Dünyanın en kötü Android telefonları için hazırlanan listelerde hangi modellerin bulunduğunu merak ediyor musunuz? Bu yazıda daha önce karşılaşmış olabileceğiniz verimsiz telefonlar yer alıyor. Peki bu modeller neden başarısız oldu?
20 gün önce yayımladığımız “Dünyanın en başarısız 7 telefonu! Beklenen olmadı” başlıklı yazımızda genel bir değerlendirme yapmıştık. Bu yazımızda ise yaptığımız araştırmaların Android sınırları içerisinde kalmasına özen gösterdik.
Günümüzde Android sistemini kullanan akıllı telefonların yaygınlığı inkâr edilemez bir boyuta geldi. Burada yer alan modeller ise Android’in popülerliğine zarar veren cihazlar olarak anılmaya devam ediyor.
Buradan hareketle başarısızlık kriterini insanlığa sağlanan yarar ile yatırım – performans üzerinden değerlendirmeyi uygun bulduk. Size göre en başarısız olan Android tabanlı telefon modellerini merakla bekliyoruz!
Dünyanın en başarısız 7 telefonu! Beklenen olmadı
Dünyanın en kötü Android telefonları arasında hangi cihazlar var?
Dilerseniz en kötü Android telefonlar arasında yer alan Motorola DROID Bionic ile bir başlangıç yapalım. 8 Eylül 2011 tarihinde piyasaya sürülen bu cihaz 3 kez baştan tasarlandı. Bu telefon, Samsung ve Verizon ikilisinin fikriydi.
Kendisini bekleyen kullanıcıları erteleme haberleri ile üzen DROID Bionic, ne yazık ki “Keşke çıkmasaydı!” dedirtmeyi başardı. Zira bu ürünü satın alan kullanıcılar, sistem hataları ile dolu olan bir cihazı satın aldığını fark etti.
Bazı teknoloji yayınları, dünyanın en sabırlı insanının bile Motorola DROID Bionic karşısında sabırlı olamayacağını iddia etti. Bir prototipten farkı olmayan DROID Bionic, piyasaya sürüldüğü ilk gün Verizon’ın en iyi telefonları arasında gösterildi.
Kendisine yapılan bütün güncellemelerde sorun yaşayan bu telefon tarihin tozlu raflarında yer alıyor. 4G LTE teknolojisine sahip olan Bionic’in ağırlığı 158 gram. Kendisinin boyutları şu şekilde: 127.5 mm uzunluk ve 66.9 mm genişlik.
Android 2.3 Gingerbread ile birlikte satışa sunulan Motorola DROID Bionic, Android 4.1 Jellybean sürümüne kadar desteklendi. Günümüzde kendisini, resmî olmayan yollar ile, Android 7.1 Nougat sürümüne kadar güncelleyebiliyoruz.
Kendisinin özellikleri şu şekilde:
— İşletim sistemi: Android 2.3 Gingerbread
— Ekran büyüklüğü: 4.3 inç
— Ekran çözünürlüğü: 960 x 540 | 256 PPI
— Ön kamera: 8 Megapiksel
— Video kaydı kalitesi: 1080p HD ve 30 FPS
— RAM: 1 GB
— İşlemci: ARM Cortex-A9 | 1000 MHz hızında çalıştırılan çift çekirdek
— Depolama: 16 GB
— Batarya: 1735 mAh
— Ekran – kasa oranı: Yüzde 59.84
Motorola CLIQ
Motorola ailesinin Android tabanlı ilk telefonu olan CLIQ, Android tarihinde çok önemli bir yer kaplıyor. Küçük tasarımı ile birçok kullanıcıyı memnun etmeyen bu cihaz, MotoBLUR isimli bir arayüze sahip.
Android’in altyapısını kullanan MotoBLUR, milyonlarca kişi için dünyanın en kötü Android tabanlı arayüzlerinden birisi olarak biliniyor. Bu sistemin yavaşlığı, Android’i temsil etme konusundaki beceriksizliği ve yararlı olmayışı CLIQ’in sonunu getirdi. Motorola, CLIQ’i 2009 yılında satışa sundu.
Bünyesinde 3G teknolojisini barındıran bu telefon, 3.1 inç büyüklüğünde olan bir ekrana sahip. Kendisinin ekran çözünürlüğü 480 x 320 formatında tasarlandı. Ekran – kasa oranı yüzde 43.33 olan Motorola CLIQ, gücünü Qualcomm MSM7200A işlemcisinden alıyor.
Kendisinin özellikleri şu şekilde:
— İşletim sistemi: Android 1.5 Cupcake
— Ekran büyüklüğü: 3.1 inç
— Ekran çözünürlüğü: 480 x 320 | 186 PPI
— Ana kamera: 5 Megapiksel
— Video kaydı kalitesi: 320 x 240 QVGA | 25 FPS
— RAM: 0.25 GB
— İşlemci: Qualcomm MSM7200A | 528 MHz hızında çalıştırılan tek çekirdek
— Depolama: 0.256 MB
— Batarya: 1420 mAh
— Ekran – kasa oranı: Yüzde 43.33
Garmin-Asus Garminfone
Bilgisayar ve tablet piyasasında popüler olan Asus, ne yazık ki telefon piyasasında istediği başarıya ulaşamadı. Bu ürünün tasarımına göz attığımızda kişisel bir medya oynatıcısı ile bir navigasyon cihazının birleştirildiğini görüyoruz.
Asus, Garminfone’un yer bulma özelliğine güveniyordu. GPS tabanlı bu telefon, Android tabanlı bir arayüz kullanıyordu ancak bu arayüz neredeyse Android’i tanınmaz bir hale getirmişti.
Asus; Android’in kısayollarını, dosyalarını ve ana ekran öğelerini öyle bir değiştirdi ki bu telefona dikkatli bir şekilde bakmayanlar Android’i göremeyebilir. Birçok kullanıcıyı şaşırtan bu arayüz neden başarılı olamadı?
2010 yılında piyasa sürülen bu cihaz, Google Haritalar’ın popüler olmaya başladığı bir dönemde piyasaya sürüldü. Bu bağlamda, talihsiz bir şekilde, Google’ın rakibi olan Garmin-Asus Garminfone ne yazık ki pek fazla tutunamadı.
İnternete ihtiyaç duymayan bir navigasyon sistemine sahip olan Garmin-Asus Garminfone, Android 1.6 ve Android 2.0 ikilisinden beslenen melez bir arayüz kullanıyor. Peki ağırlığı 136 gram olan bu cihazın özellikleri neler?
— İşletim sistemi: Android 1.6 Donut ve Android 2.0 Eclair
— Ekran büyüklüğü: 3.5 inç
— Ekran çözünürlüğü: 480 x 320 | 165 PPI
— Ana kamera: 3 Megapiksel (2048 x 1536 piksel)
— Video kaydı kalitesi: 480p (640 x 480) | 24 FPS
— RAM: 256 MB
— İşlemci: Qualcomm Snapdragon S1 MSM7227 | Tek çekirdekli: 600 MHz hızında çalıştırılıyor
— Depolama: 4 GB (32 GB’a kadar yükseltilebiliyor)
— Batarya: 1150 mAh
— Boyutlar: 116 x 62.2 x 12 mm
Hep MOTOROLA’ ya giydirmişsiniz. İlk android telefonum razr Xt910 du. Çok güzel sağlam bir telefondu. Gerçi tasarımı rakiplerine göre biraz çirkindi ama sanırım onu da dayanıklılığa önem verdikleri için yapmışlardı. Çok memnundum hele bi kamerası vardı süper ötesi bir şeydi. Keşke batmasaydı. Güzeldi motorola… böyle bir sonu haketmiyor du.
General mobile bence en başta
LG G4 listebaşı olur.
6 seneden beri kullanıyorum hala orjinal batarya ve hiçbir sıkıntısı yok
Ya lg g4 bir zamanın efsanesi 7 yıldır kullanırım.Hala kullanıyorum.Ama İPhone 14 Pro Max aldım.
motorola
Bu ne gereksiz bir liste olmuş ya, 20 sene önceki Android telefonları koymuşsunuz, tabiki kötü Android telefon dersiniz zamanında o kadar da kötü olmayan telefonlar bunlar, azıcık cesur oldunda șuan piyasada olan en kötü Android telefonların listesini yapın en azından faydalı olur.
Nasıl olsa Motorola’dan bir nemamız yok. Giydir giydirebilirsen 😂 sıkıysa Samsung ve Çinli markalara yapın aynısını.
Samsung galaxsi note edge nerde ??
Suya samana dokunma
Battı nasılsa motorola
TELEFONLAR NE KADAR UCUZSA O KADAR KÖTÜ VE BAKIMSIZ