuvarlaktır. Bu da Dünyanın yuvarlak olduğunu gösteriyor. Dini emellerine alet etme.

      • Unutmamalıyız ki Cenab-ı Allah, el-Hakîm (her yaptığında hikmet bulunan) dir. Şayet Kur’an’da yeryüzünün yuvarlak bir yapıya sahip olduğu direk söylenseydi, dünyanın düz olduğunun kabul edildiği zamanlarda Kur’an yalanlanacak ve birçok insan belki de İslam ile müşerref olamayacaktı. O yüzden de Rabbimiz Kur’an’da dünyanın şeklinden ziyade, onu bizim için hayata elverişli hale getirmesinden bahsetti.
        Sonuç olarak, Kur’an’da hiçbir ayette “dünya düzdür” diye bir ifade yer almamaktadır. Döşek, beşik, yaygı gibi kelimeleri art niyetli okumak isteyen günümüzdeki bazı kişiler bu manayı kasıtlı vermişlerdir. Halbuki geride de geçtiği üzere asırlar evvel yaşamış İslam alimleri o ayetlerin dünyanın şekli ile alakası olmadığını ifade etmişlerdir.

        • O alimler doğru söylediler kuranda biz herşeyi beşik gibi yaydık’la alakalı bir konu var bunun anlamı ve manası biz önünüze denizleri serdik siz onlardaki canlılardan yiyin diye verimli toprakları yeşillendirdik meyveleri ve sebzeleri önünüze serdik nasiplenin diye.şayet yaratan sonsuz yaratmıştır ve gök kubbe denilen olay dünyanın kendisini koruduğu atmosferik bir olay .dunya yuvarlaktır dışına geçilebilir taa ötesine gidilebilir.o geçilemeyen denen antartika buzullarını geçenlerde 1hafta falan önce adam özel uçağıyla ve içinde yolcularla geçmiştir gerçekler bir bir ortaya çıkmaktadır M.Ö yıllarda özel dürbünlerle bakmışlardır tabi uzak mesafeleri düz görünce adamcağızda dünya düz diye teori atmıştır ortaya taaki şimdiki zamanda bu olay kanıtlanıncaya denk teori olarak durmaktaydı ama bu teori biteli yine M.Ö önce olmuştu.Şimdi anlıyoruz ki dünya yuvarlaktır

      • Dünya düz diyen arkadaşlar Youtube’a girin ve ISS {ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU}’ndan Dünya video diye aratıp çıkan sonuçları izleyin.

    • Hahahahha len mal osman sabah sabah güldürdün beni 😁😁 bi bitmediniz aqduklarım yaa. Yabani ot gibi çıkıyonuz aralardan. He düz dünya düz ,😁bide kuranda geçiyo demezmi

    • Yavaş gel Osman .
      Bir de kuranı karıştırıyor cehaletine alet ediyor. Güldür Güldür deki ben seni dinledim skeçlerindeki Hüseyin’e benziyorsun aynı kafa ben olamaz diyordum komik geliyordu gülüyordum burada gerçeğini gördüm siz hangi çağda yaşıyorsunuz? Galileo Dünya yuvarlaktır dediginde engizisyonda onu aforoz eden papaz gibisin.

    • Dunya ne düzdür ne yuvarlak. Dünyanın formülünü biliyon mu? Hasan2 Salak Osman 4. Eğridir eğri salak Osman. 😁✋

    • kardeşim dini kendinize şahit göstermeyin lütfen. zaten ayda güneşte düz bir tepsi gibi ve sırf bunun için tepsinin size bakan yüzü görünür size 🤣🤣🤣 ay’ tepsi gibi düşünemedim nasıl hilal oluyor tepsiyi birimi ısırıyor yoksam 🤣🤣🤣🤣🤣

    • Peki dünya düz varsayalım sen ve senin gibi düz düşünenler o düz dünyanızın uçlarından asağı atlayın eğer atlamazsanız düz dünyanızın ucunu gösterin biz sizi ordan atalım sizin gibi düz beyinlilerden kurtulalım 🤣

    • La osman Islam dini okumayı araştırmayı emrediyor sen tutmussun iskembeden sallıyorsun. İroni yaptığını düşünüyorum ama yapmıyorsan amacın insanlari İslamiyete karşı tahrik etmek istiyorsun demektir..

    • yeni bir teori ortaya atiyorum dünya düz veya yuvarlak değildir dünya direk terstir hadi karşı gelin bakayım

  2. Küre dünya modeli doğru değil dünya düz etrafı Antarktika buzullariyla çevrili. Dünyanın dönmesi diye birşey yok. Yerçekimi de yok. Bunlar daha mantıklı geliyor

  3. Uzaya çıkmadan bu iş olmayacak Laa Bizim insanımızı uzayada çıkarsan yine bilime karşı gelir ahaa düz duruyo der o yüzden bu toplum ve bu kafada insanlar olduğu müddetçe bu ülkede bi BK olmaz

  4. Dünyanın neresinden bakarsanız bakın bulutları ve gökyüzünü görürsünüz,, düz olsaydı dünya ozaman 360c dönen uzaydaki o cihaz dünyanın altından baksın bakalım ayak bastığımız toprakları görebilecekmi değilmi madem düz üstten bakınca bulutlar alttan bakıncada toprak görürdü her yönünden bulutlar görünüyor bukadar basit.

  5. Arkadaş hiç ben gibi uçağa binmemiş heralde ama ben Fethiye de paraşüte bindim gayette 1800 m den dünyanın yuvarlak bir küre olduğu belli hatta baba dağında durduğunuz atmala yapılan dağda da AP açık görülüyor yuvarlaklık o yüzden böle saçma sapan konuşmalarla kendinizi rezil etmeyin dini kullanarak pay çıkartmaya çalışmayın arkadaşlar…

  6. Dünyanın yuvarlak olduğundan şüphem yok ama ay ve diğer gezegenler dünyayımızı meteor ve zararlı şeylerden korumak için Allahın yarattığı gök kubbe(atmosferin)in dışında iseler, ay’a Mars’a gitmek mümkün olmasa gerek. Ama atmosfer bunların dışında ise ay’a Mars’a da gidilebilir diye düşünüyorum. En doğrusunu Allah bilir.

  7. Dünya düz diyen arkadaş kuranda nerde geçiyor düz olduğu yer yüzünü döşemek demek dağlarla ovalarala akarsularla döşemek anlamlarına geliyor ne cahilsin yaa git ilim öğren çok merakliysan coğrafya bölümünü oku öğren ayrıca Dünya düz madem anlat bakalım gece ve gündüz nasıl oluşuyor Rabbimiz anlatmış ya Kuran’da gece ve gündüz un olusumunu bı deneyle bize dünyanın düz olduğunu ispat et bakalım ayetleri çarpıtma

  8. Kuzey yıldızı neden hep kuzeydedir, bir düşünün
    Hiçbir şeyi araştırmadan kimseyi de yargılamayın, yalanı söyleyeni de delil göstermeyin. Herkesin fikri değerlidir saygı duyun, ancak körü körüne de inanmayın. Saygılar

  9. Hep yukardaki uzay inceleniyor.Dünya boşlukta asılı duruyor.Ya altımızdaki uzayın derinlikleri yada tam düz hizamızdaki uzay? Bunlar inceleniyormu?

  10. Bu habere 2 .ci kez denk geldim google da aradım görüntülere ulaşamadım
    Habere makinanın reklamı var
    Görüntüleri linki bilen varsa burda
    Linkini yayınlarsanız memnun oluruz

  11. Osman kardeşim doğru söylüyor, dünya yuvarlak olsa güney yarım kuredeki insanlar yarasa gibi mi duruyor, ayrica dünyanın merkezinde bı öküz var kuyruğunu sallayınca deprem oluyor, Biraz bilimsel olun lutfen

  12. Anladım ki canım ülkemde herkes bilim adamı, Google ise bilimin kaynağı! Hiç bir bilgisi olmayanın dahi, her konuda bir fikri ve tezi var. Buna bir de birileri bizi kandırıyor paranoyası eklenince, “ver mehteri” kaçınılmaz oluyor. Yarım hoca dinden, yarım hekim candan ediyor…

  13. tüm kök hücreleri baz alırsak herşey küreden ibaret
    ve küre sabit döngüyü temsil eder
    saygılar filozof osman 😘

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version