Dünya’nın ekseni buzulların erimesi başta olmak üzere birçok nedenden ötürü kaydı. Bilim insanları, 30 yılda kutuplarda kayma yönünün batıdan doğuya doğru değiştiğini açıkladı. Eksen kayması insanlar tarafından fark edilmiyor ancak insan kökenli faaliyetler gezegenimizi tehlikeye atıyor.
1990’lardan bu yana buzullar hızla eriyor ve bilim insanları etkilerini araştırmayı sürdürüyor. Bir grup araştırmacı, Geophysical Research Letters‘ta bir çalışma yayımladı. Araştırmacılar, kutupların erimesinin yanı sıra, gezegenin daha önce olduğundan daha doğu bir yönde ilerlediğini gördü. Araştırmacılar, bu yön değişikliğinin başlıca sebebini buzulların son 30 yıldaki erimesi olarak açıkladı.
NASA, iklim çalışmaları için ilk danışmanını atadı
NASA, Çarşamba günü yaptığı açıklama ile ilk kıdemli iklim danışmanını atadığını duyurdu. Atanan danışman iklim değişikliği planı üzerinden Joe Biden yönetimi ile birlikle çalışacak.Dünya’nın ekseni neden kayıyor?
Ekip, Dünya’nın iki manyetik kutbunun gezegenin yüzeyinde hafifçe sürüklendiğini açıkladı. Genellikle kutupsal gezinme olarak adlandırılan süreci incelediler. Gezegenin köklü eksen konumundan sürekli sapması hakkında bilim insanları çeşitli teorileri ileri sürüyor. Dünya’nın kabuğunun altında artan erimiş demir miktarı da dahil olmak üzere bir dizi faktörün birleşiminden kaynaklandığına inanıyorlar. Yine de bilim insanları, iklim değişikliği gibi insan etkisinin de Dünyamızın eksenini değiştirebileceğini söyledi.
Çin Coğrafya Bilimleri ve Doğal Kaynaklar Araştırma Enstitüsü’nden baş araştırmacı Shanshan Deng, açıklama yaptı. Deng, “1990’larda kutupsal kaymanın yön değişiminin en olası nedeni buzulların hızla erimesiydi.” dedi. Yeni çalışmada Deng’in ekibi, artan karasal su depolamasının (TWS) manyetik kutuplu gezinme seviyesi üzerindeki etkisinin kapsamını analiz etti.
Gezegenin konumunda da değişiklik var
Bilim insanları, çalışmada NASA’nın Yerçekimi Geri Kazanımı ve İklim Deneyi (GRACE) misyonundan elde edilen verilere ve 1980’lerde buzul kaybı ve yeraltı suyu pompalama tahminlerine yer verdi. Ekip, son zamanlarda hızlanan ve büyük ölçüde artan kutupsal kaymanın meydana geldiğine inanıyor.
Manyetik gezintinin yanı sıra, manyetik kuzey kutbu batıdan doğuya doğru değiştiği için gezegenin konumunda da bir yön değişikliği oldu. Bu ilk olarak 20’nci yüzyılın sonlarına doğru tespit edildi. Araştırmacılara göre, kutupsal kaymanın yön değiştirmesinin en olası nedeni küresel ısınmadan dolayı buzulların hızla erimesi. Ayrıca sulama ve diğer antropojonik (insan kökenli faaliyetler) sürdürülemez yeraltı suyu tüketimi de buna katkıda bulunuyor. Bu tür değişiklikler aslında oldukça kritik. Çünkü Dünya’daki kütle dağılımını etkiliyor ve gezegenimizin farklı şekilde dönmesine neden olabiliyor.
1990’lardan beri buzulların erimesi sonucu kutuplar 26 derece doğu boylamına doğru aniden kaydı. Bilim insanları bu kayma hızını da açıklıyor. 1995 ile 2020 arası yıllardaki kayma hızı, 1981-1995 yıllarına oranla 17 kat arttı.
palavra dünya düz artık saklayamıyorlar uydur babam uydur
bu tür yorumların hepsi role play dir. bilerek böyle diyorlar. herkesin dikkatine
Insanlar Dünyanin eksen kaymasina sebep olmussa mutlaka Kuzeybatida bir ülkede Milyonlarca insan ayni anda ziplamislardir.
Dünyanın ekseni kaydı Behzat 12 santim yerinden oynadı sen bana 1 santim yaklaşmadın
Kutup taklası olacak diyorlar
Güneş batıdan doğacak
Kıyamet alameti
Bunlar hep amerihanın oyunları
Aynen
Dünyanın sonu geliyor dünya düz diye yazan bir ileri seviye arkadaşım var dünya düz ay niye yuvarlak ozaman madem bilime inancın yok kaldır başını da bir aya bak
Ppp
Güneş batıdan doğduğunda……
güneşin batıdan doğması göktaşı çarpmasıyla olabilir. Kuzey kutbuna teğet çarpıp eksen kayması yapsa bir tur atıp 180 derece kaydığında kuzey güney kutbu yer değiştirir. Güneş batıdan doğar. Şimdiki durumda da azar azar da olsa eksen kayması devam ederse pusula yönleri değişir. Bu eksen kayması olarak kasdettikleri manyetik kutbun yer değiştirmesi ise Kuzey Güney ekseninde değişiklik olmaz. haberde ayrıntı yok. Manyetik kutbun kayma yaptığı önceden beri biliniyor fakat hızlanmış olmalı. Pusulada sapmaya yolaçar. Fakat kuzey kutbu değişmez. Kötü tarafı güneşten gelen kozmik tozlar sıcak iklim kuşağına yağar ve atmosferdeki su buharını tüketir. Dünyada su kalmaz.
Eksen kayacak, kutup takla atacak ve güneş elbet batıdan doğacak, güneş batıdan doğduğunda ise tövbe kabul olmayacak, çünkü insan aç gözlülüğü ile sonunda gezegeni bile tamamen mahvedecek!
2018 yilinda galaksimize yaklasan bir gezegen tespit edildi bknz. nibiru 😉
Eksen kaymasının neden kaynaklandığı,hangi tarihlerde başladığı ve ne zaman sona ereceği konusunda,eksen eğikliğinin 23.5 dereceden 36 dereceye kadar ne zaman ulaşacağı ve akabinde kutupların tepetaklak yer değiştireceği konusu çok geniş şekilde Dr.Bedri Ruhselmanın yazdığı İlahi Nizam ve Kainat kitabında anlatılıyor.Okumanızı tavsiye ederim.
Selam,yaklaşan gezegen dünyadan 400 kat büyük ve güneş sistemine yaklaştığında özellikle dünya üzerinde çok yıkıcı etkilere sebep olacağından bahsediliyor,Benim okuduğum kaynaktan anladığım kadarıyla bu Nibiru değil,daha farklı bir gezegen.