Reklam
    Reklam
    Haberler

    Dünya Sağlık Örgütü’nden Türkiye için kritik açıklama!

    Peş peşe açıklamalar yapan Dünya Sağlık Örgütü Türkiye'de vaka sayılarının dengeye oturmaya başladığını dile getirdi. İşte açıklama!

    Corona virüsü nedeniyle tüm gözlerin üzerinde olduğu Dünya Sağlık Örgütü peş peşe açıklamalar yapmaya devam ediyor. 14 Nisan tarihinde yapılan açıklamada, Türkiye’de vaka sayılarında yaşanan artışa dikkat çekilmişti.

    Aradan yaklaşık 10 gün geçerken, Türkiye ile ilgili açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Avrupa Bölümü’nün bugün düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Dünya Sağlık Örgütü Olay Yönetim Ekibi’nden Catherine Smallwood, BBC Türkçe’nin ülkemizdeki durum hakkındaki sorusunu da cevapladı.

    Reklam
    Reklam

    Dünya Sağlık Örgütü Türkiye açıklaması: Dengeye oturuyor!

    Şu anda Türkiye’de vaka sayısının 100 bine yaklaştığını görüyoruz ve geçen hafta içerisinde vaka artış oranı da yaklaşık yüzde 47 oldu. Yani, belli bir düzeyde artışların halen sürdüğünü görüyoruz.

    “Ancak Türkiye’de çok erken aşamalarda uygulanmaya başlanan önlemler sayesinde genel eğilimde vaka sayıları azalmaya ya da dengeye oturmaya başladı. Genel olarak, Türkiye konusunda vaka sayılarının dengeye oturmasıyla birlikte temkinli bir iyimserlik içerisindeyiz.

    Reklam
    Reklam

    22 Nisan itibariyle ülkemizde 750944 test gerçekleştirildi ve 98674 vaka ortaya çıktı. Bugüne kadar 2376 kişi hayatını kaybederken, 16477 kişi iyileşti.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Umduklarını bulamadılar herhalde?

    2. Teknoloji Dostu

      Dünya Sağlik Örgütündeki Tüm yöneticileri başkani yardimcilarini sözcülerini çalişanlarini hepsini İSTİFA’ya davet ediyorum. Bir an önce bu örgüt dağilmali ve gerçek bilim adamlarindan oluşan birlik oluşturulmali.

      1. Teknoloji Dostu

        Ya saçma sapan konuşmayın BM 🇺🇳 nin çok önemli bi kuruluş bundan dolayı boş boş konuşmayın ayrıca BM sadece bir sağlık kuruluşu değil araştırın

      2. Teknoloji Dostu

        sen davet ettim die hepsi istifa eder simdi

    3. Teknoloji Dostu

      Neyse ki Türkiye ‘ye sonradan geldi bu virüs yoksa Avrupa iftiralara yer hazırlardı virüs Türkiye üzerinden bize bulaşmıştır burdaki türkleri sınır dışı edeceğiz falan diyip bir krizin daha eşiğinden döndük bence Allah büyük ki onlardan sonra geldi 🤷‍♂️🙏

    4. Teknoloji Dostu

      Güvenilmez dünya sağlık örgütüne
      Donald Trump kesti mamasını

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap