Reklam

Dünyanın En Uzun Binasında Sona Gelindi!

26
Reklam

Finans merkezlerinin inşaatları, uzun bir süre önce bir ülke prestiji haline gelir oldu. Gövde gösterisi adına çeşitli ülkelerde, dünyanın en yüksek binaları inşa edildi ve edilmeye de devam ediliyor.

 

Son olarak ise yeni ünvan sahibi olacak Jeddah Tower yani eski ismi ile Kingdom Tower için geri sayım başladı.

Dünyanın en uzun binası: Jeddah Tower

Reklam

Bilindiği gibi 2016 yılı itibariyle dünyanın en yüksek mimarisi ünvanını, 828 metre yüksekliğindeki Burj Khalifa elinde tutuyor. Ancak Dubai’de yer alan Burj Khalifa, 2020 tarihi ile bu ünvanını, Jeddah Tower‘a kaptırmış olacak.

Yapım aşamasına 2013 yılında başlanan ve yaklaşık 1.5 milyar Dolar bütçeye sahip olan Jeddah Tower, 1,000 metreyi aşkın yüksekliği ile en yüksek bina ünvanına sahip olacak.

2020 yılında açılışının gerçekleştirilmesi planlanan ve Suudi Arabistan’da yapımına devam edilen Jeddah Tower’dan gelen bilgilere göre, beklentilerle örtüşen bir süreç yaşanıyor.

Ofis, otel ve rezidans gibi birçok farklı konsepti barındıracak olan eski adıyla Kingdom Tower, öyle görünüyor ki 2020 yılında başarılı olarak tamamlanmış ve faaliyete geçmiş, dünyanın en yüksek binası olacak.

:: Jeddah Tower ile ilgili, sizin düşünceleriniz neler? Sizce bu yapıi Sudi Arabistan için olumlu bir adım olacak mı?

26 Yorum

  1. sona gelindi ne demek acaba ya 2020 yılında tamamlanıcak daha 4 yıl var bari yarısına gelindi deseydin ..

  2. Bu ve bunun benzeri uzun binalarin ne anlama geldigini ogrenmek istiyorsaniz "gelenler" belgeselini izleyin.

  3. Herhalde bunu dikerken petrol fiyatlarının çakılacağını hesaplayamadılar. Harbi arap yağı bol bulunca…

  4. çok gereksiz ve ekonomiyi düşünmeden yapılan bişey oluyor o binaya verecekleri paralar ile aç insanları doyurabilirdiler mültecilere harcayabilirdiler…

  5. "Kıyamet alametlerinden biri de, yalın ayak, çıplak, yoksul koyun-keçi çobanlarının binaları yükseltmekte birbirleriyle yarış ettiklerini ve böbürlendiklerini görmendir.” (Buhari, Fiten: 25; Ahmed bin Hanbel, Müsned, II/313) Olayın en ironik tarafıysa bu alametin müslümanlığın en kutsal topraklarında tezahür etmesidir.

  6. Haberde geçen "2020 yılında tamamlanacak" kısmı bir an için öyle uzak bir tarih gibi göründü ki, sanki daha 20 yıl daha var gibi algıladım. Yorumlarda bir arkadaş "4 yıl var" yazınca düştü jeton. Yıllar ne kadar hızlı geçiyor.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version