Jim Smith adlı mühendis tarafından üretilen ve Smith’in kendi blogu olan Grass Roots Engineering’de bizlerle paylaştığı kayak, ABS plastik malzemesinden üretilmiş. Parçalar birbirine pirinç vidalar ile tutturulmuş.

Smith, kayağın gövdesini hazırladıktan sonra silikon ile kaplayarak su geçirmez hale getirmiş. Kayağı yapmak, Smith’e 500 dolara mal olmuş. Smith, kayağı kendi boy ve ağırlığına göre tasarlamış. Yapmak ise 42 gün sürmüş.

#video_4035#

Kayakta kullanılan materyallerin ham ağırlığı 26 kilogram. Kayağın gövdesi 6 milimetre kalınlığında ve içten destek sağlaması için kayakta iç omurga destek yapısı kullanılmış, bu sayede kullanılan plastik miktarı azalmış ve yapım süreci hızlanmış.

Kayak dediğimizde aklınıza ilk olarak kar kayağı gelmiş olabilir ancak kayak terimi, Eskimolardan bu yana kullanılmakta. Kayağın kanodan farkı ise kullanan kişinin özel bir oturağa oturmak yerine doğrudan aracın içine oturması ve aracın üstünün kapalı olması.

Kanoların ve kayakların tarihte ilk kez ağaç gövdelerinden ya da hayvan derilerinin kemiklere sarılmasıyla yapıldıklarını da hatırlatalım. Jim Smith’in bu kayak örneği, eski ve yeninin nasıl buluştuğunu gösteriyor.

:: Elinizde 3D yazıcı olsa ilk olarak ne üretirdiniz?

Smith, kayağın gövdesini hazırladıktan sonra silikon ile kaplayarak su geçirmez hale getirmiş. Kayağı yapmak, Smith’e 500 dolara mal olmuş. Smith, kayağı kendi boy ve ağırlığına göre tasarlamış. Yapmak ise 42 gün sürmüş.Kayakta kullanılan materyallerin ham ağırlığı 26 kilogram. Kayağın gövdesi 6 milimetre kalınlığında ve içten destek sağlaması için kayakta iç omurga destek yapısı kullanılmış, bu sayede kullanılan plastik miktarı azalmış ve yapım süreci hızlanmış.Kayak dediğimizde aklınıza ilk olarak kar kayağı gelmiş olabilir ancak kayak terimi, Eskimolardan bu yana kullanılmakta. Kayağın kanodan farkı ise kullanan kişinin özel bir oturağa oturmak yerine doğrudan aracın içine oturması ve aracın üstünün kapalı olması.Kanoların ve kayakların tarihte ilk kez ağaç gövdelerinden ya da hayvan derilerinin kemiklere sarılmasıyla yapıldıklarını da hatırlatalım. Jim Smith’in bu kayak örneği, eski ve yeninin nasıl buluştuğunu gösteriyor.