İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Bilim

Dünyanın en güçlü rüzgar türbini geliyor!

General Electric (GE), 17-18 megavatlık (MW) bir Haliade-X açık deniz rüzgar türbini geliştirdiklerini açıkladı.

Gökberk Baycan

Güncelleme: okunma

Dünyanın en güçlü rüzgar türbini geliyor!

Çevre kirliliği günden güne artarken, fosil yakıtlara veda vaktimiz de yaklaşıyor. Bu süreçte tüm dünyada yenilenebilir enerji atılımları hız kazanmış durumda. Bu süreçte rüzgar enerjisi de önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor. Rüzgar çiftliği sayısı her geçen gün artarken rüzgar türbinlerinin boyutları da büyümeye başladı.

Dünyanın en güçlü rüzgar türbini bu yıl içinde tanıtılacak

En büyük rüzgar türbini üreticilerinden olan General Electric (GE), 17-18 megavatlık (MW) bir Haliade-X açık deniz rüzgar türbini geliştirdiklerini açıkladı. Şirketin CEO’su olan Scott Strazik tarafından GE’nin yatırımcı konferasında yapılan açıklama ile rüzgar türbini için de yarış başlamış oldu.

Türbin üreticileri daha fazla enerji üretmek için her geçen gün daha büyük tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Ocak ayında Çinli CSSC Haizhuang, 18 MW’lık bir açık deniz rüzgar türbini prototipi için rotor göbeğini ve naselini tanıtmıştı. 260 metre rotor çapına sahip olacak olan bu rüzgar türbini, 128 metrelik bıçakları ile 53 bin metrekarelik tarama alanına sahip olacak.

GE, geçtiğimiz aralık ayında 12 MW üzerinde güç üretebilen Haliade-X modelini tanıtmıştı. Şirket bu modeli için dünyanın en büyük bağımsız belgelendirme kuruluşu olan DNV’den 14,7 MW’a kadar olan operasyonlar için kullanım sertifikası da aldı. Şirketin Haliade-X modeli şu anda en güçlü rüzgar türbini olma özelliği taşıyor.

Aralık ayında tanıtılan bu türbinin ardından şirket yeni ve daha büyük rüzgar türbinleri için de güç kazanmış durumda. General Electric, bu yıl içerisinde 17-18MW Haliade-X versiyonun piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket henüz yeni modeli hakkında ise herhangi bir detay paylaşmış değil. Ancak yeni model GE’nin elindeki rekoru geliştirecek gibi görünüyor.

Yenilenebilir enerji yarışı tüm hızıyla devam ederken rüzgar enerjisi de bu konuda önemli bir rol üstlenmiş durumda. Peki siz gittikçe büyüyen rüzgar türbinleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

EPDK lisanssız elektrik üretim yönetmeliği neler getiriyor?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (14)

Fatih Kaya

Bunlar elektrik üretmek için değil iklimi değiştirmek için rüzgara yön vermek için yağışları kontrol altına almak için kuraklık içindir.

Şahin Aktürk

Yaparsa, çağdaş gelişmiş ülkeler yapar... Radikal islamcılar, ancak insanları vahşice katlediyorlar....

Muallim

Yazınıza bakılırsa siz çağdaş gelişmiş grubundasınız... Siz uzaya roket fırlattınızda islamcıların seccadesine mi takıldı...

Sezgin baltürk

85 yıldır ülkeyi radikla islamcılarmo yönetti ayık hezmedilerkş ülke yönetimler mevcut hükümet gelen kadar ülke kendi elektriğinin yüze 26 sonı karşılıyordu birde tüketim şimdi kimin yüz katı düşükken

Misafir

Siz sözde çağdaş ama geriden çağdaş ancak heykel yaparsınız onu bile yapamıyorsunuz değişik ucubeler yapıyorsunuz islamcıların yaptığı teknolojinin maketini bile yapamazsınız

Osmanpaşa

Namussuz utanmaz herif dinsiz yobaz sen yapsaydında konuşup hakaret etseydin anlardık hem elinden birşey gelmez hemde yapılanları sanki yapmış gibi fütursuzca ileri geri konuşur

Fatih Kaya

Olmuyor kardeşim bilim İslam'a uymuyor

Okur

Azicik insab ben varsa tarih oku 1 inci 2 inci dünya savaşlarini KİM çıkardı 100 milyon insanin ölümüne Müslümanlar mi sebep oldu

Cevap

İslamda radikalizm diye bir şey yoktur. Bu, çağdaş dediğiniz batının uydurmasıdır ve size yedirmesidir. Ön yargı sevgilisinden başka bir şey değilsiniz.

Muzaffer

Peki dünyada encok katliam yapan kitlesel soykirimlari yapan o Çağdaş ülkeler degilmi sen hangi Çağdaş gelişmiş ülkelerin adamisin????

Bilal

Sen rakı ni iç, dumanı ni çek yorma kafanı ulvi şeylere, sözünün gram kıymeti yok

Ahmet

Türkiye olarak geç kaldık Avrupa'nın arkasından koş maYaLıM...

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.